Terugblik op de Lume Ladies Light Trail

LLLT, trail, lume, ladies, licht

Op vrijdagavond 30 september vond in Bunschoten-Spakenburg de Lume Ladies Light Trail plaats. Bijna 300 vrouwen vormden samen een beweging van licht door Bunschoten-Spakenburg voor Sri Lanka. De vrolijk uitgedoste vrouwen liepen 5 of 10 kilometer langs en door plekken van licht en haalden met hun hardloop- of wandelprestatie maar liefst 27.000 euro op voor kinderen in Sri Lanka! Op deze pagina delen we graag een impressie, inclusief foto’s en video’s! 

Dwars door Bunschoten-Spakenburg waren twee routes uitgestippeld. Deze routes voerden door mooie straatjes en langs enkele verrassende plekken waar licht en liefde worden uitgedeeld. Zo startte de Lume Ladies Light Trail vanuit De Genadebron. Na een energieke en feestelijke warming up door Christina van Studio C vertrokken de deelnemers, waarvan de meesten behangen met lichtjes, richting zorg- en wooncentrum De Haven. Daar zongen deelnemers spontaan een verjaardagslied voor een 90-jarige bewoonster en liepen zij de polonaise met ouderen.

Ontroerend

De route slingerde door het centrum van het dorp naar de oude haven van Spakenburg. Daar troffen de lopers, ter hoogte van de Kerkemaat, een pop-up koor die hen toezong vanaf een met lichtjes versierd balkon. Verderop, bij basisschool Het Sterrenlicht en de Calvijnschool, werden deelnemers verrast met een ‘happy stone’, beschilderd door de leerlingen. Eén van de meest ontroerende momenten bleek de samenzang in de Zuiderkerk, georganiseerd door Herma van de Coterlet. “Ik stond er gewoon te huilen”, vertelden meerdere deelnemers, “het was zo ontroerend en indrukwekkend om zo toegezongen te worden.” De boodschap ‘Jij bent licht’ in lichtletters, naast de sfeervol verlichte Hervormde Kerk, bleek ook een hoogtepunt.

Trots

Veel deelnemers van buiten het dorp trof het hoe Bunschoten-Spakenburg meeleefde met de Lume Ladies Light Trail. “Ik voelde me zo welkom vanavond!”, vertelde één van de lopers die uit Barneveld komt. De organisatie van de Lume Ladies Light Trail beaamt dat gevoel. Tijdens het uitreiken van de cheque sprak SoulSister Frieda van de Geest vanaf het podium haar waardering uit: “Ik ben zo trots op ons dorp! Al vanaf de start van dit event ervaren we zoveel betrokkenheid; zoveel mensen, ondernemers en organisaties die willen meewerken of sponsoren. Echt heel bijzonder! En dat we hier nu met zoveel deelnemers staan en samen zoveel geld hebben ingezameld, dat hadden we nooit durven dromen.” SoulSister Naomi Lammers onderschrijft dat: “Zo mooi ook om te zien dat zoveel mensen gehoor gaven aan onze oproep om tijdens de Lume Ladies Light Trail een lichtje voor hun raam te zetten.” Bijzonder was ook de deelname van maar liefst 33 teams, waaronder veel teams van organisaties en bedrijven uit het dorp. Een flink aantal teams haalde zelfs een recordbedrag op van duizend euro of meer!

Spontaan

Het idee voor de Lume Ladies Light Trail ontstond bij de Spakenburgse hardloopgroep de SoulSisters tijdens de lancering van de christelijke vrouwenbeweging Lume, in 2019. Onder de noemer Lume Helpt worden acties georganiseerd om vrouwen in binnen- en buitenland te helpen om hun geloof te delen, in woorden en daden. De opbrengst van deze actie gaat naar hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van (seksueel) misbruik en uitbuiting, een project van Lume-vrouw Diordre op Sri Lanka. Meer informatie over dit project vind je hier.

Sponsors bedankt! 

De Lume Ladies Light Trail was niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren. Op deze plek ook nog een grote shout out naar: Amerongen Sierbestrating, Zorg- en wooncentrum De Haven, Esta Health, Hopman Ruimtemakers, Into Academy / School voor Communicatie, de Lampgigant, Lichtletterverhuur Groningen, Sportiva, Viking Outdoor, Lovely Hair by Lucia, Luv, Maggy’s, De Onderwijsinkoopgroep, Schaap & Van Dijk, Studio C Online, Style CNC Machines en Tandartspraktijk Zuidoost.

Geniet je mee van de foto's en video's? Met alle credits voor Ruth de Jong voor de foto's! 

RTV Bunschoten maakte een video-impressie van de Lume Ladies Light Trail. Bekijk deze hier:

En ook de Lokale Omroep Spakenburg was erbij! Vanaf 03:25 vind je een verslag!

MEER INFO