"Alsof Jezus me voor eens en voor altijd duidelijk wilde maken: ‘je bent vergeven, je wás allang vergeven, laat het nu eens los...'"

“Mijn relatie met God is er een zonder moeilijke woorden of ingewikkelde theorieën. Ik bid veel en eenvoudig; het doet me goed om de grote en kleine issues uit mijn dagelijkse leven voor te leggen aan mijn HEER, die mij zo goed kent. Ook mijn falen in die kleine dingen – als het niet lukt om mijn geloof te delen in de straat, in de buurt, op het schoolplein – leg ik voor aan de Eeuwige. Omdat bidden zoveel kracht en nieuwe moed geeft, ben ik in onze kerk mee gaan doen met het Ministry team. Bidden voor een ander, dat leek me mooi!

Ik ben er niet zo goed in

Een van de aspecten van het Ministrygebed is dat je je openstelt voor woorden en beelden die je terugkrijgt, als je iets aan God voorlegt. Luisteren naar God, naar de Heilige Geest, stil zijn voor de Drieënige zonder je af te laten leiden door dingen die om je heen gebeuren. Ik ben er achter gekomen dat ik daar, op z’n zachtst gezegd, niet zo goed in ben. Ik heb de focus van een goudvis en voelsprieten die altijd aanstaan.

Ik zag Jezus!

Ik had de moed al bijna opgegeven voor dit ‘luisterend bidden’ toen me iets heel moois overkwam. ’s Avonds lag ik in bed mijn zonden van de dag te overdenken. Ik legde voor de zoveelste keer aan God voor dat ik had gefaald. Ik was wéér niet toegekomen aan de mooie plannen die ik had voor die dag. Ik was er verdrietig over en ik vroeg de HEER om me maar wéér te vergeven. En toen zag ik, met gesloten ogen, een beeld voor me. Jezus stond bij me, helemaal in het wit gekleed en badend in een stralend licht.

Splash

Jezus glimlachte naar me terwijl een enorme golf van fris helder water me schoonspoelde. Een enórme splashrecht in mijn gezicht, die me naar adem deed happen, mijn kleren van mijn lijf afsloeg en me helemaal schoonwaste! Wát een ervaring. Alsof Jezus me voor eens en voor altijd duidelijk wilde maken: ‘je bent vergeven, je wás allang vergeven, laat het nu eens los.’ Het was voorbij voordat ik het doorhad. Maar het beeld bleef nog heel lang hangen… 

Ik besloot me niet langer druk te maken 

De volgende ochtend besloot ik om weer met goede moed aan de nieuwe dag te beginnen. Het bidden – én het luisteren daar in – had me opnieuw kracht en energie gegeven.

pray, jesus, Lume

"Ik besloot me niet langer druk te maken..."

Ik nam me voor om door te gaan met mijn eenvoudige pogingen om de wereld – op lokale schaal – te verbeteren. En ik besloot om me niet langer zo ontzettend druk te maken om dat telkens terugkerende falen. God houdt van mij op de manier zoals Hij mij heeft gemaakt, zonder moeilijke woorden maar met eenvoudige daden. Én met alle keren dat het niet lukt zoals ik zelf had gewild. 

God geeft me woorden 

En het bidden in het Ministry team? Dat gaat sinds mijn waterbad steeds een beetje beter. Ondanks die focus van een goudvis merk ik dat God me woorden geeft waarmee ik een ander kan bemoedigen. En dat het me soms zelfs lukt om te luisteren naar wat Hij me te zeggen heeft. 

 En jij? Wat ervaar jij als je bidtMerk je dat God je kracht geeft en bevestigt? Kun jij luisterend bidden?