"Waar is God als je hem nodig hebt? Je wilt antwoorden, je vraagt misschien zelfs om een teken, maar het blijft stil. Het kan zomaar zijn dat je aan jezelf gaat twijfelen..."

“Net als al het andere dat we hebben, is onze tijd een geschenk van God aan ons. We zijn Hem verantwoording verschuldigd over hoe we onze tijd gebruiken. Als we geloven dat God een doel heeft met ons leven, dan zullen we zorgvuldig onze tijd gebruiken, zodat Gods doel voor ons leven worden bereikt.

Zo benut ik mijn tijd: 4 tips

Ik wil graag met jullie delen hoe ik probeer mijn tijd het beste te benutten:

1) Stel prioriteiten:

Ons leven zit vol, er zijn allerlei dingen om te doen. Net als we één ding af hebben, stapelen allerlei andere zich alweer op. We zullen niet alles kunnen doen, daarom moeten we kiezen wat we gaan doen en wat niet. We moeten prioriteit geven aan wat het belangrijkst is. En welke dingen we belangrijk vinden, hangt af ​​van hoe we ze waarderen. Als we veel waarde hechten aan onze relatie met God en met mensen, dan zullen we ervoor zorgen dat we voldoende tijd besteden aan het onderhouden van deze relaties. We zullen onze tijd investeren in het opbouwen van mensen.

2) Plan:

Ik probeer aan het begin van de dag wat tijd te nemen voor de planning van die dag. Ik zet de belangrijke dingen die moeten gebeuren op een rijtje en plan hoe ik ze die dag inpas. Dit helpt me om op een doelgerichte manier van de ene activiteit naar de andere te gaan in plaats van tijd te verspillen. Plannen kost een beetje tijd,  maar dat weegt echt ruim op tegen de tijd die verloren gaat als je niet plant.

3) Organiseer:

We hebben allemaal onze routineklussen die gedaan moeten worden. Huishoudelijk werk, rekeningen betalen, e-mails beantwoorden etc. Ik probeer op een georganiseerde manier te werken; ik heb voor alles een vaste plek, zet dingen terug waar ze horen, laat dingen niet opstapelen en werk systematisch. Dat om mijn werk soepel en snel te doen. Er is dan tijd voor dingen die we prioriteit hebben gaven, zoals het onderhouden en opbouwen van relaties.

4) Zoek balans:

Zoek naar de juiste balans tussen werk en rust. Veel werk en geen rust zal ons opbranden. Weinig werk met teveel rust is niet productief. Ik probeer mijn best te doen en me goed te concentreren als ik werk, maar ik neem ook de tijd om te rusten en na te denken, van Gods aanwezigheid te genieten en bij Hem weer op te laden. Dit helpt me om met nieuwe energie, creativiteit en focus weer aan het werk te gaan.

Tijd is iets kostbaars. Moge God ons helpen om het goed en voor Zijn doel te gebruiken.

Zie jij jouw tijd ook als een geschenk van God? Waarom wel of niet?