mira, lume, vrouw, delen, geloof

Nieuwe video en tip van Mira

Nieuwe video en tip van Mira!

Je geloof delen… hoe doe je dat nou? En hoe doe je dat op een manier die bij je past? Zonder krampachtig en geforceerd over te komen? Mira de Boer, schrijfster van het boek ‘Hoe ik ging doen wat ik niet durfde’ helpt je op weg. Zij weet uit eigen ervaring wat het betekent om uit je comfortzone en christelijke bubbel te stappen en achter God aan te gaan. Eline zocht haar op en ging met Mira in gesprek! We delen de komende tijd elke week een nieuwe video met je, met daarin eerlijke ervaringen en praktische tips van Mira!


Vlog 3 van Savita: Share your light!

Vlog 3 van Savita: Share your light!

Savita uit India deelt via Lume haar leven en geloof met jou! In haar derde vlog vertelt ze hoe zij haar geloof deelt en haar worstelingen daarmee. Ze heeft ook een vraag voor jou… We zijn benieuwd naar je reactie! Deel ’em op Insta of Facebook onder de post van Savita!

Enne, de mini-docu over Savita al gezien? Je vindt ’em hier!


savita, india, vrouw, lume

Vlog 2 van Savita: Move your light!

Vlog 2 van Savita: Move your light!

Ook Savita uit India is Lume! Deze leuke vrouw is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkt als arts in een kliniek voor transgenders, sekswerkers, verslaafden en mensen die in armoede leven; mensen die, zeker in India, worden gezien als het uitschot van de samenleving, het laagste van het laagste.

Savita deelt via Lume haar leven en geloof met jou! In deze 2e vlog geeft ze jou een kijkje thuis en deelt ze hoe ze haar licht brandend houdt. Ze heeft ook een vraag voor jou… We zijn benieuwd naar je reactie! Deel ’em op Insta of Facebook onder de post van Savita!

Enne, de mini-docu over Savita al gezien? Je vindt ’em hier!


Lume, vrouw, Savita, India

Meet Savita uit India!

Meet Savita uit India!

Ook Savita uit India is Lume! Deze leuke vrouw is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkt als arts in een kliniek voor transgenders, sekswerkers, verslaafden en mensen die in armoede leven; mensen die, zeker in India, worden gezien als het uitschot van de samenleving, het laagste van het laagste. “Op mijn 13e had ik een persoonlijke ervaring met God. Ik kwam erachter dat God een God van liefde is. Dat veranderde mijn hele kijk op de mens. Ik begon mensen te zien zoals Hij ze ziet: als waardevolle mensen die geschapen zijn naar Gods beeld.” Ze besloot al op jonge leeftijd om arts te worden.

“Ik moest een keuze maken: geloven dat God goed is, of weglopen van Hem.”

Maar als medisch student, worstelt Savita met het bestaan van God. “Ik zag zoveel lijden. Kinderen die stierven aan kanker. Als er dan een goede God zou zijn, waarom is er dan zoveel lijden in deze wereld?” Het was een moeilijk moment in het leven van Savita. “Ik moest een keuze maken: geloven dat God goed is, of weglopen van Hem… Toen realiseerde ik me: Ik heb God nodig in mijn leven. Ik koos ervoor op Hem te vertrouwen, in het geloof dat alles op een dag goedkomt.”

De keuze om te werken in de kliniek, is een keuze van haar hart: “Ik heb het voorrecht om mensen te dienen die in nood zijn en mijn geloof uit te drukken in daden. Deze mensen hebben vaak hun gevoel van waarde verloren. Maar ik geloof dat  ieder mens naar Gods beeld is geschapen. God gebruikt ons om genezing en hoop in deze levens te brengen.”

“Zo kon ik vrij worden en anderen dienen in plaats van mezelf.”

Savita probeert dichtbij God te leven: “Ik wil graag dat mijn leven een open boek is voor de Heer. Door open te zijn naar Hem, stel je Hem ook in staat om genezing te brengen. Zo kon ik vrij worden en anderen dienen in plaats van mezelf. Savita is overtuigd van Gods plan voor haar leven: “Alles wat ik nu ben, komt omdat God mij zo gevormd heeft. Daarom wil ze Hem alle eer geven. Als ik mijn geloof deel met anderen, vertel ik wat Hij in mijn leven heeft gedaan. De hoop en de vreugde die ik in Hem heb gevonden, wil ik niet voor mezelf houden. Ik heb genezing ervaren, ik heb vreugde ervaren. Dat wil ik delen met anderen mensen.”


savita, vrouw, licht, lume, vlog

Vlog 1 van Savita: Be the light!

Yes! De 1e vlog van Savita uit India!

Ook Savita uit India is Lume! Deze leuke vrouw is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkt als arts in een kliniek voor transgenders, sekswerkers, verslaafden en mensen die in armoede leven; mensen die, zeker in India, worden gezien als het uitschot van de samenleving, het laagste van het laagste.

Savita deelt via Lume haar leven en geloof met jou! In deze 1e vlog vertelt ze hoe zij denkt over licht zijn en deelt ze haar worstelingen daarmee. Ze heeft ook een vraag voor jou… We zijn benieuwd naar je reactie! Deel ’em op Insta of Facebook onder de post van Savita!

Enne, de mini-docu over Savita al gezien? Je vindt ’em hier!


Meet Lume-vrouw Portia uit Zuid-Afrika!

Meet Lume-vrouw Portia uit Zuid-Afrika!

Ook Portia uit Zuid-Afrika is Lume: “Ik geloof dat God het licht is. Christus zei: ‘Ik ben het licht van de wereld’. Zonder Hem kan het licht niet bestaan. We zijn allemaal als zondige mensen geboren, maar opnieuw geboren in Hem en daardoor bevrijd van het duister! Dus als je met Hem loopt ben je ín Hem. Dan word je het licht!”

Portia deelt binnen Lume haar leven en geloof met jou via blogs en vlogs! Deze bevlogen vrouw is getrouwd en heeft drie kinderen. In huis is het vaak een drukke boel want Portia en haar man vangen ook regelmatig kinderen op en familieleden. Portia werkt als maatschappelijk werkster en is daarnaast volop actief in haar kerk en als bestuurslid van de christelijke basisschool Lesedi. Een paar jaar geleden was ze voor het werk van haar man (hij is evangelist in de townships van Pretoria) een poosje in Nederland!