About LUME

Wij zijn Lume. Een beweging van licht. Met vrouwen over de hele wereld. Ons verlangen? Geloof delen, wereldwijd.

We delen onze passie en geloof, inspireren en motiveren elkaar en willen verwonderd raken over wat God doet en over elkaars leven. We genieten van wat God geeft en delen dit bij ons in de buurt en over de grens. Klein en praktisch, maar tegelijkertijd; met lef en vol verwachting.

Want het is ons verlangen dat:

Donker licht wordt
Dor vruchtbaar
Onderdrukt gezien
Gebonden vrij
Honger overvloed
Naakt gekleed
Dakloos thuis
En gebroken heel wordt.

Wij geloven dat Jezus ons opdraagt het evangelie bekend te maken; ‘Licht te zijn in de wereld’ (Handelingen 13:47). Wij verlangen er naar dat licht te zijn, maar weten niet altijd hoe. Tegelijkertijd zijn we overtuigd van de kracht van vrouwen: zij zijn aanjagers in de wereld. In de kerk. In hun gezin. Dat zien we hier in Nederland en wereldwijd. We beseffen dat vrouwen druk zijn, opgeslokt worden door hun omgeving en soms belemmerd worden door eigen angsten. Die druk willen we niet vergroten; we willen vrouwen er juist bewust van maken dat ze al licht zijn op de plek waar ze zijn. Vanuit dat besef willen we vrouwen helpen het geloof, dat zij in hun hart en ziel omarmd hebben, te delen met anderen. Door samen drempels te overwinnen, elkaar te inspireren en te helpen.

Onze missie:

Geloof delen wereldwijd! Wij geloven dat God ons wil gebruiken om Zijn liefde en redding bekend te maken, op de plek waar Hij ons plaatst. Dáár willen we licht zijn. Dat hoeven we niet alleen te doen; God geeft ons als christenen aan elkaar. Zo vormen we samen een beweging van bevlogen christenen die elkaar inspireren en praktisch helpen in het delen van het geloof. In woorden én daden, vrijuit én zelfverzekerd!

Join the movement!

Hoe? Via dit online platform en onze Insta- en Facebookpagina delen we inspiratie, bemoediging van Lume-vrouwen én brengen we vrouwen met elkaar in contact. Volg ons en join the light movement! Daarmee krijg je inspiratie, bemoediging én praktische handvatten voor het leven en delen van je geloof! En omdat we geloven in real life contact, doen we ook offline te gekke dingen! Check onze agenda of maak kennis met onze Lume Lightswitchavonden!

Lume is voor en door vrouwen! Wil je meedenken? Meeschrijven? Of heb je een gaaf idee dat helemaal past bij Lume? Neem contact met ons op!

Nog vragen? Check ook onze FAQ! Of benieuwd naar het hele verhaal achter Lume? Lees hier de blog van front-vrouw Hagar daarover!


Wij zijn Lume:

Het Lume-team bestaat uit enthousiaste vrouwen, uit binnen- en buitenland, die hun geloof willen leven en delen. Wij zoeken, net als jij misschien, naar manieren waarop we licht kunnen zijn. Dat doen we met vallen en opstaan… Soms gaat ons dat goed af, soms wat minder… We delen het allemaal met je! En nodigen jou uit hetzelfde te doen! Want iedereen kan een Lume-vrouw zijn!