vrouw, lume, geel, onlogisch

Naastenliefde volgens Jezus; lekker onlogisch

Story

Jezus roept ons op om onze naasten lief te hebben. Maar wie is dan onze naaste? Die eenzame buurman, dat zieke familielid? Dat voelt wel logisch. Maar daagt Jezus ons niet uit tot meer? Kirsten dook opnieuw in de welbekende gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan en ontdekte dat naastenliefde volgens Jezus vaak allesbehalve logisch is.

vrouw, licht, lume, verkeer

Waarom ik ga voor meer naastenliefde in het verkeer

Story

In het dagelijks leven houdt Loïs graag rekening met de ander en probeert ze waar het kan te helpen. Maar wanneer zij in de auto stapt, draait er in haar hoofd al snel een knopje om en is het moeilijk om met liefde naar de ander te kijken. Hoe zit het met de naastenliefde als ze onderweg in het verkeer is en frustratie zich opbouwt? Wanneer zij terugdenkt aan haar allereerste moment op de weg, leert ze een waardevolle les.

kind, kinderarbeid, koop, koopgedrag

Zo wil ik licht zijn met mijn koopgedrag

Story

BE THE LIGHT I Het is vandaag Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Afschuwelijk toch, dat dit nog steeds voorkomt? Dit onrecht raakt Rosalin en ze ging op onderzoek uit: wat is mijn rol en verantwoordelijkheid in de strijd tegen kinderarbeid? En hoe kan ik licht zijn met mijn koopgedrag? De spiegel waar ze inkijkt, is confronterend.

portia, dronken

Hoe die dronken man mijn naaste bleek…

Story

Heb je naasten lief als jezelf. Maar wie is je naaste dan? Als Portia uit Zuid-Afrika naast een dronken man in de bus belandt, wil ze allesbehalve deze man als haar naaste zien. Een vriendelijk gesprek met deze man aanknopen? Echt niet! Maar God had een ander plan.

vrouw, licht, lume, selfie, naasten

Heb uw naasten lief als u zelf…?!

Story

Zonder dat ze er erg in had, is deze uitspraak van Jezus 'Heb uw naasten lief als u zelf...' voor Evie een wetmatigheid geworden. Daarom is ze blij dat ze er deze maand een blog over mag schrijven. ‘Wat betekent dit vers’, vroeg ze zich af? Het antwoord kwam verrassend snel.

vrouw, licht, lume, geel, geheim

Dit leerde ik over getuigen van de geheime volgelingen van Jezus

Story

“Waar ben jij trouw aan?” Deze vraag beantwoordt Wietske regelmatig in haar werk als loopbaanbegeleider van mbo-studenten. Elke keer wanneer ze start met een nieuwe oriëntatiegroep komt deze voorbij in de kennismakingsopdracht. En elke keer vraagt ze zichzelf af: stel ik mij meteen open op? Geef ik het geijkte antwoord ‘familie en vrienden’ of noem ik ook mijn geloof? Wanneer ze dit doet, levert het altijd reacties op en ja… vaak ook lastige vragen of opmerkingen. Wat leert Wietske van Jezus’ geheime volgelingen en tegenstanders over hoe ze hiermee kan omgaan?

lume, geel, voruw, vanzelfsprekend, kind, geloofsopvoeding, geloven

Als geloven niet meer vanzelfsprekend is…

Story

Wanneer Wietskes dochter enthousiast thuiskomt uit school met een opdracht over een familiestamboom, maakt dat meer los bij haar dan ze verwacht. Vanzelfsprekend lukt het haar dochter niet om alle vakjes in te vullen, maar ook Wietske en haar ouders weten niet meer alles. Het doet Wietske beseffen hoe vluchtig het leven eigenlijk is; om wie en wat draait het eigenlijk? Ze herinnert zich een wijze les van een oudtante. Hoe kan ze deze les uitleven en ook nog overdragen? Vooral in situaties waar het geloof geen vanzelfsprekendheid is, waardoor de verantwoordelijkheid van het doorgeven van het geloof een gevoel van 'druk' geeft?

Zo draagt God mij in moeilijke gesprekken

Zo draagt God mij in moeilijke gesprekken

Story

Er komt een berichtje binnen in de groepsapp van het gebedsteam: ‘Wie kan er donderdag als gebedsteam aanwezig zijn?’. Het blijft stil… ‘Oké, dan doe ik het wel weer’ denkt Kirsten. Hoe druk of moe Kirsten ook is, ze vindt het belangrijker dat er een gebedsteam aanwezig is. Maar hoe kun je er als gebedsteam voor iemand zijn als je er eigenlijk niet bij bent met je hoofd? Misschien komen er wel hele pittige verhalen of vragen voorbij… Misschien weet je helemaal niet wat je moet zeggen...

tent, roze, pinksteren

Waarom ik de tent toch niet roze verf met Pinksteren

Story

Haar geloof overdragen aan haar kinderen. Pfoe! Dat vindt Eline nogal wat. Met twee energiebommetjes in huis die samen lekker aan het prépuberen zijn, moet je je verwachtingen soms wat bijstellen. Een serieuze vraag levert zo nu en dan hilarische reacties op.

india, corona, noodhulp, ziekenhuis, prayforindia, nodig

Pray for India: Dit is er nu nodig!

Story

PRAY FOR INDIA I Wat is er veel gebeurd sinds mijn bericht vorige week! Ik deelde met jullie hoe de crisissituatie in India mij bezighield… en daarna kwam er van alles los! Raakt de situatie in India jou ook? En wil je heel graag concreet bijdragen, lees dan verder!