Het project van Lume-vrouw Valentina

Onder de noemer 'Lume helpt' helpen we vrouwen in binnen- en buitenland om licht te zijn op de plek waar God hen plaatst. Zoals Lume-vrouw Valentina in Venezuela. Venezuela is al lange tijd in diepe crisis, door economische en politieke onrust. Door de gierende inflatie is geld niets meer waard en is er veel armoede. Samen met haar kerk biedt Valentina hulp aan de allerarmsten; zo delen ze voedsel uit en medicijnen. 

valentina, venezuela, shop, share, noodhulp

Lume-lady Valentina is psycholoog en lerares Engels. Wat zijn we trots op deze dappere dame: de omstandigheden in haar land Venezuela zijn zo moeilijk… Het land is al lange tijd in diepe crisis, door economische en politieke onrust, en daar komt de coronacrisis bovenop. Er is gebrek aan van alles, zoals voedsel en medicijnen, en wat er is, is peperduur.

Dit is mijn plek

Veel van haar leeftijdsgenoten vertrekken naar het buitenland. Maar Valentina kiest ervoor te blijven: “Dit is nu mijn plek, en, hoewel ik het zelf niet zou uitkiezen, zie ik het nu als mijn opdracht om hier in Venezuela licht te verspreiden.”

Voedsel en medicijnen

Terwijl ze zelf ook bijna niets heeft, komt ze toch concreet in actie voor de allerarmsten. Samen met haar kerk biedt ze noodhulp en delen ze voedsel en medicijnen uit. Wij willen hen hierbij helpen:

  • Voor 2 euro sponsor je 1 antibioticakuur
  • Voor 10 euro sponsor je een doktersbezoek
  • Voor 30 euro sponsor een voedselpakket met daarin o.a. 2 kilo mais, 2 kilo rijst, 2 kilo suiker, 2 kilo bonen en tandpasta

Ook ontvangen de dominees een kleine vergoeding (salaris) nu de gemeenteleden dat zelf niet meer kunnen opbrengen. Wij willen Valentina graag helpen om licht te zijn in deze moeilijke situatie. Daarom zamelen we via diverse acties geld in voor deze hulp.