arend, storm, lef, vogel

Christen zijn met lef? Dit leerde Christien hierover van een arend!

Geraakt door alle onrust in de wereld bekruipt Christien, zo vlak voor haar zomervakantie, een gevoel van moedeloosheid; ‘Heeft God de wereld nog wel in Zijn hand?’ Met een hoofd vol reist ze af naar haar vakantiebestemming. En daar laat God haar meerdere keren zien dat Hij nog volledig in control is. De manier waarop leert haar een wijze les wat er voor nodig is om christen te zijn met lef.

Poolse vrouw, camping, foto

Getuigen met lef: dit leerde Eline hierover van een Poolse vrouw

Deze zomer bracht Eline haar vakantie door op een camping in de grensstreek van Tsjechië en Polen. Terwijl ze een foto wil maken van een van de vele prachtige stenen beelden van Jezus die daar te zien zijn, wordt ze diep geraakt door het lef van een gelovige Poolse vrouw. Eline is gewend om lekker in haar eigen geloofsbubbel te leven, maar deze vrouw laat zien dat het ook anders kan…

zon, licht, vrouw, lume stille tijd

5 manieren om jouw stille tijd vorm te geven

Deze maand staan we stil bij licht zijn voor jezelf; want Gods licht uitstralen wordt knap lastig als het licht in jouzelf (bijna) gedoofd is… Daarom deelt Kirsten in deze blog 5 tips die jou helpen om jouw ziel tot rust te laten komen bij God: een snelcursus opladen bij de bron van Licht! Welke vorm past het beste bij jou? Probeer ‘em deze zomervakantie eens uit!

licht, vrouw, raam, opgebrand, dankbaar

Zo zag ik licht terwijl ik zelf opgebrand was

Licht zien en zijn als je opgebrand bent. Jochebed weet als geen ander hoe moeilijk dat is. Twee jaar geleden belandde ze in een pittige burn out. Gods licht en liefde zien in het leven van alledag? Hoe dan?! Tot Jochebed, geïnspireerd door Fillipenzen 4, besloot om bewust op zoek te gaan naar lichtpuntjes van God. Ook iets voor jou?

luisteren, vrouw, lume, licht

5 tips: Zo groei je in luisteren tijdens geloofsgesprekken

Wist je dat er regelmatig online meetings zijn waarin Lume-vrouwen uit binnen- en buitenland bij elkaar komen om elkaar te inspireren en te bemoedigen? Dit noemen we Lume Connects! Onlangs was er weer zo’n meeting, met als onderwerp ‘the importance of listening’, oftewel het belang van luisteren naar God en de ander. In deze blog deelt Kirsten 5 tips met je om beter te luisteren, geïnspireerd door tips van buitenlandse Lume-vrouwen!

zon, licht, lume, vrouw, wacht

Staat jouw leven stil? Zo kun je toch licht blijven zien!

`Wacht op de HEER, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de HEER’ (Psalm 27:14) is het vers dat een paar jaar geleden troostrijk was voor Wietske in een tijd waarin haar leven leek stil te staan. Wachten op de Heer, het gebeurt op Zijn Tijd… maar wat vraagt dit van je? En wat doet dit met je als álles Gods tijd is en jij zoekend bent naar hoe jij past in die tijd? Ga je aan de slag of wacht je op wat God jou hierin wil laten zien? Wietse zocht antwoorden en vond deze bij de rondzwervende aartsvaders; over geduld hebben en houden en licht zien als het donker is.

kerk, meisje, vrouw, lume

Kerk of keukentafel?

Hoe geef je het geloof door aan (je) kinderen? Maaike hoort in haar omgeving regelmatig opmerkingen van ouders voorbij komen die zoeken naar manieren waarop ze hun kinderen kunnen motiveren voor het christelijk geloof. Het lijkt soms alsof die missie pas geslaagd is als het kind in kwestie een kerkdienst of kerkelijke activiteit bezoekt. Maar is dat wel zo?

emke, bakfiets, licht

Hoe Emke licht is met haar bakfiets

Nu Emke, door het wegvallen van evenementen door corona, niet meer kan evangeliseren op beurzen, doet ze dat op een andere manier. Op haar knalgele bakfiets rijdt ze rond en onderweg knoopt ze gesprekken aan. In haar vorige blog kon je al lezen tot welke bijzondere ontmoetingen dat leidde. En daar blijft het niet bij: nog meer ontmoeting en gesprekken volgen. Gesprekken waarin Emke heel wat lastige vragen moet beantwoorden, over minderwaardigheidscomplexen en hel en verdoemenis, maar ook volop mag uitdelen van Gods liefde.

lume, vrouw, geel, paulus

Wat Paulus mij leert over Gods plan voor mij

Terwijl Kirsten toewerkt naar de zomervakantie en een periode van rust, is het in haar hoofd allesbehalve rustig. Na een druk jaar vol belangrijke keuzes, en nog meer keuzes te maken, zingt er op de achtergrond steeds de vraag ‘wat wil God met mijn leven?’ In de brief van Paulus aan Tessalonica vindt Kirsten richting. Wordt het dan toch een rustige zomervakantie?

vrouw, lume, geel. plan, tijd

Zo wil God tot jou spreken over Zijn plan voor jou

Wat is Gods plan met mijn leven? Ben ik wel met de juiste dingen bezig? Benut ik mijn tijd goed? Herkenbare vragen niet? Veel van ons worstelen hiermee; we willen het allemaal zo graag goed doen… het goede doen. Maar hoe weet je nou of jouw plannen ook Gods plannen met jou zijn? Frieda schreef er een mini-serie over. Vandaag deel 3: over hoe God op jouw leven betrokken is en hoe je Zijn stem kunt herkennen.