"Wat kan een kind geluk ervaren in dit soort kleine dingen en wat kan een kind uitzien naar iets wat komen gaat... Doen wij dat ook nog?

“Hanneke word je wakker?” Ik schiet overeind. Het is zover! Ik sta op en trek mijn mooie nieuwe jurk aan, ondertussen smeert mijn moeder prachtige glitters in mijn haarIk kan de spanning en opwinding van toen nu nog voelen.  

Kinderkoor 

Van mijn derde tot mijn twaalfde zong ik tijdens de kerstnachtdienst mee in het kinderkoor van de kerk. Een paar weken voor kerst, begonnen we met repeteren en ook thuis werd er uiteraard geoefend. Wat zag ik ernaar uit! Ik mocht ’s avond laat mijn bed uit, kreeg prachtige kleren aan, had glitters in mijn haar en mocht op dat grote podium in de kerk zingen 

Geluk 

Wat kan een kind geluk ervaren in dit soort kleine dingen en wat kan een kind uitzien naar iets wat komen gaat. Alles staat op zo’n moment in het teken van die ene verjaardag, dat ene bezoek of dat ene cadeau. De volledige focus leggen op de komst van iets of iemand. Doen wij dat ook nog?  

Wonder 

In de tijd van kerst, die voor ons ligt, staan we stil bij de komst van Jezus naar deze aarde. Een mooi en ook populair Bijbelverhaal. Wat zagen Jozef en Maria, en anderen met hen, uit naar de komst van Jezus. Zo’n bijzonder kindje en toch op het eerste gezicht niet anders dan andere kinderen. Kerst geeft ons de tijd en de ruimte om extra na te denken over het wonder van Jezus komst hier op aarde. Gods enige Zoon. Hier bij ons, als mens, op aarde! Wonderlijk! 

Strijd 

Maar dan kom ik toch weer terug bij die ene vraag: doen wij dat nog? Met volledige focus uitzien naar de komst van iets of Iemand? Want… Jezus zal weer komen!  

Eerlijk? Ik eigenlijk niet heel vaak. En als ik er wel over nadenk vind ik dat soms best wel lastig. Dan neemt mijn mens-zijn de overhand en vormt zich een rijtje in mijn gedachte van dingen die ik toch wel graag wil meemaken, voordat Jezus terugkomt. Dit geeft een strijd in mijn hoofd.  

Ik wil dat daar verandering in komt! Maar hoe? Ik weet dat ik met heel veel blijdschap uit mag zien naar de komst van Jezus. Want wat een vreugde zal er dan zijn! Daar kijk je toch met spanning en opwinding, als een kind, naar uit? Maar hier bewust bij stilstaan en hier met blijdschap naar uitzien, vind ik best lastig. 

Kijk jij uit naar Jezus’ komst? Heb je een tip voor jezelf en voor mij: hoe kunnen wij meer stilstaan bij Jezus’ wederkomst?