michelle, god, goed

Zij is Lume: Michelle

"Kijken we door onze omstandigheden heen naar Gods goedheid, of kijken we door Gods goedheid naar onze omstandigheden?"

ZIJ IS LUME I Welke vrouw inspireert jou? Toen Natascha vrijwilligerswerk deed in een herberg langs de pelgrimsroute Santiago de Compostela ontmoette ze Michelle uit Amerika. Deze bevlogen vrouw liet een grote indruk achter bij Natascha en nu kun jij via deze video ook kennismaken met haar. In deze vlog (Engels) gaat ze met jou de diepte in over de vraag ‘Is God goed?’ Kan ze hier zelf ja op zeggen, nadat ze in Zuid-Afrika een beroving meemaakte? Kijktip!


Marinka & Savannah: Hoe Jezus mij laat stralen!

"Toen ik in de kerk kwam, kon ik alleen maar huilen. Niet een zondag, maar meerdere zondagen achter elkaar. Ik was zo geraakt!"

Marinka ontmoette Savannah op het Alphaweekend en raakte onder de indruk van haar getuigenis en hoe God door haar heen schijnt.

Savannah had net een slechte relatie met een man achter de rug toen haar ouders haar weer meevroegen naar de kerk. “Toen ik daar kwam, kon ik alleen maar huilen. Niet een zondag, maar meerdere zondagen achter elkaar. Ik was zo geraakt!” Savannah startte een zoektocht naar God en vond Hem: vorig jaar november liet ze zich dopen. In deze vlog deelt Savannah met Marinka haar zoektocht, hoe dat haar leven veranderde en hoe zij Jezus’ handen en voeten op aarde wil zijn. Kijken!


savita, vlog, goede daden

Savita: Hoe kan ik een levende getuige zijn van Jezus?

Savita vertelt: "Mijn rol is om een levende getuige te zijn van mijn geloof"

“Ik probeer mijn geloof te delen door mijn goede daden. Maar mijn vriendin die niet gelooft, doet minstens zoveel. Wat maakt wat ik doe nu anders?” Ook Savita worstelt met die vraag. In haar nieuwste vlog deelt ze met jou haar worsteling. En vertelt ze hoe de Heilige Geest jou bij dit dilemma kan helpen.Bekijk de hele video hier!


share, jesus, vrouw, lume

Just like Jesus: share the light

Just like Jesus: share the light

Oooh, via diverse mensen kregen we deze video getipt “helemaal Lume”, en jaaaa: we love it! Jezus is het Licht voor de wereld… en wij mogen gaan in Zijn voetsporen en Zijn voorbeeld volgen 💛✨Be the light, share the light 💫

Bron: onbekend


anne, lume, challenge

Anne doet de Lume kadootjes-challenge!

Anne doet mee met de Lume kadootjes-challenge!

Oef… december is niet voor iedereen een feestmaand. Ken jij iemand die als een berg opziet tegen december? Bezorg hem of haar een lichtpuntje en doe mee aan onze kadootjes-challenge! Anne ging de uitdaging aan en pakte een Sinterklaaskadootje in voor een vriendin. “”Mijn vriendin is altijd druk en vergeet vaak aan zichzelf te denken. Ik vond wel dat ze een lichtpuntje verdiend had.” Bekijk haar vlog hier!


Marianne, Lume, Pharus

Ik ben Lume I Meet Marianne!

Ik ben Lume I Meet Marianne!

IK BEN LUME I Regelmatig stellen we hier een vrouw aan je voor die licht is op de plek waar God haar plaatst. Vandaag: meet Marianne! Marianne is 39, getrouwd en moeder van vier zoons. Samen met haar familie heeft ze een stichting (stichting Pharus) waarmee zij licht willen zijn voor mensen in nood.

“Jezus zegt in de Bijbel tegen ons ‘Jullie zijn het licht in de wereld. Laat je licht schijnen!’ Een lamp zet je ook niet ergens neer, waar het geen licht kan geven. Ik probeer daar vorm aan te geven door een aardig woord of een arm om iemand heen, een kaartje ter bemoediging. En als familie doen we dat ook via onze stichting door mensen en projecten te sponsoren. Licht zijn kan op vele manieren, je mag daarin jezelf zijn, door klaar te staan voor een ander mens. Bij mij gaat die passie ver. Ik voel heel erg de oproep om Jezus’ handen en voeten, ogen en oren op aarde te zijn. En ik ontdekte: Zie wie je mag zijn in Jezus, dan ga je vanzelf stralen!”

Benieuwd naar het hele verhaal van Marianne? Bekijk de prachtige video hier!


LUME VLOG | De vrouw die heel veel invloed had op mijn geloofsleven

LUME VLOG | De vrouw die heel veel invloed had op mijn geloofsleven

Wow! Marinka praat met Tirza: haar schoonzus en grootste inspiratiebron. Welke rol heeft Tirza gespeeld in de bekering van Marinka en hoe is ze daarmee omgegaan? Tirza vertelt ook haar getuigenis: “Ik merkte dat iedereen twijfelt en dat twijfel niet erg is…”

Benieuwd naar de hele vlog? Je bekijkt ’em hier!


grace, oeganda, lume

Ik ben Lume I Meet Grace!

Ik ben Lume I Meet Grace!

Jaaaa…. eindelijk is het zover: de primeur van onze mini-docu met Lume-lady Grace uit Oeganda! Binnenkort start zij met vloggen voor Lume, maar nu al kun je kennismaken met deze lieve, vrolijke en muzikale powervrouw uit Oeganda!

Grace is getrouwd, moeder van drie prachtige kinderen en studeerde Theologie. Haar passie? Anderen bemoedigen in het geloof. Daarbij heeft ze een groot hart voor  vrouwen: “In onze samenleving worden vrouwen onderdrukt; ik wil voor hen een stem zijn en hen een stem geven! God heeft ons veel gegeven. Wij mogen dat doorgeven!” Bekijk de video hier!


marinka, vlog, lume

LUME VLOG I Marinka biecht op...

LUME VlOG I Marinka biecht op...

Marinka praat graag over haar geloof. Maar erover delen op haar social media… dat durft ze eerlijk gezegd niet. Ze zette een dappere 1e stap: in haar bio op Insta vermeldde ze #ikbenlume Om niet veel later, na een toffe ontmoeting (die leidde tot het uitwisselen van elkaars Insta-profiel) in de stress te schieten; ‘Help, wat zal zij wel niet van me denken?”

Benieuwd hoe dit afloopt? In deze vlog biecht Marinka eerlijk haar hele verhaal op…!


lume, licht, marinka

Ik ben Lume I Meet Marinka!

Ik ben Lume I Meet Marinka!

Meet Marinka! (@marinkajulia) Deze enthousiaste lady is een van onze nieuwe vloggers! Marinka is 17 jaar, woont in Bergen en volgt een opleiding tot verpleegkundige. Marinka kwam een paar jaar geleden tot geloof en wil het geloof graag verder delen:

“Ik volg een BBL-opleiding tot verpleegkundige bij het VU ziekenhuis in Amsterdam (dat is leren en werken tegelijk). Naast school vind ik het leuk om bezig te zijn met vrienden en familie. Ik houd er ook van om bezig te zijn met God. Door bij Lume aan de slag te gaan kan ik dit laatste hopelijk via mijn creativiteit uitdragen.

Jullie gaan mij vooral terugzien in vlogs die hier worden gedeeld of op de social media kanalen van Lume (@wijzijnlume) In deze video stel ik me graag uitgebreid aan je voor!

Ik vind het zo mooi dat Lume een organisatie door en voor vrouwen is. Het lijkt me onwijs fijn om door Lume mijn licht te laten zien en dat door te geven aan andere vrouwen.”