bijbeltekst, bijbel, terugblik

Mijn jaar in één Bijbeltekst

Zorgen om haar kinderen en financiën drukten voor Evie een stempel op 2023. Nu het stof wat is neergedaald en Evie terugblikt op het afgelopen jaar, komt ze tot een belangrijk inzicht. Ze heeft het gered, niet dankzij haar eigen-wijsheid maar dankzij Jezus’ wijsheid. Voor haar is het jaar samen te vatten in één Bijbeltekst. Benieuwd welke en waarom? Lees gauw verder en ga ook op zoek naar de Bijbeltekst die jouw jaar samenvat!

belofte, lume, vrouw, esther. kerst, bidden

Laat dit je hoop zijn als je Kerst viert in gebrokenheid

Het leven van Esther was de afgelopen maanden net een achtbaan. Ze deed mee aan de Lume Sprekers Academy, was hoofdpersoon in een heftige aflevering van het EO-programma ‘De Verandering’ en onderging meerdere fysieke ingrepen. Met een hoofd en lijf vol emoties leeft Esther toe naar Kerst. Juist na alles wat er dit jaar gebeurd is, klampt ze zich deze Kerst extra vast aan de boodschap van Kerst: op een dag wordt alles duidelijk, eens wordt alles nieuw. Vier jij een Kerst in gebrokenheid en eenzaamheid? Laat je dan bemoedigen door dit verhaal van Esther.

duisternis, kerst, jezus, baby, kribbe, stal, licht

Waarom duisternis en Kerst bij elkaar horen

Jezus’ geboorte wordt aangekondigd met een ster. Van alle vormen van machtsvertoon die God had kunnen kiezen, koos Hij een eenvoudige ster om het Licht van de wereld aan te kondigen. Maar juist dat is veelbetekenend en hoopgevend, ontdekt Tirza. In een wereld die vaak zo donker voelt en waar ziekte, oorlog en honger geen Kerst vieren, is het Licht voor iedereen te vinden!

hendriette, onzekerheden, academy, lume, vrouw

Zo schijnt Gods licht door onze onzekerheden heen

Vol overtuiging geeft Hendriët zich op voor de Lume Sprekers Academy. Maar eenmaal begonnen, spelen oude onzekerheden en de hardnekkige gewoonte om zichzelf steeds te vergelijken met anderen flink op. Zelfs op de laatste dag van de Sprekers Academy klinken de woorden ‘Je bent niet goed genoeg’ nog door haar hoofd. Toch lukt het Hendriët om daar deze keer Gods waarheid tegenover te zetten. Benieuwd hoe en welke waarheid dat is? Lees gauw verder!

Bereid je voor! Jezus komt?

Arianne slaat kerst dit jaar het liefst over. Nu het donker is in haar eigen leven en dat van mensen om haar heen, vindt ze het moeilijk om ‘gezellig’ kerst te vieren. Meer dan ooit verlangt ze naar Jezus’ terugkeer op aarde. Maar haar hoofd zit vol twijfels: Komt Hij ooit nog? Waarom moeten we zo lang wachten? God ziet toch ook de leed van de wereld en de pijn in onze levens?

kerst, lume, licht

Zo vier je Kerst zonder clichés

Marije heeft een hekel aan kerst. Van alle verlichtingen waar ze overprikkeld van raakt tot de geforceerde gezelligheid, Voor Marije is kerst hét feest van de clichés, al is het zelfs een cliché om dat te benoemen. Zelfs het verhaal van de herders bol van clichés, vindt Marije. En toch, ontdekte Marije, biedt juist kerst het antwoord op al die clichés... een antwoord op alle schelle jingle bells in deze wereld. Wordt het dan toch een mooie kerst voor Marije?

wachten, kaars, licht

Dit helpt jou om geduldig te wachten op het licht

De adventsperiode is begonnen: een tijd van verwachtingsvol en geduldig uitzien naar Jezus’ komst. Maar wat als geduldig afwachten nou niet jouw sterkste kant is? Tirza daagt je uit deze Advent!

kampen, lume, ladies, light, trail, evie

Zo brengt Evie licht naar Kampen en naar Sri Lanka

Eindelijk was het dan zover. Op 10 november vond de 2e editie plaats van de Lume Ladies Light Trail in Kampen. Wat was het een prachtige avond. Evie deed mee en neemt je mee in haar beleving van dit mooie event.

twijfel, geloof, moeder, zaaien

Daarom blijf ik dapper zaaien

'Wat als het nou allemaal een sprookje is?' Hagar schrikt als haar 7-jarige zoon zijn twijfels uitspreekt over God. Vanuit haar bezorgde moederhart wil ze hem het liefst overtuigen met allerlei argumenten, maar ze ontdekt een betere manier.

Zo maak je van Sint-Maarten een echt feest van Licht!

‘11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag’. Zomaar een zinnetje uit een bekend Sint-Maarten liedje. Evies kinderen lopen elk jaar trouw mee in de stoet van kinderen, met hun zelfgemaakte lampionnetjes. Liedjes zingen en snoepjes krijgen, wat is er leuker dan dat! Hoewel de oorsprong van Sint-Maarten in het christendom ligt, wordt er niet breeduit over zijn leven verteld in de meeste kerken. Waarom eigenlijk niet? Evie ging op zoek en wat ze ontdekt, inspireren haar om van Sint Maarten écht weer een feest van Licht met de hoofdletter L te maken! Doe jij ook mee?