zien, gezien, stel, samen

Hoe Evie ontdekt dat ze gezien wordt door Jezus

Zorgen is de liefdestaal van Evie. In haar gezin, werk en sociale contacten heeft Evie altijd oog voor anderen. Maar teveel zorgen betekent teveel weggeven van haarzelf. Meer dan eens in haar leven stapte ze in deze valkuil. Evie vertelt aan Lume over de confrontaties met zichzelf en hoe ze leert te leunen op Jezus. Lees je mee?

vrouw, zon, licht, schijnen

Met deze woorden voelt de ander zich wel gezien

Maaike opent haar mailbox en ziet geheel onverwachts een mail van een kennis. Een opname van een lezing popt op en gefascineerd luistert ze ernaar. Het geeft haar een heel bijzonder gevoel. In de donkerste periodes van haar leven grijpt Maaike terug op één zin die haar extra is bijgebleven na het beluisteren van de lezing. Benieuwd welke boodschap haar zo aansprak en hoe ook jij daarmee anderen kunt bemoedigen? Lees hieronder snel verder.

academy, speakers, lume

Lume start de Lume Speakers Academy

Vandaag bestaat Lume vier jaar! We zijn God én jullie dankbaar voor waar we nu staan. Samen met jullie mochten we al zoveel van Gods licht en liefde uitdelen, dichtbij en ver weg! En daarmee gaan we door. En hoe! Vandaag lanceren we iets nieuws heel bijzonders … en dat is een droom die uitkomt: de Lume Speakers Academy! Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van stichting Pharus.

esther, terugkijken, pijn

Als terugkijken pijn doet

Wat als terugkijken pijn doet? Esther waagt zich er begin dit jaar aan, maar schrikt van wat ze ziet in haar leven. Ziekte, een verloren baan, uitzichtloosheid…. Weinig reden voor dankbaarheid en vooruitkijken. Of toch wel?

tirza, spiegel, begin

Waarom Tirza klaar is voor een nieuw begin

Tirza kijkt terug op een bewogen jaar. Haar scheiding en de verhuizing die daarop volgde hakten er flink in. Tirza grijpt het nieuwe jaar aan om terug te blikken en haar valt iets bijzonders op. Een eerlijke blog over liefde, medemenselijkheid, omzien naar elkaar en opnieuw beginnen.

kind, vergeten kind, ruzie, ouders, verdriet, pijn

“Ik voelde mij niet gezien. Zelfs door God niet”

Het is deze week de week van het vergeten kind. Dat roept bij Henriëtte allerlei gevoelens op. Herkenning, boosheid en verdriet; als kind voelde Henriëtte zich nooit echt gezien. Ze groeide op in een onveilige gezinssituatie met een dominante vader en een depressieve moeder. Jarenlang slaagden haar ouders erin om naar buiten toe het gelukkige gezin te spelen, terwijl achter de voordeur veel mis was. Die ervaring was allesbepalend voor het leven van Henriëtte later. En dat niet alleen; ook haar Godsbeeld kreeg er een flinke tik van mee. Want waarom zag God haar ook niet?! Vandaag deelt ze haar verhaal. En ze heeft een dringende oproep voor jou.

dom, geel, vrouw

Wat als Jezus je “dom” noemt?!

Wietske belandt middenin een ruzie tussen haar twee dochters. Terwijl de boze woorden door de kamer vliegen, grijpt Wietske snel in. Elkaar dom noemen, dat hoort niet. Toch? Want tot haar verbazing leest Wietske een paar dagen later diezelfde beschuldigende woorden uit de mond van Jezus. Hij valt uit tegen de Emmaüsgangers. Die harde woorden komen binnen bij Wietske. Ontdek in deze blog waarom en hoe dit haar kijk op Jezus verdiept.

woede, boos, temperament

Hoe Natascha haar temperament inzet om Jezus te dienen

Veel mensen denken graag aan Jezus als beeld van een zachtaardige goeierd, die alles met de mantel der Liefde bedekt en goedkeurt. Maar Natascha waagt dit te betwijfelen. Want Jezus is ook vol woede, passie en temperament. En daar is Natascha maar wat blij om. Benieuwd waarom? Lees gauw verder!

kerst, vrouw, uitzien

Hoe Maaike met Kerst hoopvol verlangt

Binnenkort viert Maaike gewoon alweer kerst. Ja, alweer....althans, zo voelt het voor haar. Het jaar is voor Maaike echt omgevlogen. Ze viert het leven in december, the season of giving. Voor haar is Kerst een tijd van hoopvol verlangen, delen en vieren. Ervaar jij dat anders? Zie je juist een beetje op tegen Kerst? Dan heeft Maaike een mooie uitdaging voor je...

wappie, getuigen, evangeliseren, natascha

Waarom Natascha zich opeens een christen-wappie voelt

Recent werd Natascha hard geconfronteerd met haar ‘licht-zijn’. Tijdens een sollicitatiegesprek notabene krijgt ze de vraag waarom zij nou 'licht' is. Het levert haar direct klotsende oksels en paarse vlekken in haar nek op. Zou Natascha durven opstaan voor de naam van Jezus? Lees snel verder!