lhbtiq, video, vlog, lume, licht

Zo ben je licht voor iemand uit de LHBTIQ-community

LUME VLOG | Zo ben je licht voor iemand uit de LHBTIQ+-community

Vandaag gaat onze Kirsten in gesprek met Anne en Rosalie over: hoe kun je licht zijn voor iemand uit de LHBTIQ+-community? Anne (student Theologie) en Rosalie (student Social Work) studeren beide aan de Hogeschool Viaa. Daar houden zij zich o.a. bezig met de vraag: hoe kan de Hogeschool inclusiever worden? Vanuit die ervaringen, en de ervaringen uit hun persoonlijke leven, delen zij tips: zo ben je licht voor iemand uit de LHBTIQ+-community!


kirsten, vlog, tijd

Zo betrek ik God in mijn tijdsbesteding

LUME VLOG | Zo betrek ik God in mijn tijdsbesteding

Hoe ga ik om met de tijd die God mij geeft? En hoe begin ik mijn dag bewust met God? In deze vlog deelt Kirsten 5 hele praktische tips uit haar dagelijkse stappenplan. Ook iets voor jou?


Joline, zuidema, rust, tijd, lume

Hoe jouw tijd Gods tijd wordt

LUME VLOG | Hoe jouw tijd Gods tijd wordt

Ken jij het impostor syndroom? Mensen die hier last van hebben, hebben het gevoel dat ze impostors zijn (bedriegers) die elk moment door de mand kunnen vallen. In deze video vergelijkt Joline (schrijver van het boek Hier is Rust) ons geestelijk leven met dit fenomeen.

Terwijl ons christelijke leventje er aan de buitenkant (en op social media) goed uitziet, voelen we diep van binnen een gevoel van falen… “Ja, ik deed wel dit en dit… maar ik heb niet genoeg gebeden. Of te weinig in mijn Bijbel gelezen…” Je wilt God wel prioriteit geven; jouw tijd aan Hem geven, maar het lukt je niet… Herken je dat gevoel? Dan wil Joline je met deze video bemoedigen: over rust zoeken én vinden bij God! Over hoe jouw tijd zomaar verandert in Gods tijd!


lume, vrouw, licht

Kom uit je bubbel-challenge

LUME VLOG | Kom uit je bubbel -challenge

Lume-vrouw Kirsten raakte geïnspireerd door het thema van vorige maand: ‘kom uit je comfortzone / christelijke bubbel’ Ze bedacht een challenge om zichzelf uit te dagen uit haar bubbel te komen: door het uitdelen van een bellenblazen met een christelijke boodschap. Benieuwd hoe ze dat aanpakte en of haar idee ook iets voor jou is?! Bekijk haar vlog en ga ook de uitdaging aan!


marinka, vlog, bijbel, god, geloof

Een dag met God by Marinka

LUME VLOG | De vrouw die heel veel invloed had op mijn geloofsleven

Verlang je ernaar in deze tijd meer (stille) tijd door te brengen met God? Wil je opladen bij de bron van Licht? En ontdekken hoe je in deze tijd licht kunt zijn voor de mensen om je heen? Laat je inspireren door deze vlog van Lume-lady Marinka!

Op de Insta-pagina van @coffeeandbibletime zag zij een toffe video ‘I set aside an entire day to be with God’. Dat inspireerde haar om hetzelfde te doen; want ze is ervan overtuigd dat zodra je dichter tot God komt, je nog meer je licht kunt laten stralen. Ze neemt jou mee door haar dag met God en nodigt jou uit om hetzelfde te doen!

Gratis download bij deze video voor jou!
Check ook de toffe gratis download die erbij hoort: een notitie en highlight guide voor je Bijbel! Je vindt ‘em hier!

In de video verwijst Marinka ook naar twee andere handige handouts, klik erop om deze te bekijken: ‘Identiteit. Speciaal voor vrouwen’ en ‘Wapenrusting’.


Be the light in Corona tijd: Savita in India

"Laten we, juist in deze moeilijke tijden, ons licht nog sterker laten schijnen!"

 

VLOG I Wat merken Lume-ladies in het buitenland van het corona-virus? Vandaag een update van Savita uit India. Ze woont in de hoofdstad New Delhi. De miljoenenstad is in complete lock down. Dat heeft grote gevolgen voor de groep allerarmsten daar. Als ze al werk hebben, worden ze per dag uitbetaald. Een dag niet gewerkt is een dag niet betaald, en dat betekent dus geen geld voor eten. De hulp van de overheid is verre van toereikend. Gelukkig worden er wel initiatieven opgezet, ook door lokale kerken, die extra hulp bieden zoals voedsel.

Middenin die lege stad, die gegrepen is door angst, vierde Savita afgelopen weekend ook Pasen. Ze heeft een bemoediging en een oproep voor je. En onze vraag aan jou: wil je bidden voor Savita en de mensen in India?


michelle, god, goed

Zij is Lume: Michelle

"Kijken we door onze omstandigheden heen naar Gods goedheid, of kijken we door Gods goedheid naar onze omstandigheden?"

ZIJ IS LUME I Welke vrouw inspireert jou? Toen Natascha vrijwilligerswerk deed in een herberg langs de pelgrimsroute Santiago de Compostela ontmoette ze Michelle uit Amerika. Deze bevlogen vrouw liet een grote indruk achter bij Natascha en nu kun jij via deze video ook kennismaken met haar. In deze vlog (Engels) gaat ze met jou de diepte in over de vraag ‘Is God goed?’ Kan ze hier zelf ja op zeggen, nadat ze in Zuid-Afrika een beroving meemaakte? Kijktip!


Marinka & Savannah: Hoe Jezus mij laat stralen!

"Toen ik in de kerk kwam, kon ik alleen maar huilen. Niet een zondag, maar meerdere zondagen achter elkaar. Ik was zo geraakt!"

Marinka ontmoette Savannah op het Alphaweekend en raakte onder de indruk van haar getuigenis en hoe God door haar heen schijnt.

Savannah had net een slechte relatie met een man achter de rug toen haar ouders haar weer meevroegen naar de kerk. “Toen ik daar kwam, kon ik alleen maar huilen. Niet een zondag, maar meerdere zondagen achter elkaar. Ik was zo geraakt!” Savannah startte een zoektocht naar God en vond Hem: vorig jaar november liet ze zich dopen. In deze vlog deelt Savannah met Marinka haar zoektocht, hoe dat haar leven veranderde en hoe zij Jezus’ handen en voeten op aarde wil zijn. Kijken!


savita, vlog, goede daden

Savita: Hoe kan ik een levende getuige zijn van Jezus?

Savita vertelt: "Mijn rol is om een levende getuige te zijn van mijn geloof"

“Ik probeer mijn geloof te delen door mijn goede daden. Maar mijn vriendin die niet gelooft, doet minstens zoveel. Wat maakt wat ik doe nu anders?” Ook Savita worstelt met die vraag. In haar nieuwste vlog deelt ze met jou haar worsteling. En vertelt ze hoe de Heilige Geest jou bij dit dilemma kan helpen.Bekijk de hele video hier!


share, jesus, vrouw, lume

Just like Jesus: share the light

Just like Jesus: share the light

Oooh, via diverse mensen kregen we deze video getipt “helemaal Lume”, en jaaaa: we love it! Jezus is het Licht voor de wereld… en wij mogen gaan in Zijn voetsporen en Zijn voorbeeld volgen 💛✨Be the light, share the light 💫

Bron: onbekend