"Wil je bewust stilstaan bij het leven, sterven en de opstanding van Jezus? En wil je uitgedaagd worden om in jouw leven en op jouw plek daar iets mee te doen?!"

Ga jij iets doen tijdens de 40-dagentijd? Deel het met de hashtag #sharethelight! Zo kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen om licht te zijn!

1) 40-dagen kalender van Tear of de PKN

Krijg dagelijkse inspiratie door een Bijbelse overdenking of lees tips voor de vastentijd. De kalenders ‘Vieren’ van Tear en ‘Een nieuw begin’ van de PKN helpen je hierbij.

2) 40 dagen geen alcohol van IkPas

Ga samen met mensen uit jouw regio de challenge aan en drink 40 dagen geen alcohol.

3) Elke dag een podcast ’40 dagen hier & nu’

Wil je bewust stilstaan bij het leven, sterven en de opstanding van Jezus ruim 2000 jaar geleden? En wil je uitgedaagd worden om in jouw leven en op jouw plek daar iets mee te doen?! Schrijf je in voor de podcast ’40 dagen hier & nu’, een initiatief van Diaconaal Steunpunt, het Missionair Steunpunt en Opkijken; Onze front-vrouw Hagar schreef eraan mee!

4) 40 dagen kaartjes van Studio Sprankel of van Luv

Bereid je voor op Pasen met de leuke kaartjes van Studio Sprankel of van Luv. Je kunt ze ophangen in je huis of op een gezellig plekje neerzetten. Voor elke dag heb je een kaartje met een Bijbeltekst, illustratie of een opdracht.

5) Doe mee met de 40-dagen challenge van Stichting Biva

Hun motto: ‘Even minderen voor een ander’. Stop bijvoorbeeld tijdens de vastentijd met het drinken van wijn en doneer het geld wat je hiermee overhoudt, aan een goed doel, zoals stichting Biva. Zo help je mensen aan schoon en bereikbaar drinkwater.

6) 40 dagen 40 vragen van het Nederlands Bijbel Genootschap

Wil je je dagelijkse inspiratie liever digitaal? Het NBG biedt een gratis leesplan aan met overdenkingen, vragen en doe-opdrachten. Je kunt het leesplan volgen via de app ‘Mijn Bijbel’ of schrijf je in voor de e-mail variant.