“Meer en meer bekroop me het gevoel dat ik er niet tussen paste…”

Verloren keek ik om me heen. Iedereen leek het zo goed naar zijn zin te hebben, maar mij bekroop meer en meer het gevoel dat ik er niet bij hoorde. Ik voelde me net iets te serieus, iets te stil, iets te introvert… iets te anders.

Ik trok me terug. Ik dacht: ‘Als ik niet zo opval, hebben anderen niet door dat ik er niet tussen pas’.

Ik dacht dat ik het niet kon

Op één van deze activiteiten kwam er een meisje naar me toe. Ze zei: “Ik denk echt dat jij gemaakt bent voor grotere dingen. Ik zie jou nog eens hele mooie dingen doen voor God.” Nou, dat was ik totaal niet met haar eens. Ik was ervan overtuigd dat ik dat niet kon. Ik zat nog vast in negatieve gedachten over wie ik was.

Licht voor mij als buitenbeentje 

Terwijl ik het zelf niet zag, zag zij wel iets in mij. Zij was licht voor mij als buitenbeentje. Wat hadden haar woorden veel impact op mij door de jaren heen, terwijl ik groeide als persoon. Haar woorden waren voor mij een grote bemoediging om niet op te geven. Haar woorden hadden kracht, en jaren later hebben ze nog steeds uitwerking op mijn leven.

Een klein zaadje wordt een prachtige bloem 

Licht zijn voor buitenbeentjes gaat voor mij over de kleine dingen. Mensen echt zien. Geef complimenten en durf anderen te bemoedigen. Soms voel je van binnen dat iemand niet lekker in zijn vel zit, of wanneer diegene zich onzeker voelt of niet lekker in de groep ligt. Je kunt ervoor kiezen om hier niet bijzonder veel aandacht aan te besteden. Maar je kunt er ook voor kiezen om impact te maken. Kleine woorden kunnen grote gevolgen hebben!

Een klein zaadje kan uitgroeien tot een grote, prachtige  bloem. Jouw impact is altijd groter dan je zelf denkt. Misschien zie je er zelf niet de vruchten van, maar dat hoeft niet te betekenen dat er geen vrucht is.

Rake woorden 

Inmiddels is deze gebeurtenis twaalf jaar geleden. De woorden waren raak. Sinds ik bewust de keuze heb gemaakt om echt voluit te gaan leven,  en mijn negatieve gedachten heb bestreden met Gods waarheid voor mij, is mijn leven totaal veranderd. Ik ben de verlangens die God in mijn hart heeft gelegd, na gaan volgen. Daarbij deel ik uit van wat God mij heeft gegeven, door betrokken te zijn bij de mensen in mijn omgeving.

Oprechte aandacht en bemoediging 

De woorden van dit meisje hebben mij geïnspireerd om positieve en opbouwende woorden uit te spreken. Met oprechte aandacht probeer ik er voor anderen te zijn. Omdat iemand die het gevoel heeft anders te zijn, daar behoefte aan heeft. Dat iemand hem ziet, bemoedigt en aandacht voor hem heeft.

Tegen wie kun jij vandaag iets positiefs en opbouwends zeggen?