Relight your Fire!

Wat tof dat jullie meedoen aan deze 'Relight your fire' wandeling! Tijdens deze wandeling gaan jullie ontdekken hoe je licht kunt zijn op de plek waar God jou plaatst. Door middel van allerlei opdrachtjes en inspiratie onderweg willen we je meenemen in de thema’s: 'Wie ben je?',  'Wat kun je (in Gods Licht)?' en 'Hoe kun je daarvan uitdelen aan anderen?' Veel plezier!

re-light your fire

Lukt het onderweg niet om de QR codes te scannen of ontbreken er materialen? Ga dan op deze pagina naar het betreffende onderdeel en volg de instructies.

Thema: Wie ben je?

1) Spelelement (1)

Tijdens de wandeling komen jullie 5 spelelementen tegen. De materialen hiervoor vind je op de route bij een markant object, zoals een boom en zitten in een herkenbare verpakking (m.u.v. 2 kaarten die je nodig hebt om de spellen op te lossen; deze ontvang je direct bij de start). Alle spelelementen vind je hier ook terug: spellen uitgewerkt. Elk spel leidt tot een uitkomst; een woord. Je hebt al deze woorden nodig om de uiteindelijke uitkomst te ontrafelen. Weten jullie aan het einde van de wandeling de juiste zin?

Heel veel succes en een mooie, inspirerende wandeling gewenst!

2) Podcast 1: Luister nu naar de 1e podcast: ‘Wie ben je?’

3) Luisterlied: Flashlight Lavi Frost (3 min). Luister nu samen naar dit prachtige lied van Lavi Frost.

4) Spiegelopdracht: Een van jullie gaat met haar rug naar de spiegel staan. De ander schrijft vervolgens op de spiegel achter de persoon welk licht zij in de ander ziet. Dat doe je door de vraag af te maken: ‘Welk licht zie je in mij?’. Klaar met schrijven? Dan mag de ander zich omdraaien en hardop voorlezen wat jij op de spiegel schreef. Praat hierover kort met elkaar door en wissel dan van beurt. Je kunt de antwoorden laten staan of weer uitwissen met de wisser.

5) Ervaringsoefening verschillende gezichtspunten: Luister naar de oefening en doe mee.

 

Thema: Wat kun je (in Gods Licht)?

In dit deel kijken we naar onszelf en onze gaven en talenten en hoe je deze kunt ontwikkelen. .

6) Podcast 2: Luister nu naar de 2e podcast: ‘Wat kan ik?’ (3 min)

7) Spelelement (2): (5 min) Leg dit oranje blad op het 1e blad dat je van ons ontving bij de start. Volg de oranje lijn vanaf het vierkantje; deze lijn doorkruist diverse letters die samen een woord vormen. Welk woord?  Tip: let goed op de oranje driehoekjes en richting van de lijn.

Dit volgende spelelement (zie onderstaande afbeelding) levert weer een woord op. Je hebt hiervoor de voorgaande bladen nodig + een pen een overtrekblaadjes van bakpapier. Tip: De oplossing vind je door het inkleuren van dezelfde cijfercombinaties.

8) Inspiratie: Meet Grace: How to be a light!  (4 min). Bekijk nu de video van Lume-vrouw Grace, Hoe is zij licht op de plek waar God haar plaatst?

9) Ervaringsoefening  – Buiten Bijbel

Intro:

Uitleg oefening:

10) Spelelement (3): Dit blad geeft je, in combinatie met het werkblad dat je als eerste kreeg, een woord. Tip: Zoek de juiste kleur en gebruik het licht voor de doorkijk.  (5 min)


Thema: Durf je te stralen?

God heeft ons bestemd tot Licht! Ontdek in dit deel hoe jij jouw licht kunt uitstralen!

11) Podcast 3: Luister nu naar de 3e podcast: ‘Durf te stralen!’

12) Geloofsdeeltalentest: Doe nu onze test en ontdek jouw taal van (geloof) delen! De uitslag ervan ontvang je direct in je mail. Lees deze door en bespreek dan met elkaar de volgende vragen:

  1. In hoeverre herken jij jezelf in de uitkomst; jouw taal van geloof delen?
  2. Kun je momenten in jouw leven aanwijzen waarop je inderdaad op deze manier iets deelde van jouw geloof. Hoe ging dat? Wat gebeurde er en hoe beleefde je dat?
  3. Hoe herken jij jezelf in de eigenschappen die bij jouw uitslag staan?
  4. Wat kun jij de komende week praktisch doen om deze taal in praktijk te brengen?

13) inspiratie: Dirodre deelt graag hoe je als vriendinnen elkaar kan inspireren.  Bekijk nu de video van Lume-vrouw Diordre, Hoe deelt zij haar geloof uit?

Bij dit punt vind je ook de ‘Take what you need’-poster. Scheur een woord af wat staat voor wat jij nodig hebt en neem deze mee.

14) Neem een hartje met bloeizaadjes mee naar huis en plant ’em thuis. Plant dit hartje met bloeizaadjes in de grond / een pot met aarde en laat zo tot bloei komen wat je vandaag mocht ontdekken over Gods licht in jou!