"Niet sokken in pumps, maar sokken in sandalen zijn dé modetrend van 2020...!"

“Ik durf het bijna niet te bekennen. Maar omdat het #soktober is, kan ik er niet onder uit: dé modetrend van 2020 is SOKKEN IN SANDALEN. Een jarenlange modemisser is legaal verklaard. Poeh, dat is even slikken voor mij, als ‘anti-sokken-in-sandalen-demonstrant’.

Trends

Wie de modetrends volgt, zag al een tijdje de acceptatie van de ‘witte sportsok in badslipper’. Daar neemt nu de SOK ALS BLIKVANGER een steeds prominentere plaats in. Nu we het najaar ingaan, draagt een echte Fashionista haar sokken met pumps, boots, open hakschoen, sneakers of lage laarsjes.

Koukleum

Toegegeven: als koukleum in het kwadraat ben ik er een ietsiepietsie blij mee. Voorheen overleefde ik een-mooi-panty-feestje alleen door nadien een warme kruik of ‘voet-opwarmpunt’ bij m’n man in te zetten. Deze winter hoef ik geen kou te lijden om er toch leuk uit te zien.

Basistips

ALS je dan gaat voor de ‘sok als blikvanger’, trek hem dan niet op tot over je scheenbeen. Subtiel een beetje laten rimpelen onderaan je enkel is voldoende om er hip bij te lopen. En laat de kleur van je sok terugkomen in de rest van je outfit. Dit om het eerste shockeffect voor je omgeving toch ietwat te dempen. Je kunt subtiel beginnen met een effen sok. Maar ben je een trendsetter, kies dan gerust voor een bonte sok met opvallend printje.

Looks

Hoe je de nieuwe sokkentrend met je outfit combineert? Om het concreet te maken deel ik een paar looks met je:

1. De stoere look

Match een zwarte leren bikerjack met een panterprint coltruitje. Je favo jeans inclusief opgerolde broekspijp eronder. En voilà, klaar om die te gekke panterprint sok te showen. Samen met een sneaker nog best oké zou je denken.

2. De romantische look

Draag je warme wintervestje op een vrouwelijke, gebloemde MAXI jurk. Stijl het af met bijpassende accessoires. En trek daar je hippe schoen met open teen bij aan. Waar je bonte HAPPY bloemetjes sok dan uit piept. Hmmm…

Een jarenlange modemisser is legaal verklaard..

3. De zakelijke look

Stijl je leuke rib colbert af met je kraakhelder witte blouse en je nette kokerrok. Een chique zwarte pump met hoge hak eronder. En dan je kanariegele streepjessokken. Tsja ik zou ’t niet bedenken, maar op de catwalk lopen ze er zo mee weg.

4. DE LUME LOOK

Draag onder welke outfit je maar wilt: #THISSOCKS: Een toffe LUME LOOK die bestaat uit zwarte sokken met een leuk geel printje. Nu de modewereld de SOK ALS BLIKVANGER introduceert, kun jij mooi hip voor de dag komen én LICHT verspreiden met #thissocks.

#THISSOCKS Lijkt je dat wat: trendy, warme voeten? Voor € 9,95 heb jij al een leuke set. De helft van jouw aankoopbedrag gaat ook nog eens naar hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting in Sri Lanka. En uiteraard zijn #thissocks eerlijk geproduceerd van duurzaam materiaal. Leuke cadeautip toch?

Ik ben om, jij ook?