FAQ

Tof dat je meer wilt weten over de Lume Ladies Light Trail! Hieronder hebben we veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@wijzijnlume.nl of bel 06 11332934

De Lume Ladies Light Trail is een sportief evenement voor hardlopers en wandelaars (women only) waarmee we licht willen brengen in Sri Lanka en Sri Lanka! De 3de editie hiervan is op vrijdagavond 15 november en wordt georganiseerd door Joy Enschede in samenwerking met vrouwenplatform Lume. Schrijf je hier direct in!

De route van de Lume Ladies Light Trail (5 of 10 kilometer) voert symbolisch langs én door  licht in de stad om zo letterlijk een spoor van licht achter te laten. Het doel is om vrouwen in beweging te brengen en geld in te zamelen voor een Lume-project in Sri Lanka; hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. 

Funloop 
De Lume Ladies Light Trail kan gezien worden als funloop, er is geen tijdsregistratie. Als deelnemer word je uitgedaagd om zelf ook zoveel mogelijk licht bij je te dragen tijdens het rennen en wandelen. Zo wordt het ook voor publiek langs de route een leuk schouwspel! Doe je mee? Schrijf je hier in!

De Lume Ladies Light Trail vindt plaats in Enschede. De trail start en finisht bij De Stadskerk in Enschede. Dwars door de stad zijn twee routes uitgestippeld: van 5 en 10 kilometer. De kortste afstand kan ook gewandeld worden. De route voert door mooie straatjes en langs vele verrassende plekken waar licht en liefde worden uitgestraald.

Bekijk hier de routes.

De route loopt zoveel mogelijk over stoepen, voet- en fietspaden. Alleen als het niet anders kan, gebruiken we de weg, maar dat heeft nergens de voorkeur. We hebben de route niet afgezet, dus houd je aan de verkeersregels en let op de aanwijzingen die je onderweg krijgt van onze routevrijwilligers. Omdat het een funloop is, verwachten we dat je rekening houdt met je medelopers. Loop je iets langzamer, houd dan rechts, zodat anderen je eventueel kunnen passeren. Onderweg komen we bij een aantal lichtlocaties waar we doorheen wandelen (en niet rennen). We zijn dankbaar voor hun gastvrijheid en houden hier uiteraard rekening mee!

Je kunt meedoen als hardloper (kies uit 5 of 10 kilometer) en als wandelaar (5 kilometer). Deze keuze geef je door bij het inschrijven.  Je hoeft als team dus niet allemaal te wandelen of hardlopen, binnen een team kun je je eigen discipline kiezen. Als deelnemer ontvang je met jouw deelname ook het one and only toffe Lume Ladies Light Trail sportshirt (hardlopers) of muts (wandelaars). De Lume Ladies Light Trail kan gezien worden als funloop, er is geen tijdsregistratie. Er zijn maximaal 500 plekken beschikbaar en vol=vol. 

Wil je niet meelopen, maar wel op een andere manier meedoen? Dat kan ook! Lever een bijdrage als vrijwilliger of sponsor!

De Lume Ladies Light Trail start en finisht bij De Stadskerk in Enschede. Het officiële programma start hier om 19.10 uur met een sportieve warming-up (inloop en registratie vanaf 18.30 uur). Om 19.30 uur vertrekken de eerste (hard)lopers. We verwachten de laatste deelnemers tussen 21.00-21.30 uur weer terug. Voor en na de trail is er bij De Stadskerk gelegenheid om gezellig wat te drinken en te borrelen; je ontvangt hiervoor sowieso één consumptiebon bij jouw startgeld! Ook kun je heerlijk shoppen bij de pop-up kraampjes! Schrijf je hier in!

De start- en finishlocatie is De Stadskerk in Enschede (Haaksbergerstraat 118, 7513 EA Enschede). Kom je uit Enschede? Dan willen we je vragen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Aan de zijkant van de Stadskerk, is ruimte om je fiets te stallen.

Kom je van buiten Enschede? Enschede is goed bereikbaar met het OV en heeft een eigen treinstation. Vanaf het station is het 10 minuten lopen (ben je vast opgewarmd) of neem bus 1/2/5/73/74 koste je 7 min. Kom je met de auto? Je kunt gratis parkeren bij de Aldi (ongeveer 10 min. lopen) en beperkt achter de Stadskerk. Natuurlijk kan dat ook bij het station of zoek een ander parkeerplekje in de buurt (meestal wel betaald).

De route van de Lume Ladies Light Trail Enschede vind je hier. Er zijn diverse leuke plekken om langs de route te gaan staan die zullen we rond september toevoegen.

De start- en finishlocatie is De Stadskerk in Enschede  (Stadskerk de Verbinding, Haaksbergerstraat 118, 7513 EA Enschede). Kom je uit Enschede? Dan willen we je vragen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Aan de zijkant van de kerk zijn fietsenstallen.

Kom je van buiten Enschede ? Enschede  is goed bereikbaar met het OV en heeft een eigen treinstation.  Vanaf het station is het 10 minuten lopen (ben je vast opgewarmd) of neem bus 1/2/5/73/74 kost je 7 min.

Kom je met de auto? Je kunt gratis parkeren bij de Aldi, ongeveer 10 minuten lopen), bij het station of zoek een parkeerplekje in de buurt (meestal wel betaald).

Ja, voor jouw deelname en registratie bij aankomst heb je een e-ticket nodig als startbewijs. Deze ontvang je woensdag 13 november per e-mail (check ook je spam). Neem dit ticket mee; geprint of op je telefoon. Heb je na 13 november nog niks ontvangen en je spam gecheckt? Neem dan contact met ons op via info@wijzijnlume.nl.

Met de Lume Ladies Light Trail willen we geld inzamelen voor hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting, een project van Lume-vrouw Diordre in Sri Lanka. Diordre is verbonden aan de christelijke hulpverleningsorganisatie Leads in Sri Lanka. Zij bieden hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. De twee therapiecentra van Leads spelen hierin een belangrijke rol. Deze centra zijn veilige en huiselijke plekken waar kinderen gemiddeld 12 weken verblijven en intensieve zorg en begeleiding krijgen. Bekijk het projectfilmpje hier.

Lume-vrouw Diordre en haar team helpen de kinderen in de centra bij de verwerking van hun trauma’s en onterechte schuldgevoelens. De kinderen (4-18 jaar) krijgen individuele therapie, medische zorg (indien nodig) en onderwijs (zodat ze bijblijven op school). Daarnaast zijn er verschillende therapeutische en educatieve activiteiten. Dit helpt de kinderen omgaan met moeilijke situaties én draagt eraan bij dat ze mooie jeugdherinneringen maken.

Lees hier alles over dit prachtige project! Of schrijf je direct in om mee te doen!

Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Schrijf je hier direct in! Voor dit startbedrag ontvang je een startbewijs, het Lume Ladies Light Trailsportshirt of de muts (gesponsord door Inaday), een consumptie na afloop en een goodybag! Daarnaast wordt van jou als deelnemer verwacht dat je ook een donatie doet voor het goede doel van minimaal 25 euro (dit staat gelijk aan één maand hulp voor een kind). Samen met jou hopen we zoveel mogelijk maanden gesponsord te krijgen. Je kunt dit bedrag bij het inschrijven zelf donoren of je laten sponsoren door familie en vrienden (via onze handige actiewebsite).

Haal je meer dan 100 euro op, dan ontvang je van ons, bij de start, de originele Lume Hardloopband met ledverlichting cadeau! Hierop staat de prachtige tekst: “I am with you always (Matthew 28:20); wat een toffe bemoediging bij het lopen! Schrijf je hier in!  

Ja, dat kan zeker! Leuk zelfs! Doe bijvoorbeeld mee met een team vriendinnen, of als team uit je kerk of namens het bedrijf waar je werkt. Lees hier alles over meedoen als team. Of schrijf je hier direct in met een team!

Wat tof! We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Vul hier het formulier in en wij nemen contact met je op!

Wat jammer dat je geen deelname mogelijkheid meer ziet! Als je – door welke omstandigheid dan ook – niet mee kunt doen. Stuur dan een e-mail naar info@wijzijnlume.nl

Helaas is het niet mogelijk om je inschrijfgeld terug te krijgen als je staat ingeschreven (omdat wij van tevoren al kosten maken). Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden, waarmee je akkoord bent gegaan bij je inschrijving.

Het inschrijfgeld en binnengehaalde sponsorgeld komen uiteraard ten goede aan het project in Sri Lanka.

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Een belangrijk doel van dit event is om het project in Sri Lanka te ondersteunen, naast dat we jouw een onvergetelijke ervaring bieden met dit unieke event!

We hebben bewust het bedrag laag gehouden, zodat je het of zelf kunt inleggen of met behulp van je netwerk het bij elkaar kunt krijgen. Check hiervoor alle mogelijkheden om je actiepagina of vraag om hulp hierbij door een mail te sturen naar: info@wijzijnlume.nl