In plaats van de rotonde op te rijden, kies ik ervoor om nu eerst mijn auto te parkeren. Juist nu de herfst is aangebroken en we letterlijk weer meer naar binnen gaan, is het goed om stil te staan.

Zal Maaike parkeren of door blijven rijden?

Het leven is soms knap ingewikkeld. Ieder geval wel in mijn hoofd. Ik heb nu eenmaal het karakter gekregen dat graag situaties overdenkt, analyseert en regelt. Dat is in mijn werk handig, daar komen die eigenschappen goed van pas. Maar in andere situaties kan het ervoor zorgen dat ik voor mijn gevoel soms op een rotonde rijd en er maar niet af kom. Dat ik niet meer weet welke afslag ik moet nemen. Dat ik teveel nadenk en dat ik alleen nog maar stemmen van buitenaf hoor: ‘toeterende auto’s’, mensen die zeggen wat ik moet doen. ‘Een auto die plotseling op de rem staat’: een onverwachte situatie in je leven die je even stilzet.

God komt er amper doorheen

Allemaal factoren van buitenaf, waar mijn eigen gedachtestroom tussendoor gaat. De stem van God komt er amper doorheen. Mijn eigen unieke persoonlijkheid, door Hem gecreëerd, komt niet tot bloei zoals Hij het bedoeld heeft. Het worden heel veel rondjes op die rotonde in plaats van de afslag nemen die Hij wijst. Herkenbaar?

Aan Jezus’ voeten

Maar hoe komt die stem van God dan weer luid en duidelijk binnen? Het antwoord is eenvoudig: door al je zorgen, vragen en uitdagingen aan Jezus’ voeten te leggen. Door voor Hem neer te knielen. Door te bidden, een lied te luisteren, door stille tijd te nemen.

Tot bloei komen

Het klinkt zo eenvoudig en dat mag het gelukkig ook zijn. In de ratrace die het leven heet, mogen wij bewust stil staan. Onze auto aan de kant van de weg parkeren en tijd nemen met God. Naar Hem luisteren en Hem alle ruimte geven zodat je Hem luid en duidelijk hoort. Zodat je tot bloei mag komen! Jij bent een unieke vrouw, je bent een mooi mens. Geschapen naar Zijn evenbeeld. Hij zegt tegen jou en mij: “Ik ben bij je alle dagen van je leven.”

Stilstaan

In plaats van de rotonde op te rijden, kies ik ervoor om nu eerst mijn auto te parkeren. Juist nu de herfst is aangebroken en we letterlijk weer meer naar binnen gaan, is het goed om stil te staan. Samen met God en te kijken waar ik, waar jij nu staat en daarna de aangewezen weg te volgen. Zodat wij allemaal mogen bloeien en stralen zoals God ons bedoeld heeft.

‘May today be the day you come into the light and shine how you were always meant to.’ – Morgan Harper Nichols