Meet Savita uit India!

Ook Savita uit India is Lume! Deze leuke vrouw is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkt als arts in een kliniek voor transgenders, sekswerkers, verslaafden en mensen die in armoede leven; mensen die, zeker in India, worden gezien als het uitschot van de samenleving, het laagste van het laagste. “Op mijn 13e had ik een persoonlijke ervaring met God. Ik kwam erachter dat God een God van liefde is. Dat veranderde mijn hele kijk op de mens. Ik begon mensen te zien zoals Hij ze ziet: als waardevolle mensen die geschapen zijn naar Gods beeld.” Ze besloot al op jonge leeftijd om arts te worden.

“Ik moest een keuze maken: geloven dat God goed is, of weglopen van Hem.”

Maar als medisch student, worstelt Savita met het bestaan van God. “Ik zag zoveel lijden. Kinderen die stierven aan kanker. Als er dan een goede God zou zijn, waarom is er dan zoveel lijden in deze wereld?” Het was een moeilijk moment in het leven van Savita. “Ik moest een keuze maken: geloven dat God goed is, of weglopen van Hem… Toen realiseerde ik me: Ik heb God nodig in mijn leven. Ik koos ervoor op Hem te vertrouwen, in het geloof dat alles op een dag goedkomt.”

De keuze om te werken in de kliniek, is een keuze van haar hart: “Ik heb het voorrecht om mensen te dienen die in nood zijn en mijn geloof uit te drukken in daden. Deze mensen hebben vaak hun gevoel van waarde verloren. Maar ik geloof dat  ieder mens naar Gods beeld is geschapen. God gebruikt ons om genezing en hoop in deze levens te brengen.”

“Zo kon ik vrij worden en anderen dienen in plaats van mezelf.”

Savita probeert dichtbij God te leven: “Ik wil graag dat mijn leven een open boek is voor de Heer. Door open te zijn naar Hem, stel je Hem ook in staat om genezing te brengen. Zo kon ik vrij worden en anderen dienen in plaats van mezelf. Savita is overtuigd van Gods plan voor haar leven: “Alles wat ik nu ben, komt omdat God mij zo gevormd heeft. Daarom wil ze Hem alle eer geven. Als ik mijn geloof deel met anderen, vertel ik wat Hij in mijn leven heeft gedaan. De hoop en de vreugde die ik in Hem heb gevonden, wil ik niet voor mezelf houden. Ik heb genezing ervaren, ik heb vreugde ervaren. Dat wil ik delen met anderen mensen.”