SHEER

Deze maand lanceerden we hiervoor samen SHEER (pure sharing)! Met SHEER willen we aandacht vragen voor vrouwen in de prostitutie en christelijke vrouwen oproepen een verschil te maken. Hoe? Wees deze kerst een lichtpuntje voor vrouwen in de prostitutie en geef voor €15,00 een SHEER giftbox cadeau!

Geef ook een SHEER giftbox cadeau!

Inmiddels zijn er al meer dan 300 giftboxen gekocht voor SHEER!

SHEER, giftbox, lichtpuntje

We hopen uiteindelijk 400 pakketten uit te kunnen delen. Dat gebeurt op 12 december door maatschappelijk werkers van Stichting de Haven. Wil je ook een lichtpuntje zijn voor een vrouw die werkt in de prostitutie? Geef dan een giftbox of meerdere cadeau. Het kan nog tot 12 december!

Dit is waarom we het doen…

In Nederland werken duizenden vrouwen in de prostitutie, in Den Haag zijn dit er ongeveer 5.000. Dit komt neer op dagelijks zo’n 600 vrouwen die achter een prostitutieraam staan of in een seksclub werken. Verreweg de meeste vrouwen doen dit werk niet uit vrije wil maar omdat ze gedwongen worden. Gedwongen door andere mannen of vrouwen, door familie, door armoede of andere omstandigheden.

Eén van de donkerste plekken in Nederland

Een leven in de prostitutie is een zwaar leven en met name de kerstperiode is niet makkelijk. Veel vrouwen missen hun familie en soms zelfs hun eigen kinderen. Ze zijn ver weg van huis en moeten werken op – letterlijk en figuurlijk – een van de donkerste plekken van de Nederlandse samenleving. Daarom roept SHEER – de naam betekent helder, puur licht – christelijke vrouwen in Nederland op om deze kerst hun licht te laten schijnen en een verschil te maken voor vrouwen in de prostitutie. Doe je mee?