"Ik ben licht... omdat ik een volger van Jezus Christus ben"

“Ik ben licht… omdat ik een volger van Jezus Christus ben. Jezus zegt in Johannes 8:12: ‘’Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt zal nooit meer in het donker lopen, maar heeft licht dat leven geeft.”

Niet perfect

Ik heb er bewust voor gekozen dat ik niet in duisternis wil wandelen. Ik erken dat ik niet perfect ben en weet dat er dingen zijn die niet juist zijn voor God. Ik ben een zondaar en dat zegt de Bijbel ook (1 Johannes 1: 8). Hoe wandelen we dan in het licht als er zonde in ons is?

Aan het licht brengen

Licht heeft te maken met waarheid. Wandelen in het licht, begint ermee dat we bereid zijn en toestaan dat Gods licht ook schijnt over die dingen in ons leven die niet kloppen. Dat we onze zonden toegeven en niet ontkennen. Ik nam het besluit dat, als God deze dingen in mijn leven laat zien, ik ze aan Zijn licht wil brengen en om Zijn vergeving wil vragen. Terwijl ik dat doe, verwijdert God de duisternis uit mijn leven en kan ik een relatie met Hem hebben. Dan kan ik in het licht wandelen en kan Zijn levenslicht door mij heen schijnen.

Helder

Als we deze maand Kerst vieren, kunnen we ons erop verheugen dat Jezus in onze wereld kwam om ons Zijn licht te geven… dat we hierdoor een relatie met God kunnen hebben! We kunnen de vrijheid en vreugde ervaren die voortkomt uit het leven in het licht. Als we het licht in ons laten schijnen, kunnen we anderen hoop geven en hen aanmoedigen om ook in het licht te leven. Mogen we helder schijnen en onze wereld vullen met licht!”

Zeg jij makkelijk over jezelf ‘Ik ben licht’. Waarom wel of niet?