engel, engelen, schotland, vrouw, lume, licht

Hoe een engel tevoorschijn komt precies als Tirza dat nodig heeft

Tirza zit al een poosje niet zo lekker in haar vel. Ze besluit dat een verandering van omgeving haar misschien goed doet en boekt een korte reis naar Schotland. In haar ééntje. Alleen met haar zorgen en gedachten wandelt ze kilometers door het Schotse berglandschap. Tijdens de wandeling op haar laatste vakantie heeft Tirza een bijzondere ontmoeting. Precies op het moment dat zij het zo hard nodig heeft, komt er een engel tevoorschijn!

“In deze tijd van hopeloosheid kunnen wij mensen hoop brengen…”

De hoop die Jezus brengt, Emke (42) raakt daar niet over uitgepraat. Haar vlotte babbel, die haar ooit flinke bonussen opleverde als telemarketeer, zet ze nu in om anderen te vertellen over Jezus’ liefde en redding en mensen uit te nodigen voor het goede leven met God. Sinds 2011 werkt ze als vrijwilliger bij stichting Bijbelstand, waarmee ze evangeliseert op beurzen in heel Nederland. We vroegen haar: ‘Hoe vertel je anderen, die niet (meer) geloven, over de hoop die Jezus brengt?’

dal, vrouw, licht, lopen

Zo komt Hendriët tevoorschijn in het donkere dal

‘Veel meer vrouwen moeten streven naar een lichter leven, door luchtiger in het leven te staan en dingen los te laten. Begin en eindig je dag goed, zonder al te veel chaos in je hoofd. Maak je niet druk om kleine dingen en wees dankbaar voor wat je hebt. Eer en prijs God om wie Hij is.’ Hendriët las deze woorden onlangs in een tijdschrift bij haar thuis op de bank. Het klonk zo mooi. Maar de werkelijkheid voelde voor haar zo anders en zwaar. Dit veranderde toen ze in de Bijbel las over David en Goliath. Van David leert ze een belangrijke les over tevoorschijn komen in een diep donker dal. Lees verder en ontdek wat het verhaal met haar deed en ook jou te zeggen heeft!

in het licht, vrouw, hand, lume

Zo kun jij ook in het licht gaan staan

Al langere tijd is Evie op zoek naar bevestiging en richting in haar leven. Ze wil graag echt tevoorschijn komen voor God en mensen om haar heen, maar die stap zetten blijft spannend. Als ze tijdens een vrouwendag andere vrouwen bemoedigt met een Bijbeltekst van Paulus, besefte ze hoezeer ze deze woorden zelf ook nodig heeft. Zijn woorden geven Evie richting hoe ze tevoorschijn kan komen. Benieuwd welke woorden dat waren en hoe die haar, en misschien jou ook wel, kunnen helpen om in het licht te gaan staan? Lees gauw verder!

geduld, jeremia, vrouw, bid, bidden, gebed, lume

Wat de harde woorden van Jeremia mij leren over het goede leven met God

Voor de 40-dagentijd verdiept Hagar zich in het Bijbelboek Jeremia. Als er iets duidelijk wordt door dit Bijbelboek is het wel hoe het volk zich keer op keer afwendt van een leven met God. In plaats van het goede leven met God, kiezen ze voor een leven in duisternis. Dat is niet zonder gevolgen leren we van Jeremia. Maar door al die harde woorden heen, wordt Hagar juist geraakt door het eindeloze geduld van God.

geroepen, angst, jezus volgen, vrouw, roeping, geloof

Zo word je geroepen door je angst heen

In deze 40-dagentijd verlangt Wietske er nog sterker naar om Jezus te volgen. Maar hoe ver gaat dat volgen eigenlijk en hoe ziet haar roeping er dan uit? En welke betekenis hebben Jezus’ woorden ‘volg Mij en neem je kruis op’ voor haar leven hier en nu? Voor jouw leven?

vrouw, evangeliseren, huishoudbeurs

Hoe God mij op de Huishoudbeurs leerde kijken met Zijn ogen

Evangeliseren op de Huishoudbeurs… je moet het maar durven! Na een oproep in de Lume-sprekersapp besluit Henriëtte ervoor te gaan. Met anderen praten over God gaat haar doorgaans makkelijk af, maar zomaar wildvreemden aanspreken over Jezus? Dat blijkt een ander verhaal. Alhoewel ze ’s avonds terugblikt op een prima dag, verandert dat compleet als ze in haar stille tijd in de Bijbel leest; ‘Doe alles tot eer van God’. Die tekst plaatst haar dag in een compleet ander licht en zet haar aan het denken over de indringende vraag; ‘waar is jouw liefde voor Mijn mensen?’

compliment, complimentendag

Wie verras jij met een complimentje?

Op 1 maart is het complimentendag! Deel op deze dag Gods licht en liefde uit met een complimentje! Speciaal daarvoor maakten we deze toffe poster. Be the light: download deze poster, print 'em uit en hang 'em ergens op!

lev, getuigen, natascha. vrouwen, lume

Waarom het tijd is om te gaan getuigen met Lev

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Natascha krijgt een beetje jeuk van al die dagen, maar de internationale vrouwendag maakt dit jaar toch iets bij haar los. Want… wat is een wereld zonder vrouwen. God had dat allang door en gaf ons vrouwen daarom een belangrijke taak. Nu is het tijd dat we dat zelf ook gaan te geloven. Om van daaruit te gaan getuigen met Lev. Voor Natascha kwam dat moment eerder dan gedacht. En dat liep anders dan verwacht.

winter, zon, vrouw, bruin, god komt tevoorschijn, god, tevoorschijn

Zo komt God tevoorschijn in jouw dagelijks leven

God komt regelmatig tevoorschijn. Soms op een opvallende en wonderbaarlijke wijze, maar vaker op subtiele en alledaagse momenten. Dat is precies wat Hendriët ervaart, midden op de snelweg van de A28. Die persoonlijke ervaring prikkelt iets bij Hendriët; ze wil meer aandacht schenken aan de liefdevolle manieren waarop God zich laat zien. Wil jij ook vaker zien hoe God tevoorschijn komt in jouw leven? Laat je inspireren en bemoedigen door het verhaal van Hendriët!