“Voor het idee van de shop werd ik geïnspireerd door het principe en de film ‘Pay it forward’, waarbij je een goede daad doorgeeft”, vertelt Hagar Prins van Lume. “Voor Lume doopten we dat om naar ‘Share it forward’: je deelt iets van wat God jou gaf om daarmee een andere vrouw te helpen om in haar omgeving Gods licht en liefde te delen.”

Opbrengst

“We kiezen ervoor de opbrengst van deze shop volledig te doneren aan het noodhulpproject van Lume-vrouw Valentina en haar kerk in Venezuela. De Venezolaanse Valentina is al vanaf het begin bij Lume betrokken, als blogger en vlogger”, legt Hagar uit. “De omstandigheden in haar land zijn erg moeilijk. Het land is al lange tijd in diepe crisis en daar kwam in de afgelopen maanden de coronacrisis bovenop. Er is gebrek aan alles, en wat er is aan levensmiddelen, is peperduur. Veel van haar leeftijdsgenoten vertrekken naar het buitenland, maar Valentina kiest er bewust voor te blijven. Daarover zei ze tegen ons ‘Dit is nu mijn plek, en, hoewel ik het zelf niet zou uitkiezen, zie ik het nu als mijn opdracht om hier in Venezuela licht te verspreiden.’ En dat doet ze: terwijl ze zelf ook gebrek heeft aan van alles, komt ze toch concreet in actie voor de allerarmsten door samen met haar kerk voedsel en medicijnen uit te delen. Mooi toch?!”

Gevarieerd aanbod

In het Lume-netwerk werd direct positief gereageerd op de oproep. Hagar: “We hebben veel getalenteerde vrouwen, die graag hun talent beschikbaar willen stellen. En dat zorgt nu al voor een gevarieerd aanbod in de shop; van een kledingadvies en een fotoshoot, tot een nachtje weg, fair sokkenpakket, leuke boeken, diverse workshops en handgemaakte producten. Ook hebben we een paar mooie spreeksters in de aanbieding!” Items worden te koop aangeboden of geveild via www.wijzijnlume.nl/shop en via de kanalen op Instagram en Facebook. Hagar: “We willen het aanbod wekelijks aanvullen en uitbreiden, dus vrouwen die nog een mooi product of talent willen aanbieden, zijn meer dan welkom!”

Bekijk direct het aanbod in onze shop! En heb jij zelf nog een tof aanbod, geef het aan ons door!