"Met zulke films waan je je even in een wereld waar alles vlekkeloos loopt… waar je liever niet meer uit wilt..."

“December is voor mij de maand van liefde; mensen zoeken elkaar vaker op, geven meer aan goede doelen en iedereen helpt mee om de kerstpakketten voor mensen die het minder hebben te vullen. Wat kan ik daar blij van worden, overal van die lichtpuntjes!

Over the top

Waar ik ook volop van geniet zijn die feel good, over the top romantische films die zo rond december, soms al in november, uitkomen. Je weet wel, zo’n film die van clichés en voorspelbaarheid aan elkaar hangt:

  • – Man en vrouw ontmoeten elkaar.
  • – Man en vrouw worden verliefd. (Om het spannend te houden, speelt de vrouw soms hard to get).
  • – Man en vrouw willen de rest van hun leven bij elkaar blijven.
  • – Man en vrouw worden gedwarsboomd door iets of iemand.
  • – Man en vrouw komen uiteindelijk toch bij elkaar want ware liefde overwint alles.
  • Iedereen blij, einde.

Vastgeplakt

You can judge me, maar ik zit echt bij elk zoetsappig verhaal aan mijn laptop vast geplakt, met een dekentje op de bank, kopje thee erbij en zwijmelen maar. Ik kan me er helemaal in verliezen. Ik denk elke vrouw wel. Met zulke films waan je je even in een wereld waar alles vlekkeloos loopt… waar je liever niet meer uit wilt. Want wanneer realiteit weer aanklopt, weet je dat die meestal niet zo perfect is als in een Hollywood film.

Lastig

We leven in een wereld waar pijn, verdriet en eenzaamheid helaas nog bestaan. Waar je  je door een gebroken hart, verlies van een geliefd persoon of door het missen van een relatie je heel alleen kunt voelen. Wanneer je één van deze emoties of gevoelens recent hebt ervaren of op dit moment ervaart, is het lastig om licht en liefde uit te dragen naar de wereld.

Met open armen

Vandaag liet God me zien, dat we onze relatie met Hem mogen zien als zo’n soort liefdesverhaal uit een film. De relatie die wij met God hebben, is niet altijd makkelijk of loopt niet altijd soepel, maar zal altijd eindigen met een happy end. Wat wij ook doen, of wat ons is overkomen, Hij staat met open armen klaar. Dat is wat mij inspireert om licht te zijn in deze wereld. God verandert niet, hij blijft die liefdevolle Vader. Zijn genade is zo oneindig groot!

Mijn open armen

Jezus inspireert mij om te vergeven, om met open armen te staan voor mensen. Voor kennissen, familie, onbekenden en zelfs mensen uit het verleden. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren; een glimlach geven aan iemand, iets uitpraten, bidden of gewoon een luisterend oor zijn. Persoonlijk geloof ik dat God je hierin wil helpen, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Zo kun je Zijn licht verspreiden:

Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Doen de tollenaars niet net zo? En als jullie alleen je broeders en zusters vriendelijk bejegenen, wat voor uitzonderlijks doe je dan? Doen de heidenen niet net zo? Wees dus volmaakt, zoals jullie Vader volmaakt is.
Matteüs 5: 46 – 48 (NBV)

En jij?

Voor wie wil jij je armen (weer) openzetten?
Ga jij de uitdaging aan om samen met Hem Zijn licht te verspreiden?