Tijdens mijn bezoek ontmoette ik deze prachtige vrouw; een paar jaar geleden kwam zij Nakakela doodziek binnen, in een rolstoel. En kijk haar nu: helemaal gezond én ze loopt weer!

Daarnaast verleent het team thuiszorg aan zo’n 300 patiënten en hun families, met praktische hulp (medicijnen, verzorging en voedsel), maar ook psychische en geestelijke begeleiding. Ook heeft Nakekela diverse bewustwordingsprogramma’s voor jongeren.

Jezus’ handen en voeten

Tijdens mijn bezoek werd ik (Hagar) diep geraakt door het werk van Nakekela. Wat een gedreven mensen en wat maken zij een verschil in het leven van mensen. Zij zijn letterlijk Jezus handen en voeten daar in de kliniek en de  arme dorpen en buurten door Zijn liefde uit te delen, in woorden en daden. Klik hier voor het filmpje dat ik ter plekke maakte.

Veel wateroverlast

Tijdens mijn bezoek hoorde ik over de wateroverlast problemen die er zijn. Als het erg regent, stroomt het regenwater via de binnentuinen zo de kliniek in. Dat levert gevaarlijke situaties op voor de patiënten en de medewerkers! Eerder zijn er al ‘afwateringsgaten’ gegraven, maar die helpen onvoldoende. De tuin weghalen wil Nakekela niet omdat deze erg belangrijk is voor het welzijn van de patiënten.

Een nieuw dak…

Daarom heeft Nakekela nagedacht over een andere oplossing; het plaatsen van een verstelbaar, transparant dak (overkapping). Zo wordt het wateroverlast probleem verholpen en hebben de patiënten nog steeds toegang tot zonlicht en de natuur! Het plaatsen van dit dak kost ongeveer 9.000 euro. In vertrouwen op God heb ik Augustus, de manager van Nakekela, toegezegd dat ik dat bedrag voor hen ga ophalen. Omdat ik geloof in de kracht van onze community! Samen kunnen wij dit! Zullen we dit samen mogelijk maken? Elke gift helpt! Geef hier via Tikkie. Geef je liever via Ideal; klik dan hier voor onze pagina op Lume Helpt.