"Terwijl het op dit moment misschien wel ONRUST stormt in je leven, komen de woorden van Psalm 42 naar je toe..."

‘Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij. Vestig je hoop op God, eens zal ik Hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt’. (Psalm 42:5)

(On)rust

Terwijl het op dit moment misschien wel ONRUST stormt in je leven, komen de woorden van Psalm 42 naar je toe. ‘Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij. Vestig je HOOP op God!’ Wat kun je daarmee?  Wanneer je piekert omdat je baan op losse schroeven staat? Of bang bent nu de 2e Coronagolf zich heeft aangediend? En de eenzaamheid van nog een lock down zich aan je opdringt? Middenin deze onrust speekt God  woorden van Hoop:  ‘Eens zal ik Hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt.’

Vertrouwen?!

Geloof jij dat God te VERTROUWEN is en doet wat Hij belooft? Zelfs als alles wankelt? Is dat niet alsof je iets moois voorgehouden krijgt? Je wilt het pakken, maar kan er nét niet bij. Terwijl iedereen roept; ‘Houd vol’, sta jij nog steeds met lege handen. ‘Eens zal ik Hem weer loven…’God blijft God. Maar waar sta jij? Wat blijft er over van je geloof, wanneer je voor die donkere, lege tunnel staat, zonder zicht op perspectief?

Twijfels

Je tegenstander weet precies hoe hij onrust zaait.  Hij weet dat hij de grote verliezer is. Maar zolang hij nog speelruimte heeft klaagt hij je aan met twijfels; ‘Waar is dan nu je God? Waar blijf je met je vrome woorden? God is vast teleurgesteld in jouw geloof.’  Leugens! Het enige wat hij wil is jou afleiden.

Vaderhart

Kan onrust je misschien ook dichterbij Gods VADERHART brengen? Dichterbij dan je misschien dacht? Heb jij je onrust al met Hem gedeeld? Zoek Hem in de stilte, daar overlaadt Hij je met Zijn rust. Leg jouw zorgen in Zijn handen. Daar ontvang je Zijn warmte en aanwezigheid.

Overwinning

Voel je het grote contrast? Vanuit jouw diepte naar Gods overweldigende Liefde. Liefde die iedere dag voor je klaarligt. ‘Eens zal ik Hem weer loven.’ Dat is geen loze belofte. Jezus zelf heeft die aanvechting  tot in het diepst van z’n ziel gevoeld. Dwars door ziekte en dood ging Hij jou voor naar overwinning. Zijn LICHT helpt je om de leugens van de vijand te ontmaskeren. In ruil daarvoor mag jij op Zijn woorden van WAARHEID gaan staan.

Open je hart

God is niet ver weg. Je hoeft niet te zoeken. Hij is hier. Bij jou. In jouw huis. In jouw hart. Zijn Geest ademt Zijn leven in jou. Dichterbij kan niet. Vraag Hem of Hij dit vuur weer aan wil wakkeren in jou. Zodat jij voluit in Zijn Licht kan gaan staan. Open vandaag je hart nog voor Hem. Nodig Hem opnieuw uit in jouw leven; ‘Wees welkom Geest van God’. Dan zal Hij Zijn belofte in jou vervullen.

‘Eens zal ik Hem weer loven, mijn God die mij ziet en mij redt.

Welke woorden van God geven jou in deze tijd houvast en houden jouw vuur brandend?