El Paso. Lichtpuntje, Lume, Antonio

Heb je dit nieuws voorbij zien komen? In #ElPaso, waar het sinds de vreselijke schietpartij, heel heel donker was, brak afgelopen week weer even het licht door. Het gebeurde tijdens de begrafenis van Margie Reckard, de vrouw van Antonio Basco. De 61-jarige Antonio verloor zijn geliefde vrouw tijdens de dramatische schietpartij. Omdat Antonio en zijn vrouw helemaal geen familie meer hadden, vreesde hij dat er niemand op haar begrafenis zou komen. Daarom deed hij een oproep: iedereen die wilde, ook volstrekt vreemden, waren welkom tijdens de uitvaartdienst.

Die oproep verspreidde zich ook via Facebook en wat er daarna gebeurde was hartverwarmend. Op de dag van de begrafenis kwamen uit heel het land honderden mensen om hem te steunen tijdens de dienst. Antonio had ruim twee uur nodig om alle mensen te begroeten en te omhelzen. “Als deze mensen er niet waren geweest, weet ik niet hoe ik het had volgehouden”, vertelde hij later.

Wauw, wij werden hier even stil van. Hartverwarmend: in een samenleving waarin we vaak zo op onszelf gericht zijn, is liefde zo’n krachtig tegengeluid. Dan breekt er licht door in de duisternis… en dat valt zo positief op dat het zelfs het nieuws haalt!  Dit raakt ook zo waarom we een half jaar geleden Lume begonnen: we willen met elkaar licht brengen in een donkere wereld… als lichtpuntjes op een donkere wereldkaart! Zodat mensen in ons Gods liefde weerspiegeld zien en Hij, die Liefde is, alle eer krijgt. Dus ja, wees gul met jouw liefde: deel het uit, ook aan de vreemden om je heen; echte aandacht, een glimlach of een aardig woord. Het doet ertoe!⠀⠀⠀