"Hij had ons zien bidden voor onze maaltijden en hoorde af en toe christelijke muziek vanuit onze stacaravan."

Mijn gezicht wend ik een beetje af, mijn handen houd ik subtiel voor mijn gezicht, ik wrijf af en toe een beetje in mijn ogen en door mijn hoofd schiet een gebedje. Ik doe snel mijn ogen weer open en kijk onopvallend om me heen. Heeft iemand het gezien? Zit niemand mij raar aan te kijken?  

Angst  

Bidden voor je eten in een restaurant of op het bankje in het park, ik vond en vind dit soms nog steeds best wel spannend. Want wat als anderen negatief over mij gaan denken? Wat als iemand nu lastige vragen gaat stellen over het geloof? En wat als ik word uitgelachen? Wat als…?!  

Positief 

Voor mijzelf probeer ik deze angsten om te draaien naar iets positiefs: door in het openbaar te bidden kan ik het geloof delen. Of iemand die mij ziet bidden, kan het heel erg krachtig en stoer vinden dat ik dat durf. En door te bidden in het openbaar kunnen heel mooie gesprekken ontstaan over het geloof. 

Zo stond ik een paar jaar geleden op een camping in Frankrijk met mijn gezin. De laatste dag was aangebroken en zoals dat gaat op vakantie, hielden we wat eten over.

Ben jij gelovig? 

We besloten het aan onze Engelse buren te geven. Er ontstond een gesprek waarin onze Engelse buurman vroeg of wij, net als hen, gelovig waren. Hij had ons namelijk zien bidden voor onze maaltijden en hoorde af en toe christelijke muziek vanuit onze stacaravan.  

Respect 

Wij hadden deze vakantie gemerkt dat hij respectvol omging met ons geloof. Zo vroeg hij bijvoorbeeld zijn kinderen een moment stil te zijn als hij zag dat wij gingen bidden voor onze maaltijd. Wat een ontzettend respectvol gebaar! Als bedankje voor het eten en als herinnering aan elkaar gaf hij ons één van zijn cd’s van de band Rend CollectiveWat een mooi gesprek naar aanleiding van openlijk bidden!  

wereld, Lume, bidden

"Zo’n grote wereld, zoveel landen en zoveel verschillende mensen..."

Hij hoort jou! 

Het is zo belangrijk en mooi om met God te praten, want Hij luistert altijd! Wat blijf ik mij hierover verwonderen. Zo’n grote wereld, zoveel landen en zoveel verschillende mensen, maar het maakt niet uit hoeveel mensen tegelijk bidden, het maakt niet uit in welke taal we bidden, het maakt niet uit op welke plek we bidden: God hoort jou, Hij luistert naar jouw gebed!   

Build Your kingdom here 
Let the darkness fear 
Show Your mighty hand 
Heal our streets and land 
Set Your church on fire 
Win this nation back 
Change the atmosphere 
Build Your kingdom here 
We pray 
(Rend Collective | Build Your Kingdom Here) 

We prayDurf jij je angsten om te zetten in iets positiefs? Bid mee!