Het verhaal van Shanti

Als goede doel kozen voor #thissocks kozen we het project van Lume-vrouw Diordre op Sri Lanka. Met haar organisatie LEADS biedt ze hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. Kinderen zoals Shanti...

shanti, leads, lume, sri lanka

“Zwak en fragiel kwam ze binnenlopen. Elke stap die ze zette, ging moeizaam. Ze leek nog te moe om haar ene voet voor de andere te tillen. Haar gezicht was bleek en ze keek rond alsof ze geen idee had wat haar allemaal overkwam.

Helemaal op

Shanthi kwam direct na haar ziekenhuisopname in het therapiecentrum van Leads terecht. Ze had een miskraam gehad. Ze had geen sprankje energie meer over, zowel fysiek als emotioneel was ze helemaal op. Shanthi kwam er in het ziekenhuis achter dat ze zwanger was. Ze had geen idee, totdat ze een miskraam kreeg.

Pijn

Haar emotionele pijn bleek nog veel groter toen ze haar verhaal vertelde over het misbruik door haar stiefvader. Haar stem trilde toen ze zei: “Hij bleef maar doorgaan. Hij deed van alles bij me. Ik vond het heel naar. Maar ik wist niet wat ik moest doen, dus ik hield me maar stil. Ik wist niet of het verkeerd was of goed.”

Boosheid

Ze barstte in huilen uit. “Ik dacht dat hij zoals mijn vader was en vertrouwde hem, maar hij verraadde me.” In het therapiecentrum kreeg Shanthi allereerst de zorg die zij nodig had om lichamelijk te herstellen. Toen ze zich iets beter voelde, kreeg ze de ruimte om verdrietig te zijn en te rouwen om alles wat er was gebeurd. En om boos te zijn op haar stiefvader en die boosheid te uiten. Langzaamaan begon Shanthi mee te doen aan de creatieve activiteiten en spelletjes in het therapiecentrum. Ze vond het vooral heel leuk om mee te doen met quizzen. De huisouders die haar begeleidden, zagen vooruitgang, ook al was het langzaam.

Genezing

Het duurt nog vele jaren voordat Shanthi genezen is van de verschrikkingen die haar stiefvader haar aandeed. Het therapiecentrum helpt bij de eerste stappen richting herstel en biedt een plek om in alle rust haar verdriet en boosheid de ruimte te geven. Shanthi is nog maar 12 jaar oud, maar maakte al meer mee dan een kind ooit zou moeten doormaken.

Wil jij eraan bijdragen dat kinderen zoals Shanti goede hulp krijgen? Koop dan hier jouw paar #thissocks! Van elk paar gaat 5 euro naar hulp, via LEADS , het project van Lume-vrouw Diordre.

Check ook deze toffe combideals:

thissocks, sokken, groepsdeal

Groepsdeal #thissocks met gratis Bijbelstudie Walk the Talk!

Scoor samen met jouw groep vriendinnen, vrouwen uit de kerk of Bijbelstudiemaatjes de #thissocks groepsdeal! Dan ontvangen jullie bij de vrolijke sokken een Wandelbijbelstudie cadeau (vanaf 5 personen of meer)! Zo steunen jullie samen het goede doel en hebben jullie tegelijkertijd een mooie invulling voor jullie volgende bijeenkomst! De vrolijke en opvallende sokken zijn 100% fair en duurzaam geproduceerd, gemaakt van gerecyclede visnetten en biologisch katoen. Ze zijn geschikt voor vrouwen én mannen en verkrijgbaar in twee maten (36-40 en 41-46). Het ontwerp van de sokken en de tekst die erop staat (A light for my journey) vormen een verwijzing naar Psalm 119:105. De sokken worden geleverd in mooi bijpassend doosje.

49.75149.25
sokken, thissocks, sri lanka, leads, fairrebel, armband, combideal

Combideal met leren armband van Fair Rebel voor € 17,50!

Fashionlabel Fair Rebel bedacht speciaal voor onze actie deze toffe combideal: shop nu de #thissocks sokken icm met een prachtige leren armband!