'Mijn tijd is leeg. En ik voel onrust, ik voel me gespannen, nutteloos. Want ik wil ertoe doen, ik wil het verschil maken, gewaardeerd worden,  een voldaan gevoel ervaren...'

“Lege tijd. Veel van jullie kennen dit begrip waarschijnlijk niet, omdat bij zoveel vrouwen hun agenda vol, voller of zelfs overvol is. Mijn tijd is leeg. En ik voel onrust, ik voel me gespannen, nutteloos. Want ik wil ertoe doen, ik wil het verschil maken, gewaardeerd worden, een voldaan gevoel ervaren, en ga zo maar door. Maar mijn tijd is leeg.

Geestelijke rommel

Daar is een reden voor. Er moet geestelijke rommel opgeruimd worden. De schoonmaak is een aantal maanden geleden al ingezet, maar het lijkt alsof God zegt: “We gaan het nog iets grondiger aanpakken. Mijn Licht wordt verduisterd door rommel die jouw leven is binnengeslopen. En Ik wil het schoonmaken met Mijn zorg en toewijding, maar daar is tijd voor nodig. Lege tijd.”

Doodeng

Alleen… ik vind het doodeng! Ik zal geconfronteerd worden met al mijn angsten, zorgen, schuldgevoelens, falen, woede, pijn en verdriet. Vanochtend riep ik tot God: “Waarom!?” Ik zou wensen dat ik nu gewoon aan het werk kan. Mijn oude werk, zes wasbeurten per dag doen en talloze medicijndoosjes vullen, praatjes maken met cliënten, hun zorgen aanhoren, poep opruimen en katheterzakken legen. En ik weet: één telefoontje en ik ben weer aan het werk.

Roeping

En toch….voorlopig is het antwoord: “Nee Natas. Ik heb een ander plan voor jou. Jouw roeping zal zijn om Mijn stem te laten horen. Een toekomstperspectief vol van Hoop en Liefde aan te bieden aan mensen die net zoals jij lijden aan hun opengeslagen wonden. Die er net zoals jij voor weg lopen, het opvullen met druk en zinvol bezig zijn, ontkennen, negeren of wegduwen.”

Goddelijke vreugde

En ik weet het, God heeft me de afgelopen maanden al zoveel laten zien. Ik mocht ondanks mijn zelfvernietigende overtuigingen, leugens en pijn ook zo geweldig van God getuigen dat het mij tegelijkertijd een diepe innerlijke – ik zou bijna zeggen goddelijke – vreugde gaf. Maar God wil meer. En dus is het tijd voor een diepere inwendige schoonmaak. Maar dat kost tijd, lege tijd.

Een echt vrij leven

Ik ben bang voor de pijn die het zal doen, de tranen en de angst, de zorgen en de onrust. Mijn vertrouwen is tot onder het vriespunt gedaald. Ik merk dat ik moeite doe om eraan te ontkomen, weg te vluchten, ‘zinvolle’ bezigheden en afleiding te zoeken. Ik bid, ik huil, ik schreeuw, ik ontplof van woede en na dat alles vind ik weer rust bij de Vader. Van wie ik weet, Hij is erbij en wil een Leven voor mij, een echt vrij leven. Ik ga het aan, maar ik beloof niets. God beloofde mij echter in Zijn onuitsprekelijke Liefde WEL alles: “Ik Ben en zal IN en OM jou heen zijn, tot aan de laatste dag.”

Durf jij wat lege tijd aan?

Durf je God te vragen welke rommel Hij bij jou op mag ruimen? En ga je dan met me mee? De Lege Tijd in? Durf het te delen met andere LUME-vrouwen. Want samen verspreiden we zoveel meer Licht dan alleen!