"Dit is niet wat ik wil… Ik wil mij niet laten leiden door angst..."

“Wat een onzin en ophef om een griepje, dacht ik een aantal weken geleden nog. Inmiddels weet ik wel beter. Leergierig als ik ben, volg ik het nieuws op de voet; ik wil alles weten over het ziekteverloop, de symptomen en ik zuig elk artikel op wat ik maar online kan vinden.

Nulpunt

En met het opzuigen van al die informatie, merk ik dat ik wat down word, me lamgeslagen voel en dat mijn creativiteit een nulpunt bereikt. Dit is niet wat ik wil… Ik wil mij niet laten leiden door angst, dat was nog wel mijn goede voornemen van dit jaar en dat wordt nu flink op de proef gesteld.

Nooit volledig weg

Corona betekent Krans van Licht. Wie de naam heeft bedacht? Joost mag het weten… Op de website van nationaalgebed.nl wordt ‘ie wel mooi geduid:

“We hebben hoop – voor onszelf, en hoop om door te geven. Net als de corona bij een zonsverduistering is het licht nooit volledig weg. Sterker nog, het licht is sterker dan de duisternis. Juist in donkere tijden kunnen we die hoop laten zien aan de mensen om ons heen. Allereerst door onze opstelling. Maar ook door praktisch om te zien naar de mensen om ons heen…”

Zoveel licht!

Dat is bemoedigend. En zo’n krans van licht is ook wat we nodig hebben! En ik zie ‘em onstaan: :ik zie zoveel mooie initiatieven voorbij komen. Zoveel Licht en Liefde!

Volharden

Een krans is ook een kroon of aureool. Wanneer je de Bijbel openslaat, kun je in Openbaringen lezen: “Wees trouw tot in de dood en Ik zal u de kroon van het leven geven’ (Openb. 2: 10). We moeten volharden en vasthouden aan de Enige die altijd is en altijd zal blijven; God. God draait alles om, ook wij kunnen het omdraaien en ondanks al het verdriet en rouw en angst een menselijke krans van Licht verspreiden.

In Geloof, Hoop en Liefde! Volhardt, hou vol💛”