"Alleen al als ik luister naar de woorden ‘It is well’ van Lauren Daigle ervaar ik rust...

Als ik iets lastig vind in ons hier en nu, dan is het wel het omgaan met zoveel prikkels; met al die dingen die mijn aandacht vragen. En ik ben niet de enige; niet voor niets worden er boekenkasten vol geschreven over dit onderwerp: hoe vind ik rust?

Doorgedraaide wereld

Ik heb ontdekt dat ik het antwoord al weet…. Bij God. In onze doorgedraaide wereld is Hij de enige die echte rust biedt. Dat te kunnen zeggen, kostte me jaren. Ik zat zo vol vragen. Durf ik echt te geloven, erop te vertrouwen dat God goed is? Dat Hij van me houdt… onvoorwaardelijk?! Dat Hij in control is over mijn leven en het beste met mij voor heeft? Het bewijs daarvan hangt aan het kruis.

In control

Dat is wat Goede Vrijdag en Pasen mij leren. Dat God onvoorwaardelijk van mij houdt. Dat Hij in control is; míjn God overwon de duisternis, de dood. Voor mij! Ik mag mijn leven, mijn angsten, mijn zorgen in de handen leggen van die God. En dát geeft rust.

Kom tot rust mijn ziel

Psalm 116, vers 5 tot en met 7, geeft daar ook zo mooi woorden aan: De Heer is genadig en rechtvaardig, onze God is een God van ontferming, de Heer beschermt de eenvoudigen, machteloos was ik en Hij heeft mij bevrijd. Kom weer tot rust, mijn ziel, de Heer is je te hulp gekomen.

It is well

De populaire zangeres Lauren Daigle, je kent haar misschien van dat prachtige nummer ‘You say’, verwoordt dat ook zo. Alleen al als ik luister naar de woorden, ervaar ik rust. In haar nummer ‘It is well’ zingt ze:

It is well, it is well
Through the storm, I am held
It is well, it is well with my soul
It is well, it is well
God has won, Christ prevailed
It is well, it is well with my soul.

Het licht overwint

Goede vrijdag en Pasen leren mij dat er hoop is. Altijd. Omdat de duisternis niet blijvend is. Omdat het kwaad niet het laatste woord heeft. Omdat het licht overwint. Altijd. Is het niet in ons leven hier en nu, dan is het wel in het leven hierna.

Belofte

In haar boek ‘Hier is rust’ geeft Joline Zuidema treffend woorden aan deze belofte:

“Hoop betekent dat je zeker weet dat God je Redder is. Hij, die groter is dan onze problemen, onze wereld, onze tijd. Hoop betekent dat we, wat er ook om ons heen gebeurt, wegvalt, in brand staat, altijd vasthouden aan Gods belofte. Hoop biedt uitzicht op een nieuwe horizon; een nieuwe tijd waarin alles hersteld wordt.”

Geef je over

Jezus’ overwinning op de dood geeft ons die belofte. En dat mag rust geven. Durf jij je daaraan vandaag over te geven?

Luister vandaag eens, in alle rust met een kop koffie of thee op de bank, naar het lied van Lauren Daigle. Laat de tekst op je inwerken en bid daarna tot God. Dank Hem voor de hoop die Hij geeft dankzij Zijn overwinning op de dood en bid dat je echte rust mag ervaren in die hoop.


Deze bijdrage schreef Hagar voor de podcast #40dagenhierennu. Lume werd gevraagd mee te werken hieraan en Hagar en Marije schreven elk drie bijdragen. Hoe tof is dat?! Via deze inspirerende podcast ontvang je, op weg naar Goede Vrijdag en Pasen, elke dag een overdenking, Bijbeltekst of uitdaging die jou helpen om jouw leven hier en nu te verbinden met Gods wereld. Check hoe je ‘em kunt luisteren of luister terug via www.40dagenhierennu.nl