Route geel: (50 minuten)

Wil je graag licht zijn, maar voelt God soms ver weg? Of voelt je leven donker? Laad op bij de Bron van Licht via deze gele route.

Start bij de Woestijn.

Steek nu de kaars uit je Lightbox aan I loved you at your darkest. Luister nu naar dit prachtige lied van Lauren Daigle: Hold on to me.

Loop vanuit de woestijn naar de stad van Kwetsbaarheid.

Neem nu de tijd voor de overdenking van Wietske over licht zien en zijn in het donker. Deze overdenking is geïnspireerd op het boek ‘Het geschenk’ van Edith Eger (de ballerina van Auschwitz) en het verhaal van Paulus en Silas in de gevangenis.

Reis vanuit de stad van Kwetsbaarheid naar de stad van Herstel.

“Ik ga door een dal van diepe duisternis, maar ik wil er niet blijven.” Edith Eger maakte diepe duisternis mee; ze belandde in kamp Auschwitz en overleefde het. Hoe kun je in God blijven geloven, als Hij zo ver weg lijkt? En hoe pak je het leven op na zo’n traumatische ervaring? Edith deed beide. Bekijk hier een indrukwekkende gesprek met Edith Eger en laat je bemoedigen en inspireren door haar levenswijsheid over licht zien en zijn in het donker.

Vervolg je reis naar de stad van Lichtpuntjes.

“Ik geloof dat God bij me was in Auschwitz…” zegt Edith in het gesprek dat je zojuist keek. “Hij gaf me kracht om haat om te zetten in medelijden.” In het dal van diepe duisternis, kon Edith toch iets van God ervaren. Hoe is dat voor jou? Misschien zit je nu in een moeilijke periode… of je hebt er (net) eentje achter de rug. Kun /kon jij, dwars door alle moeilijkheden heen, iets van Gods licht zien? Lichtpuntjes?

God is erbij in ons leven en Hij is trouw. Dat is een belofte (zie ook de rode route). Maar soms voelt het anders. Met deze opdracht willen we jou helpen om Gods licht en zegen te zien, als het donker heen. Door wat Hij doet of deed in jouw leven, al dan niet door andere mensen heen. Dit is je opdracht: maak je eigen Lichtpuntjes-pot! Klik hier voor het werkblad!

Loop nu naar de stad van Herkenning en stap daar op de boot en vaar door de haven van Gods Liefde naar de golf van Licht.

Beantwoord nu de vraag: via welke persoon ervaarde jij iets van Gods liefde? Gebruik dit  moment om die persoon daarvoor te bedanken. Stuur hem of haar een onderzetter uit de Lightbox en schrijf op de achterkant waarom (of wanneer) deze persoon voor jou een blessing is of was.