waarheid

Wat er verandert als je naar jezelf kijkt vanuit Gods waarheid

Evie worstelt met haar verwrongen zelfbeeld. Het is een proces wat al lange tijd bij haar speelt. Het lukt haar niet om de negatieve indrukken over zichzelf los te laten. Daarom wil zij vanuit Gods waarheid naar zichzelf kijken, omdat dit de enige weg naar herstel is. Wat heeft Gods waarheid precies over haar te zeggen? Evie neemt je mee in haar worsteling over haar zelfbeeld en duikt de Bijbel in om antwoord te krijgen op haar vraag.

soul

It is well with my soul!

Natascha beleeft op dit moment een inktzwarte periode in haar leven. Onlangs besloot haar broer uit het leven te stappen. Een gebeurtenis die Natascha intens pijn doet en verbijsterd achterlaat. Tegelijkertijd ervaart Natascha tot haar grote verbazing dankbaarheid en blijdschap en durft ze ons te schrijven ‘It is well with my soul’. Hoe dan?! Ze vertelt het je in misschien wel haar meest kwetsbare blog ooit.

modder, wassen, vrouw

Zo wast God de modder van jouw ogen

Er mankeert Wietske niks aan haar ogen en toch keek ze lange tijd met een vage blik naar zichzelf. Totdat God haar leerde om te kijken met Zijn blik en door Zijn geestelijke ogen. Ze kijkt terug op haar eigen periode van blindheid en wordt geraakt door hoe God onze modder wil wegwassen, steeds opnieuw. In dat proces ontdekt ze ook de kracht van 4 W’s: wachten, wassen, wonen en waarderen. Benieuwd wat die woorden inhouden en ook voor jou kunnen betekenen? Ontdek het in deze blog!

niet alleen, gemeenschap, paulusp, kerk

Hoe Hagar opnieuw leert kijken door Paulus

Sinds corona en de talloze lockdowns voelt Hagar zich veel minder betrokken bij haar plaatselijke kerk. Dat wringt bij Hagar, helemaal na het lezen van Paulus’ woorden via het Bijbelleesplan ‘Niet alleen: gemaakt voor gemeenschap in een eenzame wereld’. Paulus laat Hagar opnieuw inzien waarom het belangrijk is om onderdeel te zijn van de lokale kerkgemeenschap. En dat is niet zonder gevolgen.

liefde, vrouw, hart, vaderhart, god, geloof, lume

Zo kijkt God naar jou vanuit Zijn Vaderhart

Onzeker zijn over je uiterlijk, je anders voordoen dan je bent om erbij te horen en van slag zijn door wat een ander over je zegt. Herkenbaar? Voor tieners is die onzekerheid dagelijkse kost, maar ook als je volwassen bent kan een gebrek aan zelfvertrouwen je nog flink in de weg zitten. Eline weet er alles van. Zelf is ze inmiddels wel bekomen van de schrik die puberteit heet, maar ze ziet haar twee tieners soms best ploeteren hiermee. Onlangs leidde dat zomaar tot een mooi gesprek tussen Eline en haar zoon: over kijken naar jezelf door de ogen van Gods Vaderhart.

ogen, hart, kijken, vrouw, lume, geel

Zo open jij de ogen van je hart – challenge

Hoe laat je de woorden van God opnieuw tot je spreken? Voor Evie is dit best een worsteling. De ogen van haar hart staan vaak niet wijd open en dan is het lastig om God te zien. Evie bedacht daarom voor zichzelf een challenge en daagt jou uit om mee te doen! Doe je mee?

huwelijk, esther, gezien worden, gezien, zien

Zien of gezien worden?

In het voorjaar van 2003 gaven Esther en Richard elkaar onder een strakblauwe hemel het jawoord. Nu, twintig jaar later, kijkt Esther terug op haar huwelijk met vele mooie maar ook moeilijke momenten. Zien en gezien worden blijkt een rode draad in haar huwelijksjaren; jezelf zien, elkaar en God... Hoe dat zit? Esther deelt ter bemoediging graag haar verhaal met je.

omhoog, vrouw

Waarom je dagelijks omhoog moet kijken

Drukke dagen, volle agenda’s: een bekend verschijnsel voor veel vrouwen. Ons dagelijks leven lijkt vaker op een race tegen de klok dan op een leven in alle volheid. Hoe ontsnap je aan deze dagelijkse drukte en hoe vind rust bij God? Evie gaat bij zichzelf te rade en ontdekt dat het makkelijker is dan gedacht.

Dit leert Marije van Jezus over omgaan met hopeloze situaties

In de veertigdagentijd las Marije in Johannes het verhaal over de dood van Lazarus. De reactie van Jezus op het nieuws vindt Marije nogal vreemd. Totdat ze beter kijkt en ziet dat Jezus ons door Zijn reactie iets wil leren over omgaan met hopeloze situaties. Benieuwd wat? Lees dan nu deze blog!

ruth, ga

Als God mij roept, dan ga ik

‘Wil je mee naar Oekraïne om het uitdelen van de voedselpakketten vast te leggen?’ Toen Ruth, fotograaf en tekstschrijver, deze vraag kreeg, zei ze direct ja. Maar naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, groeit de angst en onrust bij Ruth. Toch gaat ze, aangemoedigd door God om deze reis Zijn wapenuitrusting aan te trekken. Eenmaal in Oekraïne aangekomen, blijkt ze die keihard nodig te hebben…