"Onze aanbidding een spiegel waardoor het Licht van God de wereld in kan kaatsen..."

“De hele week, voorafgaand aan de aanbiddingsavond, was het al onrustig door verschillende protesten in het land. Boze boeren die de minister thuis opzoeken, boze huisartsen op het Malieveld… Wat zijn er veel mensen boos, bang en gefrustreerd. Er is zoveel duisternis in de wereld waarin we leven. Daar voel ik met soms echt machteloos en verdrietig bij. Gelukkig gaf God ons in die drukkende duisternis een krachtig tegengif: aanbidding.

Waar God is, is Zijn Licht

Op die zomeravond begin juli waren er duizenden mensen, uit allerlei hoeken van het kerkelijk landschap. Ze kwamen samen met maar één doel: God aanbidden. Waar aanbidding is, is God aanwezig. Waar God aanwezig is, is ook Zijn Licht. Zo is onze aanbidding een spiegel waardoor het Licht van God de wereld in kan kaatsen. Zo brengen wij licht in de wereld. En het is voor iedereen te zien!

Een stukje hemel op aarde

Ik nam deel aan het koor van honderd mensen die als ‘achtergrond stem’ mochten meezingen met de solisten. Nadat ik mezelf drie dagen had opgesloten met koptelefoon en tekstbladen, stonden we vrijdagavond achter het podium klaar voor drie uur lang aanbidding. Wat was dat krachtig! Woorden schieten bijna te kort om te omschrijven wat er daar op het veld gebeurde. Er kwam een stukje hemel op aarde.

Een explosie van liefde, eenheid en vreugde

Het publiek werd zichtbaar aangeraakt door de kracht van God. Mensen dansten, huilden en gingen samen in gebed. Sommigen stonden te springen en te juichen, anderen knielden vol ontzag neer. Een aantal mensen liet zich dopen. Ik voelde van tijd tot tijd de tintelingen door mijn lijf gaan, en nee, dat was niet van de kou. Er waren veel jongeren en ze maakten er een prachtig feest van. Tussen de blokken van liederen door, werd er gebeden voor het land, voor de leiders, voor de ondernemers, de boeren en de huisartsen en nog veel meer. Het Malieveld explodeerde bijna van zoveel liefde, eenheid en vreugde!

Jezus is Overwinnaar!

Mijn gevoel van machteloosheid verdween die avond compleet. Ik weet weer: Jezus is Overwinnaar.  De duisternis is al overwonnen! Het is onze taak om het Licht te brengen in deze wereld. Aanbidding is het kanaal waardoor Gods aanwezigheid stroomt. Het is onze taak om God te brengen op de plekken waar het nodig is.

Wagenwijd open

De hele week bleven de ingestudeerde liederen in mijn hoofd hangen. Gelukkig kwamen er veel foto’s online en kan ik de opnames terugkijken op YouTube. Mijn hart staat weer wagenwijd open voor Gods liefde. Voor mij is deze aanbiddingsavond echt een gamechanger geweest!

Ben jij ook zo benieuwd naar deze overweldigende gebeurtenis? Je kunt de uitzending van Stichting Presence terugkijken: ga naar www.presence.nl en volg de link naar YouTube.

Stichting Presence maakt de aanwezigheid van God zichtbaar in de samenleving. In coronatijd startte de stichting met aanbiddingsbijeenkomsten op strategische plekken in het land en een jaarlijkse grote happening op het Malieveld.