"Ik ga een minibieb beginnen bij ons huis! Ik hou van lezen en taal en misschien brengt het me in contact met mensen uit de buurt..."

Nu ik sinds een halfjaar in een nieuwbouwwijk woon vol mensen die het druk hebben en ’s ochtends in colonne de wijk uitrijden, zoek ik naar manieren om in de buurt van betekenis te kunnen zijn.

De genade stroomt

Als ik één ding dit jaar leerde, is het wel dat ik het Goede wil doen. Niet vanuit een ‘doe ik wel genoeg?’ (al is dat soms nog steeds aan de hand en blijft dat zoeken), maar omdat ikzelf zo overvloedig de genade voel stromen in mijn leven. Ik voel dat mijn wil om het Goede te doen uit een andere Bron komt. En (uit)delen, is wel echt mijn taal!

Fijne plek

Ik zou het fijn vinden als ons warme, ruime en comfortabele huis een plek is die, naast een fijne plek voor mijn gezin, ook een fijne plek is voor anderen. Ik las in een column in het ND dit van Rikko Voorberg: ‘In mijn leven is er een aantal specifieke thema’s waar ik me druk over maak: migratie, eenzaamheid, religieuze verdeeldheid. Deze drie zijn niet hoog- of laagwaardiger dan andere thema’s. Al het kwaad vraagt om ontmaskering en strijd die gevoerd moet worden met de middelen van de liefde en met creativiteit. Wie daaraan begint, merkt al snel dat hij of zij niet alleen is. Spiritueel niet, maar ook praktisch niet. Schoonheid, goedheid en liefde is werkelijk overal. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zei iemand ooit.’

yellow, buurt, boeken, lume

"Ik zou het fijn vinden als ons huis ook een fijne plek is voor anderen..."

4 dingen die ik overweeg te doen

Dit zette me aan het denken en daarom bedacht ik een aantal dingen die ik zou kunnen doen. Ik deel ze graag met je, zodat je er misschien inspiratie van opdoet.

  1. Trek je je een bepaald kwaad al heel lang aan? Zoek naar organisaties die daarmee aan de slag zijn en kijk wat je concreet kunt doen. Zelf maak ik me al heel lang kwaad dat er in ons land prostitutiezones bevinden en kan er echt niet bij dat dit in straten in Nederland gebeurt. Ik heb er jaren naast eentje gewoond. Ik ben in gesprek over wat ik hiermee kan doen.
  2. Ben je zelfstandig ondernemer? Denk eens na over hoe je met je omzet omgaat en of je daar misschien een gedeelte van kan reserveren voor een goed doel wat jou aan het hart gaat.
  3. Ik ga een minibieb beginnen bij ons huis! Omdat ik hou van lezen en taal maar ook omdat het me misschien in contact brengt met mensen uit de buurt.
  4. Een inzamelpunt beginnen iets voor jou? Een Inzamelpunt van iets worden is ook een goede manier om een levendige plek van je huis te maken. Denk aan Stichting Babyspullen of misschien een lokale stichting.

En jij? Nu ben ik heel benieuwd: hoe ben jij van betekenis voor je buurt? Laten we elkaar inspireren!