Het project van Lume-vrouw Diordre

Onder de noemer 'Lume helpt' helpen we vrouwen in binnen- en buitenland om licht te zijn op de plek waar God hen plaatst. Zoals Lume-vrouw Diordre op Sri Lanka. Met haar organisatie LEADS biedt ze hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. Vanuit Lume willen we haar daarbij helpen!

lume, sri lanka, thissocks, diordre

Leads is een christelijke hulpverleningsorganisatie in Sri Lanka. Zij bieden hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. De twee therapiecentra van Leads spelen hierin een belangrijke rol. Deze centra zijn veilige en huiselijke plekken waar kinderen gemiddeld 12 weken verblijven en intensieve zorg en begeleiding krijgen.

Trauma’s

Lume-vrouw Diordre (zie foto) en haar team helpen de kinderen bij de verwerking van hun trauma’s en onterechte schuldgevoelens. De kinderen (4-18 jaar) krijgen individuele therapie, medische zorg (indien nodig) en onderwijs (zodat ze bijblijven op school). Daarnaast zijn er verschillende therapeutische en educatieve activiteiten. Dit helpt de kinderen omgaan met moeilijke situaties én draagt eraan bij dat ze mooie jeugdherinneringen maken.

Meer dan alleen therapie

Leads is al meer dan 35 jaar actief in Sri Lanka. Hun aanpak is holistisch. Dat wil zeggen dat ze niet alleen therapie geven aan slachtoffers, maar aan de hele familie. De medewerkers verlenen ook nazorg en geven juridische hulp bij misbruikzaken die voor de rechtbank komen (Leads heeft eigen advocaten in dienst). Daarnaast bouwt Leads mee aan sterke gemeenschappen (zodat de leefomgeving verbetert) en pleiten ze voor betere kinderrechten. Leads droeg onder meer bij aan het ontwikkelen van landelijk beleid voor kinderbescherming in Sri Lanka!

Dit maak jij mogelijk

Met jouw bijdrage maak jij hulp voor kwetsbare kinderen mogelijk! Ter illustratie:

  • Met 5 euro krijgt een kind 2 dagen therapie.
  • Met 10 euro krijgt een gezin 2 weken counseling.
  • Voor 25 euro sponsor je al een maand lang hulp voor 1 kind!

Wij hebben ons als Lume verbonden aan dit project en met acties, zoals de Lume Ladies Light Trail en de Flame Game willen we geld inzamelen om zoveel mogelijk maanden hulp mogelijk te maken! #sharethelight!