"Misschien voel jij je niet bekwaam genoeg, ben je bang voor reacties uit je omgeving. Of misschien heb je er gewoon geen zin in..."

“Afgelopen tijd heeft God mij meerdere keren en op verschillende manieren bij de titel “Stap in het licht” bepaald. Vandaag ervaar ik heel sterk dat ik deze boodschap, deze oproep van God, via een blog mag delen. Ik heb geen idee wie dit wanneer leest. Ik vertrouw gewoon maar op Gods manier van werken en weet zeker dát er mensen zullen zijn voor wie deze blog een bevestiging zal zijn.

Lichtbundel

Afgelopen najaar sprak God tijdens mijn stille tijd via het volgende beeld tot mij. Ik was in een grote donkere zaal en er was een soort podium. Ik zag verder niemand, maar ineens kwam er een licht vanuit de lucht en op het podium verscheen een lichtbundel. Zo ontstonden er meerdere lichtbundels die van boven naar beneden schenen. Nog steeds zag ik verder niemand. En ik vroeg God, wat moet dit voorstellen? Terwijl ik dit vroeg zag ik iemand uit het donker in zo’n lichtbundel stappen. Ik kan niet omschrijven hoe die iemand eruitzag, het was gewoon een menselijke gedaante. En zo kwamen er steeds meer mensen tevoorschijn, uit het duister die in de lichtbundels hun plek innamen.

Ik hoorde God zeggen; ‘Ga in Mijn licht staan, wees niet langer bescheiden, jij bent kind van het Licht. Ik heb jou uit de duisternis in het Licht gezet. Pak die plek en spreek. Mijn stem, het is Mijn stem die jij hebt gekregen.’

Met dit beeld en met deze woorden heb ik al verschillende mensen mogen bemoedigen. Ik heb ze mogen bevestigen in hun positie en met wat ze aan het doen waren voor Gods koninkrijk. Wat een zegen en eer om zo Gods hart te mogen delen met anderen!

Verschuilen in jouw rotsspleet

Enkele weken geleden leek God in mijn stille tijd specifieker te spreken over een bepaalde doelgroep. Hij had het over hen die zich in de rotsspleten verschuilen. Het woord rotsspleten kwam via verschillende mensen en profetische woorden naar voren. Wat mij bevestigde in wat ik dacht te horen. Het is niet een heel logisch woord om bij bepaald te worden. Ondanks mijn donkere huidje voel ik mij toch gewoon een oer-Hollandse ‘meid’. Rotsspleten ken ik eigenlijk niet. Zeker niet als plek om me in te verschuilen. Toch ervoer ik dat God letterlijk tegen mij zei; ‘Kom uit de rotsspleten, stap in hét licht’. Ik weet ook zeker dat Hij dit niet alleen tegen mij zegt, maar meer mensen hier persoonlijk toe aanmoedigt. Vandaar dat ik het deel op deze manier.

Ik ontdekte iets mooiers

Die rotsspleten heb ik eens in de bijbel opgezocht. Ik kon me vaag herinneren dat God ergens zoiets zegt. Ik vermoedde dat het zou gaan om Zijn volk. Maar ik ontdekte iets mooiers. God spreekt hierover tegen Zijn bruid, tegen mij én tegen jou.

Ik lees hierover in Hooglied 2: 14:  “Duifje van Me, kom uit de rotsspleet. Kom uit je schuilplaats in de rots! Laat me je zien, laat mij je stem horen. Want jouw stem klinkt mij als muziek in de oren. En je bent zo mooi!” (Basisbijbel).

Jaagt het je angst aan?

Dit hele Bijbelboek is ten diepste een liefdesverhaal over de Bruidegom en Zijn bruid. Het is gesprek tussen God en hen die Hem volgen en dienen. Ik geloof dat sommige onder ons een bepaalde roeping van God hebben ervaren, maar zich de afgelopen tijd hebben verscholen in een rotsspleet. Misschien jaagt dat wat God van je vraagt je angst aan. Misschien voel jij je niet bekwaam genoeg, ben je bang voor reacties uit je omgeving. Of misschien heb je er gewoon geen zin in. Wat je reden ook mag zijn, ik geloof dat deze blog speciaal voor jou is.

Hij nodigt ons uit: kom tevoorschijn

Niet omdat God je terecht wijst, omdat Hij teleurgesteld of misschien zelfs boos is. Integendeel. Lees maar hoe liefdevol God klinkt in het hele boek Hooglied. God is als een verliefde Bruidegom. Hij kijkt naar ons uit, vol vreugde en verlangen. Hij verlangt ernaar om onze stem te horen, om ons te zien. Dát is de reden waarom Hij jou en mij uitnodigt om uit de rotsspleten te stappen en onze plek in zo’n lichtbundel in te nemen. Hij houdt van Zijn creaties en ziet ons graag. Hij heeft ons gemaakt om van ons te genieten. Én Hij wil dat de wereld meegeniet. Wij hebben Zijn adem, wij hebben Zijn stem en wij hebben Zijn karakter ontvangen. Zodat de wereld God door ons heen zal zien. Wij mogen optreden namens Hem.

Onzekerheid

Ik geloof dat iedereen op zijn of haar eigen wijze en ieder op zijn of haar eigen plek Gods licht laat zien. Juist jij, die zich schuil houdt. Ervaar en ontvang het geloof dat God in jou heeft. Als God Zelf jou uitnodigt om iets te doen wat jij misschien eigenlijk niet ziet zitten. Juist dan mag je weten dat God dit woord tegen jou spreekt. Juist door jouw onzekerheid heen, kan Hij Zijn zekerheid laten zien. Juist dan zal Hij alle eer kunnen ontvangen. God gelooft in jou en mij. Hij heeft er alle vertrouwen in dat wij juist datgene kunnen doen waar Hij ons toe roept.

Ik moedig je aan om Hooglied 2, vanaf vers 10 eens goed door te lezen. En dan te lezen alsof God het tegen jou persoonlijk zegt. Besef dat jij Gods bruid bent. Laat Zijn stem jou tevoorschijn roepen. Verschuil je niet langer want de wereld heeft ook jouw licht nodig.”

Kom uit de rotsspleet, stap in het licht.

Gastblogger: Henríëtte Boetje.