"Jezus liefde wordt zo tastbaar, ik zou het wel in een doosje willen doen. Want waarom is dat in die andere maanden van het jaar veel lastiger?"

De laatste drie jaar ben ik best wel druk in de veertigdagentijd. Dat heeft vooral te maken met de Alphacursus die dan loopt. Ik geef samen met een prachtig team leiding aan mannen en vrouwen die op ontdekkingstocht zijn naar Jezus.

Puzzelstukjes vallen op hun plek

Fantastisch om van dichtbij te ervaren hoe stukje bij beetje puzzelstukjes op hun plek vallen. Hoe harten van cursisten opengaan en hoe Jezus gaat leven voor hen! En ook bij mezelf, het is intensief, kost letterlijk veel tijd en het slokt een groot deel van mijn gedachten op. Maar het zuigt me niet leeg. Integendeel. Deze drie maanden van het jaar zijn eigenlijk de allerbeste!

Jezus’ liefde wordt zo tastbaar!

Bezig zijn met essentiële levensvragen. Tijd nemen om uitgebreid te bidden met en voor elkaar. Nadenken over de weg die God gaat met mensen. Ontdekken welke benadering het beste is voor die ene persoon. De Heilige Geest door je heen laten werken. Allemaal dingen die tijdens de Alpha-periode heel normaal zijn. En geloof me… het heeft zo’n impact! Jezus liefde wordt zo tastbaar, ik zou het wel in een doosje willen doen. Want waarom is dat in die andere maanden van het jaar veel lastiger? Dat vraag ik me elke keer weer af.

Wees aanwezig

Pas geleden mocht ik zelf ook spreken bij de Alphacursus. Het thema was: ‘Waarom en hoe vertel ik het anderen?’. Eén van de tips die ik meegaf: zorg dat je aanwezig bent! Zoals Jezus aanwezig was hier op aarde, onder de mensen. Niet alleen onder geloofsgenoten, juist niet. Als Hij nu zou leven, zou Hij zich begeven op de plekken waar anderen hun neus voor optrekken. En dat voorbeeld mogen wij volgen.

love, yellow, heart, liefde, geel, hart,

Waarom vertel ik het anderen?

Maar denk niet te moeilijk. Wees vooral aanwezig op de plaats waar jij toch al bent. Zorg dat jij de persoon bent waar je collega’s altijd terechtkunnen voor eerlijk advies. Sta klaar als je kinderen met hun vrienden uit school komen en toon oprechte belangstelling. En vul maar aan… ik legde het uit aan de hand van de bekende beelden van zout en licht, zoals die in Mattheus staan. Ongelooflijk hoe vaak ik die teksten voorbij zie komen de laatste maanden. Alsof God ze onder m’n neus wrijft! Is dat misschien het antwoord op mijn worsteling?

Hij staat recht voor me…

Tijdens de Alphacursus mag ik heel concreet Zijn licht verspreiden door aanwezig te zijn bij mensen die Hem zoeken. Ik wijs hen op Jezus! En daardoor staat Hij zelf ook weer recht voor me. En ik kijk naar Hem. En ik zie mijn Redder. Mijn Overwinnaar!

Tot aan de donkere dagen voor Kerst!

Ik sta zelf bij het kruis. Daar mag ik mijn zonden en troubles achterlaten en me oprichten naar Zijn licht. Ik straal en anderen zien dat ook.  Jezus, dank U wel, dat U zoveel om mij geeft, dat ik zelfs Uw ambassadeur mag zijn. Dank U wel dat deze Alphatijd zo prachtig samenvalt met veertig dagen uitzien naar Pasen. Ik bid dat het zout zijn smaak mag behouden en het licht in elke hoek mag schijnen, zeker tot aan de donkere dagen voor Kerst!

Help Frieda de zomer door…!

Ik ben heel benieuwd of jullie tips hebben die mij helpen om ook in de rest van het jaar zo dichtbij Hem te blijven, al staat het niet zo strak geblokt in mijn agenda als in deze periode… help Frieda de zomer door, zeg maar… 🙂