"Ik verloor mijn baan en werd gedwongen op een kruispunt in mijn leven gezet..."

“Getuigen van God begint met vertrouwen op Hem. Die les leerde ik afgelopen jaar… In oktober 2020 kreeg ik te horen dat mijn contract na 31 december niet meer werd verlengd. Mijn wereld viel in duigen.. Ik had het zo ontzettend naar mijn zin op het werk, als intercedent bij het uitzendbureau! Wekelijks was ik daar 40 uur te vinden en in één keer viel alles weg.

Simpel

Nadat het allemaal was bezonken, bad ik heel simpel dat ik deze situatie samen met Hem wilde aangaan. Want ik wist, als het alleen van mij afhing, dat ik niet ver zou komen. Vol hoop begon ik mijn LinkedIn pagina bij te werken en mijn cv opnieuw vorm te geven. Toen ik dit klaar was, begon de zoektocht. Elke dag speurde ik Indeed af maar viel dat even vies tegen…

Stroef

Na een aantal sollicitaties waar ik zelf, heel eerlijk gezegd, niet helemaal zeker over was, werd ik gebeld om ergens op gesprek te komen. Dat gesprek begon goed, maar al snel kreeg ik er geen fijn gevoel bij en liep het stroef. Uiteindelijk hoorde ik nooit meer iets van hen en ging mijn zoektocht ging verder. Moedeloos werd ik ervan. Er kwamen weinig nieuwe vacatures online en op de sollicitaties die ik deed, kreeg ik de ene afwijzing na de andere.

Subtiele stem

Op een dag kreeg ik een sterke gedachte in mijn hoofd; zet je cv in de Ladies Onsie app (dit is een Whatsappgroep voor alle vrouwen uit mijn kerk). Nadat ik wat twijfels hierover deelde met mensen om mij heen, deed ik het toch. Nog diezelfde middag werd ik gebeld. Het was een man uit mijn kerk. ‘Ik zag dat jij je cv aan het rondsturen bent’ zei hij. We raakten aan de praat en aan het einde van ons telefoontje gaf hij aan dat graag een gesprek met mij wilde in verband met een vacature. Na twee keer gesprekken en meer duidelijkheid over de functie kreeg ik de baan en ondertekende ik mijn contract!

Gepushed

Doordat ik mijn baan verloor, werd ik gedwongen op een kruispunt in mijn leven gezet. Ik moest gaan vertrouwen op God. En ik kwam erachter dat dit best wel (heel erg) lastig is. Er waren momenten dat ik het heel moeilijk had en dat ik zelfs solliciteerde op banen waarvan ik van tevoren al wist dat het niks ging worden. Maar ergens in die situatie koos ik ervoor om te luisteren naar die subtiele stem van de Heilige Geest en mijn cv in die app-groep te gooien. En nu heb ik een hele toffe nieuwe baan!

Totaalplaatje

Met dat vertrouwen op God, wil ik dit nieuwe jaar ingaan. Vertrouwen op Hem. In elke situatie. Zo getuig je automatisch van Zijn goedheid. Zoals de discipelen luisterden toen ze werden geroepen, zo mogen wij ook met Hem meegaan en vertrouwen dat Hij ons de juiste weg wijst. Soms lijkt het heel onlogisch, maar weet dat God het totaalplaatje ziet.

Bemoediging

Het liedje ‘Live With Abandon’ van de Newsboys herinnert mij eraan om niet vast te houden aan de wereldse dingen maar om Hem als mijn Rots te zien.”

Vertrouw jij volledig op God? Kun jij dingen loslaten als dat van je wordt gevraagd? Op welke Rots bouw jij?