“Ik vond het moeilijk om God en een geloof te accepteren dat ik niet begreep.”

“Herken je dat? De frustratie dat je zo veel dingen niet begrijpt. Als tiener liep ik hier erg tegenaan. Ik stelde veel vragen, maar voor mijn gevoel kreeg ik weinig antwoorden. Ik vond het moeilijk een God en een geloof te accepteren dat ik niet begreep. Hierin liep ik soms vast. Het lukte me niet om onbeantwoorde vragen los te laten…

Omdenken 

Mijn vader had hier altijd wel een antwoord op. Mijn vader was namelijk degene naar wie ik toeging met geloofsvragen. Hij zag het gebrek aan antwoorden niet als iets negatiefs. Hij zei altijd: “Als we alles begrepen, dan zou God toch niet zo groot zijn?”

Het wonder van Zijn grootheid 

Eerst vond ik dit nog lastig te accepteren, maar hoe vaker ik dit hoorde, hoe meer ik het begreep: Als wij alles aan God zouden begrijpen en Hem volledig zouden kennen, dan zou Hij veel kleiner zijn. Het wonder van Zijn grootheid zit onder andere in het feit dat Hij ons denken overstijgt! Hij is té groot om te bevatten.

Iets om te vieren!

Door dit nieuwe perspectief leerde ik niet meteen gefrustreerd te raken als ik iets niet snap. Ik leerde om dit juist te waarderen en onder de indruk te zijn van Gods grootheid, dit is iets om te vieren! Mijn vader vatte deze les samen in één zin: “Hoe meer ik weet, hoe minder ik begrijp, hoe groter God is.” Dus laten we vandaag vieren dat we er geen bal van snappen! 

Sta jij wel eens stil bij Gods grootheid? Kun je het accepteren dat wij God (nog) niet volledig kunnen kennen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!