pauline, savita, getuigen, preek onverwacht

Zo werd ik verrast door een getuigenis uit onverwachte hoek

Story

Getuigen van je geloof? Paulien heeft er veel ervaring mee. Ze maakte er zelfs haar werk van en traint anderen in het (s)preken over God, Elke getuigenis is anders, weet ze inmiddels uit ervaring. Maar die ene getuigenis, daar in het ziekenhuis in India, verraste haar toch.

bijbel, jaar, getuigen, lume, vrouw

Hoe ik de hele Bijbel doorlas in één jaar

Story

“Straks sta ik met mijn mond vol tanden.” In de top 10 redenen om het geloof niet te delen, scoorde dit argument hoog. We zijn vaak bang dat we tekort schieten in onze kennis over de Bijbel… en wat zeg je dan als zich een moment voordoet? Of als je een vraag krijgt? Ook Frieda worstelt met haar Bijbelkennis. Voor haar boek ‘Jij bent licht’ nam ze zich voor de Bijbel te gebruiken als haar belangrijkste bron en ‘em toch tenminste 1x in haar leven van begin tot einde te lezen. En dat lukte! Benieuwd hoe het haar gelukt is? In deze 4-delige blog serie deelt ze haar tips met jou. Vandaag deel 1 met daarin 3 praktische tips!

vrouw, lume, vergeven, vergeving, onmogelijk, onmogelijke

God laten zien door ‘het onmogelijke’ te doen

Story

Hoe kun je van God getuigen? Door het onmogelijke te doen, ontdekt Jessie. Zoals iemand vergeven die iets onvergeeflijks heeft gedaan. Welke kracht daar vanuit gaat, zag Jessie toen vorig jaar een video viral ging waarin een man de vrouw vergaf die zijn broer had doodgeschoten. Het was voor haar een video waarin God zelf bijna zichtbaar was, door mensen heen. En dat zette haar aan het denken.

durf, actie, getuigen

Durf ik in actie te komen?

Story

Een aantal jaar geleden werd Rosalin aangevuurd om Jezus te volgen. Dat gaat met ups en downs. En dan vraagt God haar ook nog om in actie te komen en van Hem te getuigen. Dat is niet alleen ontzettend moeilijk maar ook way uit haar comfortzone. Toch waagt ze op een ochtend de stap.

maria, lume

Maria in het licht

Story

ZIJ IS LUME I Op weg naar Kerst wordt Madelon opnieuw geraakt door Gods keuze voor Maria. Een hele gewone vrouw, een jong meisje zelfs, uit een boerendorp. Een meisje dat met haar simpele woorden ‘U wil geschiede’ zo’n inspirerend voorbeeld is van overgave aan God. En door die simpele woorden letterlijk en figuurlijk een lichtdrager wordt.

Hoe hemels licht schijnt door duistere hersenspinsels

Story

Wietske heeft het niet zo op deze donkere dagen voor Kerst. Eigenlijk is dat nog een understatement… Ze heeft een grote hekel aan deze tijd van regen, harde wind en korte dagen. De kilte die verspreid wordt, lijkt zich overal binnen te dringen. Ze moet oppassen dat grijze, grauwe gedachten geen kleverig, weerbarstig web spinnen in haar hoofd. Hoe moet dat nou als ze vol verwachting wil toeleven naar het Feest van het Licht dat naar de wereld kwam? Ze gaat te rade bij hét volk dat alles weet van leren leven in het duister.

Doe je mee aan de #bethelight Kerstvakantie Bingo?!

Story

Eerlijk is eerlijk, de #kerstvakantie voelt dit jaar anders dan anders... #corona. Maar ons voornemen is: we gaan er iets moois van maken! En... heel veel licht verspreiden! En daarvoor bedachten we iets leuks: de #bethelight Kerstvakantie Bingo! Doe je mee?

Waarom ik vol overtuiging kan zeggen ‘Ik ben licht’

Story

“Ik ben licht.” Dat is nog niet zo makkelijk om over jezelf te zeggen, merken we. Maar Savita denkt daar anders over, daarin gesterkt door de belofte van Kerst.

lichtpuntje, kaasje, Diordre

Doe je mee aan onze lichtpuntjesactie?!

Story

Het is bijna Kerst: Jezus, hét Licht van de wereld, kwam op aarde! Zijn komst veranderde ALLES: niet de duisternis heeft het voor het zeggen, maar het Licht… Want het Licht overwint… altijd! Wat een hoop geeft dat! Maar wat als die hoop even ver weg voelt? Omdat het donker is in je leven? Misschien wel extra na dit bizarre jaar? Dan kun je wel een lichtpuntje gebruiken: iets dat verwijst naar Jezus’ licht en liefde!

Te gast op deze wereld?!

Story

Jessie groeide niet-gelovig op. Sinds ze op latere leeftijd toch tot geloof kwam, merkt ze dat haar niet-gelovige vrienden en familie anders naar haar kijken. Alsof ze niet van deze wereld is. En dat vindt ze moeilijk: hoe kun je in zo’n situatie toch uitkomen voor je geloof? En is dit wat Petrus misschien bedoelde toen hij zei ‘Wij zijn vreemdelingen op aarde?’ Ontdek hoe de woorden van Petrus haar niet alleen hielpen te accepteren 'een vreemdeling op aarde' te zijn, maar haar zelfs een gevoel van trots gaven.