"We mogen juist opvallen en het misschien wel letterlijk uitzingen over Zijn grootheid...!"

“Een aantal jaar geleden reisde ik samen met een vriendin terug naar huis, na een gezellig etentje.  Na een paar minuten reizen, moesten we overstappen. Onze volgende trein was er nog niet, dus we stonden even te wachten en te kletsen op het station. En daar op het station hoorden we ineens een man zingen: “Your presence is heaven to me. Jesus you’re the cup that won’t run dry.” We kenden beiden het liedje niet, maar het was duidelijk een gospellied.

Nieuwsgierig

Uit nieuwsgierigheid, en eigenlijk zonder te twijfelen, vroegen we aan de beste man hoe dat liedje heette. De man sprak echter geen Nederlands en we stelden dezelfde vraag nog eens, in het Engels. Hij antwoordde vol enthousiasme: ‘Your presence is heaven to me!’ Hij vroeg ons of wij ook christenen waren en deelde de Youtube link naar het lied dat hij zong. Helaas werd het gesprek snel daarna onderbroken doordat zijn trein arriveerde. Hij nam afscheid en riep nog na dat we hem maar moesten opzoeken op Facebook, daarna sloten zijn treindeuren. Daar stonden we dan, beide verbaasd en zo verwonderd over de blijdschap van deze man.

Aangeraakt

En zijn blijdschap was aanstekelijk, merken we later toen we, nog steeds verwonderd, in onze trein richting huis zaten en samen naar het lied luisterden. En eenmaal thuis voelde ik dat deze ontmoeting echt wat met mij deed: Deze man was zo vol van God, hij stond echt in de vrijheid die de Vader ons geeft. Hij had geen last van schaamte, hij genoot ervan om de Heer zo te aanbidden en iedereen mocht het horen. Wat een voorbeeld!

Hemels

Het lied zelf is ook prachtig: het beschrijft dat alleen de aanwezigheid van God al als hemels kan aanvoelen. Er is niemand anders dan Jezus die jou kan vervullen. Als ik hierover nadenk, dan merk ik dat ik soms nog wel wat meer afhankelijk mag zijn van God. Zelf ben ik heel goed in de controle houden over mijn leven… Ervoor willen zorgen dat alles goed loopt. Daarbij houd ik wel eens teveel rekening met de aardse dingen om mij heen. We hebben als mensen zo vaak de neiging om ons aan te passen aan deze aardse maatschappij, maar dat is niet wat God wil. Hij wil dat wij anders zijn: We mogen juist opvallen en het misschien wel letterlijk uitzingen over Zijn grootheid! Net zoals die man op het station!

Afhankelijk zijn van God, dat is één van de grootste uitdagingen die een mens kan hebben. Durf jij los te laten en te zien waar Hij je brengt? Durf je uit je comfortzone te stappen en Hem de eer te bewijzen op een manier die jij nog nooit eerder hebt gedaan?