"De likes geven mij het gevoel dat ik gezien word, de lovende reacties laten mij zien dat ik in deze wereld pas, dat mensen de perfecte Loïs mooi vinden..."

“Daar sta ik weer. Met m’n mobiel in mijn hand, probeer ik voor de zoveelste keer die perfecte foto te maken voor mijn social media. Ik streef naar perfectie, maar is dit wat ik echt wil delen?

Bevestiging

Mijn Instagram staat vol met flawless foto’s van mezelf. Voor die foto’s probeerde ik vijf verschillende poses, oké, misschien waren het er wel tien, en maakte ik zeker twintig foto’s. Waarom doe ik dit? Ja, dat vraag ik mezelf ook nog wel eens af.. Terwijl ik, als ik logisch nadenk heel goed weet waarom ik dit doe. Het is fijn om bevestiging te krijgen. De likes geven mij het gevoel dat ik gezien word, de lovende reacties laten mij zien dat ik in deze wereld pas, dat mensen de perfecte Loïs mooi vinden.

Perfectie maakt je kapot

Het is lastig om te delen wat ik eigenlijk wil uitdragen: een echt persoon, die niet vlekkeloos is en in deze wereld durft te staan zoals ze is. Maar wat ik juist doe is een beeld creëren van iemand die perfect is. En dat maakt me moe. Begrijp me niet verkeerd, je best doen om iets te bereiken is helemaal top. Maar perfectie.. Dat kan je kapot maken.

Uitdaging

Ik ging bijna in de leugen van perfectie geloven… en om die gedachte te stoppen, zette ik een ‘echte’ foto van mezelf op Insta. Een foto waar ik volop lach en precies dat moment is vastgelegd. Deze foto werd overstroomd door likes en kreeg de meest mooie reacties.

Kettingreactie

Hoe komt het toch dat we liever een geposeerde foto online zetten, dan een foto waarop we onszelf zijn? Omdat je een deel waarover je misschien wel onzeker bent op tafel legt, mensen kunnen het zien. Terwijl, wanneer één iemand het doet, daar iemand anders geïnspireerd door raakt en er zo een kettingreactie kan gaan plaatsvinden.

Lume, Woman, Picture

"Precies hoe we gemaakt zijn, want dat is de persoon waar Hij trots op is."

Een kettingreactie waardoor Jezus heen te zien is, want Hij wil dat we blij zijn met de ‘echte’ jij en ik. Precies hoe we gemaakt zijn, want dat is de persoon waar Hij trots op is. Je hoeft geen fotosmile op te zetten of veel foundation op te doen om een lach op Zijn gezicht te laten verschijnen.

Reminder voor jou en voor mij ( 😉):

Het is begrijpelijk als je nog niet altijd gelooft dat je er mag zijn, maar alsjeblieft onthoud het onderstaande:

Je bent gemaakt naar het evenbeeld van God. Zijn Zoon is gestorven voor jou, zodat jij door genade kan leven. Waarom zou je dan je leven lang bevestiging zoeken bij de mensen, als je in Gods ogen perfect bent? Hij kijkt met liefde naar je en ziet een prachtig mens, zelfs met alle flaws die je zelf ziet.

Het liedje Live Like You’re Loved  – Hawk Nelson past perfect bij dit onderwerp. Het is de moeite waard om het eens te luisteren. Hieronder een deel lyrics uit het lied:

 So go ahead and live like you’re loved
 It’s okay to act like you’ve been set free
 His love has made you more than enough
 So go ahead and be who he made you to be and live like you’re loved

En jij? Durf jij het aan om jou echte ik online te laten zien?