"Het dagboek wil je er ook bewust van maken dat het grote Licht al rijkelijk door je heen schijnt zonder dat je van alles zou moeten. Jij mag gewoonweg de lampenkap zijn."

Ik weet niet meer waar ik het precies hoorde. Volgens mij was het in één van de stories die ik op Instagram bekeek dat iemand zei, wij zijn de lampenkap en het Licht van Jezus schijnt door ons heen. 

Feest van Licht

Die uitdrukking kwam een paar keer in mijn gedachten terug toen ik het adventsdagboek van Daniëlle Heerens las. Een mooi vormgegeven dagboek met 26 overdenkingen om toe te leven naar Kerst en het feest van Licht te vieren. Het dagboek is heel goed te gebruiken in een gezin met jonge tieners en ouder of voor jezelf als bijbels dagboek. 

Laagdrempelig op reis naar kerst

Daniëlle neemt je met eenvoudige woorden en op een laagdrempelige manier mee op reis naar kerst. De overdenkingen zijn kort en krachtig en worden geïllustreerd met een mooie quotes. Quotes die je achterin op stevige kaarten gedrukt terugvindt. Om uit te scheuren en als adventskalender op te hangen. Het wordt niet direct als suggestie meegegeven maar je zou de kaarten ook als bemoediging naar mensen op kunnen sturen om zo een stukje van het Licht door te geven. Daarnaast is er ruimte gecreëerd om persoonlijke aantekeningen te maken. 

Feest van Licht

Wat ik zo mooi vind aan het dagboek is dat er aan het einde van de overdenking ook iets wordt meegegeven waarover je met elkaar in gesprek kunt gaan. Of waarover je zelf kunt nadenken. Ook word je uitgedaagd om in actie te komen om zo het Licht door te geven. Het adventsdagboek helpt je echt om bewuster naar de kerstdagen toe te leven. En geeft je nieuwe inzichten om op een andere manier naar teksten, naar God en Jezus te kijken.

Het licht schijnt rijkelijk door je heen

Het dagboek wil je er ook bewust van maken dat het grote Licht al rijkelijk door je heen schijnt zonder dat je van alles zou moeten. Jij mag gewoonweg de lampenkap zijn. Een absolute aanrader voor als je dit jaar op een andere manier invulling wilt geven aan de adventsperiode.  

“In het Licht” geschreven door Daniëlle Heerens, uitgegeven door Ark Media en verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel of online o.a. via bol.com. Prijs € 14,99