kampen, lume, ladies, light, trail, evie

Zo brengt Evie licht naar Kampen en naar Sri Lanka

Eindelijk was het dan zover. Op 10 november vond de 2e editie plaats van de Lume Ladies Light Trail in Kampen. Wat was het een prachtige avond. Evie deed mee en neemt je mee in haar beleving van dit mooie event.

twijfel, geloof, moeder, zaaien

Daarom blijf ik dapper zaaien

'Wat als het nou allemaal een sprookje is?' Hagar schrikt als haar 7-jarige zoon zijn twijfels uitspreekt over God. Vanuit haar bezorgde moederhart wil ze hem het liefst overtuigen met allerlei argumenten, maar ze ontdekt een betere manier.

Zo maak je van Sint-Maarten een echt feest van Licht!

‘11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag’. Zomaar een zinnetje uit een bekend Sint-Maarten liedje. Evies kinderen lopen elk jaar trouw mee in de stoet van kinderen, met hun zelfgemaakte lampionnetjes. Liedjes zingen en snoepjes krijgen, wat is er leuker dan dat! Hoewel de oorsprong van Sint-Maarten in het christendom ligt, wordt er niet breeduit over zijn leven verteld in de meeste kerken. Waarom eigenlijk niet? Evie ging op zoek en wat ze ontdekt, inspireren haar om van Sint Maarten écht weer een feest van Licht met de hoofdletter L te maken! Doe jij ook mee?

Zo ging Eline van wanhoop naar hoop

Al jaren worstelt Eline met lichamelijke en psychische problemen. Het leven voelde voor haar dikwijls zo pikkedonker dat ze er liever uit wilde stappen. Eline onderneemt meerdere pogingen en belandt in de crisisopvang en het ziekenhuis. Inmiddels, na veel therapie en 78 heftige specialistische behandelingen, voelt het leven voor Eline weer wat lichter. Haar wanhoop veranderde in hoop met God aan haar zijde. En nu heeft een missie: anderen bemoedigen met haar verhaal: “Als één iemand hoop krijgt door mijn verhaal is mijn missie geslaagd!”

Hoe Esthers ogen open gingen op Opwekking

Ongeveer 11 jaar geleden, tijdens een samenkomst op Opwekking, wordt Esther letterlijk stilgezet door één van de sprekers. Zijn verhaal confronteerde haar met haar eigen boosheid en wrok, die een eigen leven waren gaan leiden na een nare situatie met een medechristen. Daar op Opwekking opende God in één klap haar ogen. Wat was haar eigen aandeel hierin? En wat wilde God dat ze zou zien? Lees het in deze blog!

Zo ben je een licht voor meisjes wereldwijd

Op 11 oktober was het Wereldmeisjesdag. De cijfers van het aantal meisjes dat wordt achtergesteld, uitgebuit of gediscrimineerd, simpelweg omdat ze meisje zijn, maakten iets los bij Evie. Het inspireerde haar tot het schrijven van deze blog: zó ben jij licht voor meisjes wereldwijd.

brein, vrouw, lume

Hoe jouw brein wordt beïnvloedt als je kijkt door Gods ogen

’s Nachts wakker liggen omdat je eindeloos piekert of je zorgen maakt. Dat gevoel herken je vast wel. Wat een opluchting kun je dan ervaren als je merkt dat jouw enge doemscenario’s niet uitkomen. Toch? De praktijk blijkt anders, ontdekt Wietske als ze naar een interview kijkt met Gabriëlle Dik bij Hour of Power. Onze negatieve gedachtes laten sporen na die niet zomaar uit te wissen zijn; donkere vlekken in ons brein. Dat is niet hoe onze God van licht het bedoeld heeft. Benieuwd hoe je deze sporen kunt uitwissen?

dak, vrouw, hagar, zuid-afrika

Een nieuw dak voor Nakekela

Vorige week was ik bij Nakekela in Zuid-Afrika, een kleine lokale, christelijke organisatie die zich inzet voor mensen met Hiv en Aids, in dorpen en arme buurten vlakbij Pretoria, Gedreven door Gods liefde biedt het team van Nakekela in hun kliniek en hospice liefdevolle 24-uurszorg en opvang aan zo’n 100 ernstig zieke patiënten per jaar...

Waarom je vooral naar je eigen licht moet kijken

“Als je de kaars van iemand anders uitblaast, zal die van jou niet feller branden.” Tirza is als echte Lume-vrouw dol op metaforen van licht, maar deze kwam wel even binnen. Want laten we eerlijk zijn; jezelf verhogen door een ander naar beneden te praten, … dat hebben we allemaal wel eens gedaan toch?

stem

Zo hoort Eline Gods stem te midden van hectiek

In september, als iedereen zich weer met frisse moed op een nieuw seizoen stort, wordt het Eline soms een beetje teveel allemaal. De overgang van totale zomerse rust naar de achtbaan van het ‘gewone’ leven, zorgt ervoor dat er stoom uit haar oren komt. Hoe kan ze de stem van Jezus nu verstaan tussen al die prikkels door? Het antwoord staat gewoon in de Bijbel. Lees je mee?