FAQ

Yes, we zijn nieuw! Dus we snappen best dat je misschien wat vragen hebt! Hieronder een poging van ons om alvast wat vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@wijzijnlume.nl of bel 06 29210722.

Lume is een beweging van licht. Met vrouwen over de hele wereld. We delen onze passie en geloof, inspireren en motiveren elkaar en willen verwonderd raken over wat God doet en over elkaars leven. We genieten van wat God geeft en delen dit bij ons in de buurt en over de grens. Klein en praktisch, maar tegelijkertijd; met lef en vol verwachting. Check ook onze pagina About.

Wij geloven dat Jezus ons opdraagt het evangelie bekend te maken; ‘Licht te zijn in de wereld’ (Handelingen 13:47). Wij verlangen er naar dat licht te zijn, maar weten niet altijd hoe. Tegelijkertijd zijn we overtuigd van de kracht van vrouwen: zij zijn aanjagers in de wereld. In de kerk. In hun gezin. Dat zien we hier in Nederland en wereldwijd. We beseffen dat vrouwen druk zijn, opgeslokt worden door hun omgeving en soms belemmerd worden door eigen angsten. Die druk willen we niet vergroten; we willen vrouwen er juist bewust van maken dat ze al licht zijn op de plek waar ze zijn. Vanuit dat besef willen we vrouwen helpen het geloof, dat zij in hun hart en ziel omarmd hebben, te delen met anderen. Door samen drempels te overwinnen, elkaar te inspireren en te helpen.

Aanjager van deze beweging is mission-organisatie Verre Naasten vanuit een diep verlangen om meer mensen te betrekken bij de beweging geloof delen wereldwijd. Front-lady van Lume is Hagar Prins. En de andere Lume-vrouwen? Dat zijn enthousiaste vrouwen, uit binnen- en buitenland, die hun geloof willen leven en delen. Wij zoeken, net als jij misschien, naar manieren waarop we licht kunnen zijn. Dat doen we met vallen en opstaan… Soms gaat ons dat goed af, soms wat minder… We delen het allemaal met je! En nodigen jou uit hetzelfde te doen! Want iedereen kan een Lume-vrouw zijn!

Via dit online platform en onze Insta- en Facebookpagina delen we inspiratie, bemoediging van Lume-vrouwen én brengen we vrouwen met elkaar in contact. Volg ons en join the light movement! Daarmee krijg je inspiratie, bemoediging én praktische handvatten voor het leven en delen van je geloof! En omdat we geloven in real life contact, doen we ook offline te gekke dingen! Check onze agenda of maak kennis met onze Lightswitchavonden!

Lume is voor en door vrouwen! Wil je meedenken? Meeschrijven? Of heb je een gaaf idee dat helemaal past bij Lume? Neem contact met ons op!

Yes! Iedereen moet zich kunnen aansluiten bij onze beweging! Tuurlijk maken we kosten. Maar om die terug te verdienen, bedenken we te gekke acties die je niet wilt missen en waarvoor je vast een paar euro wilt neerleggen! Jij blij, wij blij! Zo dromen we van een te gekke webshop, events, gave producten, leuke crowdfundacties, nou ja… iets met de sky is the limit. Wordt vervolgd…!

Goed gezien! Engels is hopelijk de volgende stap; maar nu al zijn er vrouwen wereldwijd aangehaakt: Lume-vrouwen uit Venezuela, India, Oeganda en Zuid-Afrika delen via Lume hun leven en hun geloof! Hopelijk worden dit er gauw meer! Stap voor stap!

Jammer! Maar uiteraard kun je je membership altijd stopzetten. Een membership geldt tenminste voor 1 jaar. Dit hebben we zo ingesteld omdat wij kosten maken voor de Lightbox die jij ontvangt en we de helft van elke maandbijdrage bestemmen voor een concreet project van een Lume-vrouw. Jouw membership kun je vervolgens per half jaar opzeggen, vóór ontvangst van jouw nieuwe Lightbox (voor 1 mei of voor 1 november). Heb je net een Lightbox ontvangen? Dan vragen we jou de minimale onkosten t.w.v. 15 euro te vergoeden.

Je kunt op verschillende manieren Licht zijn in jouw woonplaats. We bieden een paar kant en klare opties, zoals het organiseren van een Secret Sister actie, een Lightswitchavond of een leuk interactief spel.

Tijdens het trainingsprogramma van de Lume Sprekers Academy leer je als deelnemer hoe jij een goed Bijbels onderbouwd verhaal (talk) opbouwt én overbrengt. Met als eindresultaat dat je na de training één kant en klare talk hebt die jij kunt gebruiken als je voor Lume gaat spreken: een overdenking / preek / bijdrage vanuit een Bijbeltekst, rond het Lume-gedachtegoed. En die vaardigheden? Die kun je natuurlijk ook voor andere talks en je persoonlijke ontwikkeling gebruiken!

Het trainingsprogramma van de Lume Sprekers Academy bestaat uit:

  • Een training van vier dagen met steeds een aantal weken ertussen. Deze training is op locatie, in groepsverband (8-10 personen). Dit is inclusief een feestelijke afsluiting op dag 4 waarin deelnemers hun talk aan elkaar geven en daarop feedback krijgen.
  • Diverse huiswerkopdrachten (studiebelasting is ongeveer 6 uur per week)
  • Tussentijdse online coaching.
  • Nazorg vanuit Lume & buddy-begeleiding 2 op 2.
  • Deelname aan de jaarlijks terugkerende ontmoetingsdag voor sprekers

Lees meer over de Academy!