moedergroepen, power, moeders, bijbelstudie, moeder, PTTM

Power to the Mama’s maakt al vier jaar lang materiaal voor moederkringen onder de naam Moms United Group-materiaal. De samenwerking met LUME komt voort uit een behoefte die beide communities zagen: “Moeders zijn vaak druk met veel dingen. Opvoeden, kinderen verzorgen, huishouden en vaak ook nog betaald werk. Veel gehoorde opmerkingen zijn: ‘Hoe moet ik dan óók nog licht zijn? En wat moet ik dan doen?’ Maar er is volgens ons helemaal geen moeten en veel moeders zijn al meer licht dan ze zelf doorhebben. Het materiaal dat we met LUME maken helpt moeders ontdekken dat licht zijn makkelijker is dan je denkt en niets met moeten te maken heeft,”  aldus Daniëlle Koudijs, oprichter van Power to the Mama’s.

Een extra ding op je ‘to do’ lijstje

Ook Hagar Prins van Lume zag die behoefte: “Al sinds de start van Lume merken we dat vrouwen ervaren dat je geloof delen, licht zijn, iets is wat erbij komt. Een soort extra ding op je ‘to do’ lijstje. Terwijl de vrouwen al zo druk zijn. Maar vanuit Lume willen we zo graag benadrukken dat je al licht bént. Dat je als vrouw Jezus licht en liefde mag reflecteren, door wie je al bent en wat je doet. Ook in je rol als moeder, in het gezin. We hopen dat dit Bijbelstudiemateriaal mag bijdragen aan die bewustwording en vrouwen aanzet om hun licht bewust uit te stralen.”

Coronaproof

Het Moms United Group-materiaal wordt uitgegeven als een mooi vormgegeven e-book met inhoud voor een seizoen (10 maanden) samen optrekken, delen in geloof en groeien als moeder en vrouw. Voor elke maand is er een Bijbelstudie, zijn er prikkelende vragen om samen te bespreken, praktische tips en is er voor de bijeenkomsten waar kinderen mee zijn een kinderwerkje. Moeders kunnen ervoor kiezen maandelijks één of twee keer bij elkaar te komen, met of zonder kinderen. Het materiaal is coronaproof opgesteld.

Share it forward

Het nieuwe Moms United Group seizoen start september 2020. Het materiaal dat in samenwerking met LUME is gemaakt, staat vanaf 1 juni in de webshop van www.powertothemamas.nl en kost € 39,00 per groep. Van dat bedrag gaat € 5,- naar het vrouwen- en kinderwerk van Lume-vrouw Grace in Oeganda.

Inspireren en bemoedigen

Power to the Mama’s is een online platform voor alle christelijke moeders die op zoek zijn naar eerlijke, echte en oprechte verhalen over het moeder zijn. Lume is een beweging voor en door vrouwen, wereldwijd, die elkaar inspireren, bemoedigen en helpen bij het delen van hun geloof.