"God stapte uit de christelijke bubbel omdat Hij de mensen wil ontmoeten die Hem nog niet kennen..."

“Herken je dat? Dat je ineens overal een boodschap van God in ziet? Mij overkomt dat de laatste tijd regelmatig. Onlangs nog; toen ik een mooi liedje voorbij hoorde komen. Het nummer ging over het liefhebben van jezelf en waarom dat soms zo lastig is in de huidige maatschappij. Het nummer raakte me; eindelijk een eerlijke boodschap en een tekst die tegen alle perfectie ingaat die de wereld verwacht! Vol enthousiasme schreef ik er een blog over, waarin ik ook uitlegde welke boodschap van God ik erin zag.

Knagen

Maar toen ik de laatste woorden van die blog opschreef, begon er iets aan me te knagen. ‘’Deze blog, dit is toch helemaal niet iets christelijks? Wat zullen mensen hiervan vinden?’ Gelukkig kwam daar de Heilige Geest al snel in mijn gedachten en Hij gaf me rust. Het volgende liet Hij me zien: God is juist niet in die christelijke bubbel. Hij stapte daar snel uit omdat Hij de mensen wil ontmoeten die Hem nog niet kennen. Mijn geschreven blog is juist een mooie brug voor mensen in en buiten de bubbel.

Te comfortabel?

Als kinderen van God kunnen wij ons al snel op onze plek voelen in een ‘christelijke omgeving’. Het voelt daar veilig en comfortabel. Wanneer je met meerdere christenen bij elkaar bent, zoals in je gezin, op een conferentie of gewoon in een kerkdienst, creëer je een fijne bubbel. Zo eentje waar je heel comfortabel kunt leven…

Een zee van licht

God vraagt van ons om Hem te volgen en uit die veilige zone te stappen. In de comfortabele omgeving zijn al genoeg lichtjes… Het is fijn om je daar op te laden, maar het is de bedoeling om je licht te laten schijnen op de donkere plekken in deze wereld. Net zoals één lucifer de ander kan aansteken, kan licht zich ontzettend snel verspreiden. Op deze manier wordt één grote lichtbubbel een zee van licht en wijkt de duisternis.

De perfecte manier

Gaaf toch? Wat zal dat prachtig zijn als wij ons gaan verspreiden. Het mooie is dat God door elk persoon op een andere manier werkt en dat ieder op zijn of haar manier een lichtje mag zijn. Door al die diverse lichtjes worden er ook verschillende mensen geraakt, op de perfecte manier. Want het is bedacht door onze perfecte God.

Wat is jouw veilige bubbel en durf je daar wel eens uit te komen?