"Met een hoofd vol ideeën stap dan ik het voorjaar in en ik vraag me af: hoe zouden anderen mijn aanwezigheid ervaren?"

“Intense dankbaarheid vult mijn hart als ik in deze tijd van het jaar buiten in het zonnetje kan zitten en een kop thee drink. Wat een beetje zon al niet voor je kan betekenen. Het thema van Lume is deze maand: ‘Wat straal je uit?’ en die zon zet me aan het denken. Ben ik warmte, licht en leven voor anderen om mij heen?

De zon geeft mij nieuwe energie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik snak inmiddels echt naar voorjaar. Terwijl de stormen letterlijk om ons heen woeden, probeer ik binnen in huis al zoveel mogelijk voorjaar te creëren. Ik kan niet wachten om weer lekker naar buiten te gaan. De eerste warme zonnestralen, die kop thee in de zon buiten…. De zon geeft mij letterlijk nieuwe energie. Elk jaar weer wordt er iets in mij wakker: nieuwe energie en zin om lekker aan de slag te gaan.

Wat straal ik eigenlijk uit?

Met een hoofd vol ideeën stap dan ik het voorjaar in en ik vraag me af: hoe zouden anderen mijn aanwezigheid ervaren? Ben ik voor hen ook een bron van energie? Straal ik daadwerkelijk de warmte, de kracht en het enthousiasme uit waarmee ik mijzelf zo gemakkelijk promoot? Of ben ik een stoorzender? Ben ik teveel aanwezig en misschien wel dominant?

Kom maar…

Terwijl ik hierover nadenk, ga ik in gedachten terug naar de kerkdienst van afgelopen weekend. Wat was het fijn om weer samen met de gemeente, live, te aanbidden. Te midden van die worship raakte het me hoever ik afgedwaald was van Jezus. Hoezeer ik Hem had losgelaten en de zorgen en moeilijkheden van het leven had omarmd. En hoe dat doorwerkte op alle vlakken in mijn leven. In die dienst hoorde Jezus’ liefdevolle stem: “Hé Evie, wat fijn dat je er weer bent, Ik heb je gemist. Hoe fijn dat je MIJ weer aanroept! Ik ben er, hier, voor jou alleen. Ik heb op je gewacht. Kom maar. Rust in mijn armen. Laat Mij je vullen.”

Niet moeilijk

Als Jezus mij vult, is het stralen zelf echt niet meer zo moeilijk. Hij zegt het Zelf in Matteüs 5: 14-16 ‘Jullie zijn het licht voor de wereld. Een stad die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Je steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, je zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, zodat zij jullie goede daden kunnen zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.’

AAN gaan

Als je een kaars aansteekt, gaat die kaars echt niet met jou in discussie of ‘ie vandaag wel of niet gaat stralen. Zelfs al heeft de kaars een tijdje niet gebrand, dat is geen excuus om niet AAN te gaan. Nee, je steekt de kaars AAN, hij gaat stralen en vult het huis met licht. Zo werkt het ook met ons. Zodra Jezus ons aanraakt, gaan wij AAN. Alles om ons heen raakt verlicht.

Wanneer laat jij je aanraken door Jezus? Tijdens aanbidding of gebed? Door het contact met anderen? Door Bijbel te lezen en te bestuderen? Jezus wacht op je. Hij kan niet wachten om door jou heen te mogen gaan stralen!