Savita deelde deze week gebedspunten met ons; bid je mee? #prayforindia

Ik worstel ermee, omdat de situatie dubbele gevoelens bij mij oproept: terwijl ik nadacht over welk terras ik als 1e wilde bezoeken (want we kunnen weer, yes!) stroomde mijn mailbox en telefoon vol met berichtjes over de exploderende situatie in India. Die dubbelheid maakt me zo onrustig, geeft me een machteloos gevoel. Op zo’n moment kan ik niet anders dan het in gebed brengen bij God: mijn onrust, mijn boosheid over de situatie, mijn roep om hulp.

Licht zijn in deze onmogelijke situatie

Na mijn gebed scrolde ik door mijn foto’s van India. En zag ik foto’s van Savita, Anne, Vijay, Roshine, Robert… Allemaal werkzaam in christelijke ziekenhuizen daar. Stuk voor stuk prachtige, gedreven mensen die hun hele (!) leven eraan wijden om medische zorg te bieden aan de allerarmsten. Om licht te zijn. Ook in deze onmogelijke situatie… Ik mag weten dat God hen nu ook gebruikt om Zijn liefde, redding en genezing te brengen. En dat besef geeft me een klein beetje rust.

Bid je mee?

Maar mijn gebed blijft. Wil je meebidden? #prayforindia. Savita (met wie het overigens goed gaat!) vroeg ons te bidden voor:

  • > Bid voor ons land; voor meer en snellere vaccinatie.
  • > Bid voor nieuwe voorraden zuurstof
  • > Bid voor voldoende ziekenhuisbedden
  • > Bid voor de werkers in de zorg; ze zijn uitgeput.
  • > Bid voor de families die rouwen om het verlies van hun geliefde(n)

Praktisch helpen?

De opbrengst van de nieuwe items in de shop gaat naar hulp voor meisjes en vrouwen in India, een project dat weer gelinkt is aan de christelijke ziekenhuizen en de mensen die ik hierboven noem. Een losse donatie overmaken mag ook; we zorgen er dan voor dat het terecht komt bij het Indiase ziekenhuis van Robert uit het artikel dat deze week in het Nederlands Dagblad stond. Geven kan via Tikkie of op NL 07 TRIO 0379 6314 31 t.n.v. Lume.= o.v.v. #prayforindia