"Het is als een grote, online lichtbundel waarmee mensen God mogen ontdekken en waarmee Gods liefde rijkelijk wordt uitgedeeld..."

Misschien heb je wel eens van David Wesley gehoord. Hij maakt hele mooi acapella muziek en is meerstemmig, in z’n eentje! David covert vooral bekende christelijke liederen, soms alleen, soms met een virtueel koor. En zo kwam ik zijn versie van ‘Een vaste burcht is onze God’ tegen, een eeuwenoud lied dat ooit geschreven is door Maarten Luther, de man waarmee de reformatie begon. De man die eigenhandig 95 stellingen op de deur van de Slotkerk in Wittenberg spijkerde. In deze versie van het lied zingen 176 mensen uit 104 (!) landen het lied in (Engelstalig) of spelen een instrument en David maakt het tot één geheel. 

Zo raak

Toen ik het luisterde, raakte het mij enorm. Dat zoveel mensen van over de hele wereld dit oh zo bekende lied zingen, op die manier Gods licht willen laten schijnen. Een lied dat nu al ruim 60.000 keer op YouTube is bekeken en die tekst blijft zo raak. Een echt een strijdlied waarbij Gods woord altijd stand houdt, dat staat als een huis, als een burcht waar wij telkens bij terug mogen komen. Dat Gods koninkrijk altijd overwint.

Online lichtbundel 

Hoe bijzonder is het dan om zoveel mensen over de hele wereld dat lied uit volle borst te horen en zien zingen! Dan zie je de kracht van muziek, van tekst: het zorgt voor verbinding! En het is als een grote, online lichtbundel waarmee mensen God mogen ontdekken en waarmee Gods liefde rijkelijk wordt uitgedeeld. Zo muziek maken, is het talent van David. Zo geeft hij Gods Licht door. Wij mogen het op onze eigen manier doen. Met de talenten die jij hebt. Hoe mooi is het dan dat je door anderen mag laten inspireren.

Bekijk de video! 

Nieuwsgierig geworden naar het virtuele koor van David? Kijk op https://youtu.be/z4EoLm3_luM?t=5 en ontdek het zelf. 

Welk lied wil jij graag met anderen delen en waarom?