"Mijn baan bij de bank raakte mij niet meer. Wat mij wél raakte was als  ik iemand mocht bemoedigen en op weg mocht helpen..."

Mijn leven is een hobbelige weg geweest, met diepe kuilen. In de diepte en in de hoogte, leerde ik God kennen en ervaren. Mocht ik ontdekken wat genade is voor mijzelf en voor anderen en ben ik gaan leven vanuit de identiteit die God geeft. Hierbij kreeg ik een beeld van een diamant die volledig mag schitteren in al zijn facetten.

Verlangen

Ik werkte tot februari 2018 bij een bank. Het was een mooie en uitdagende baan, met veel financiële zekerheid. En toch raakte het mij niet meer. Wat mij wél raakte was als ik met mensen een goed gesprek had, als ik iemand mocht bemoedigen en op weg mocht helpen. Dat had ik eerder ook al ervaren in mijn werk als pastoraal werker in de kerk. Was het tijd voor een carrièreswitch? Dat ben ik verder gaan onderzoeken en ik besloot over mijn verlangen met God te praten. Mijn gebeden werden meer en meer gesprekken tussen Hem en mij. Ik kwam tot de ontdekking dat God een levende God is die ons inspireert met gedachte, verlangens en dromen. En dat hiervoor ook stilte nodig is, om Hem te verstaan. Niet alleen een stilte in de zin van niemand om je heen, maar ook een innerlijke stilte. Dat was een hele reis.

Pittig

In mijn gebeden vroeg ik om leiding en om een tijdsbestek. Ik ervoer dat God tegen me zei dat ik op Hem moest vertrouwen en moest wachten tot Hij de deur naar deze nieuwe weg ging openen. Dat duurde vier jaar. Voor mij waren dat lange jaren; ik ben niet echt geduldig. Als ik iets wil dan regel ik het gelijk. Bij God werkt het vaak anders en Zijn tijd is anders dan mijn tijd. Maar in die vier jaar kon ik gaan onderzoeken wat ik precies wilde en hoe. Dat was een pittige, maar mooie reis.

lume, madelon, licht

"Na vier jaar ging er een deur open..."

Werkelijkheid

Na vier jaar ging de deur open, ik was zo blij. De opening was een regeling in de cao van de bank die carrière switch heette. Zo kon ik studeren en werken tegelijk. Ook was Groundwork op mijn pad gekomen (een christelijke coachingsnetwerken wist ik dat de opleiding tot integratieve coach voor mij een goede keuze zou zijn. Twee jaar later nam ik mijn diploma in ontvangst en nam ik afscheid bij de bank. Ik mocht een tijd van 20 jaar financiële dienstverlening afsluiten. De keuze voelde enorm vrij en goed, al is afscheid nemen niet leuk.

Geduld en geloof

Na een periode van vrij en thuis zijn, zette ik mijn coaching praktijk op. Ik wil graag het licht laten zien aan mensen die intens gebroken zijn. Het licht wat nooit meer dooft. Het licht wat ik zelf ook heb ontvangen en altijd bij me draag. Voor mij is de cirkel nu rond: tijdens mijn studietijd ontving ik tijdens het bidden een tekst uit Marcus 16:17-18. Vrij vertaald staat hier: ‘Ga de wereld in en vertel over Mij. Leg mensen de handen op en spreek in Mijn naam genezing uit.’

Geen spijt

Ik ben nu zo’n twee jaar verder en geniet nog steeds van mijn keuze, ik heb geen dag spijt gehad.

De keus om de weg van God te volgen heeft mij veel gebracht. Ik leerde om te vertrouwen, geduldiger te zijn en te geloven in het goede. Ik dank God elke dag voor wat Hij voor mij deed. Denk niet dat er geen twijfels of ongeloof waren, ik ben ook maar een mens (en zeker niet het braafste meisje van de klas). Een mens die een weg loopt met vallen en opstaan. Maar deze weg, deze reis is een fantastische reis, die mij maakte tot wie ik nu ben!”

Waar vind jij voldoening in? En hoe kun je dat gebruiken om Gods licht en liefde uit te delen?