"In de Bijbel lezen we op veel plekken dat wij gestimuleerd worden om te rusten en ook wáár je die rust vindt: bij de Goede Herder. Wij mogen opladen bij de Bron van licht!"

1) Wij mogen Jezus’ taak op aarde overnemen

De eerste avond spraken we met elkaar over Gods plan met jouw tijd. Met Pinksteren nog vers in gedachten, dachten we na over Pinksteren als startschot: wij mogen Jezus’ taak op aarde overnemen, namelijk Gods liefde verspreiden! Dát is Gods plan met ons leven: wij mogen Zijn liefde en licht verspreiden, want wij zíjn licht! Deze avond kwam duidelijk naar voren dat liefde de basis is. Hier mochten we over praten, lezen, nadenken en een creatieve uiting aan geven. Wij zijn gemaakt om lief te hebben en dát is Gods plan met ons.

2) We weten niet veel over Gods plan met de tijd

De tweede avond ging over het indelen van jouw tijd. We spraken over prioriteiten stellen in onze tijdsindeling en wat we hierin nog willen leren. In dit afgelopen jaar speelde corona natuurlijk ook een rol hierin, maar wat leerde daardoor eigenlijk? We deelden uitgebreid ervaringen en praktische tips hierover met elkaar en dat onderling erg gewaardeerd. Ook doken we de Bijbel in; we lazen teksten over tijd. Hierin kwam het besef dat wij als mensen weinig weten over Gods plan met de tijd, maar we weten wel dat Hij het in Zijn hand heeft! Wat een bemoediging!

3) Wees licht in de dingen die je al doet!

Op die tweede avond spraken we ook met elkaar over tijd en licht zijn. Niet ‘hoe maak ik hier meer tijd voor?’, maar ‘hoe kan ik licht zijn in de dingen die ik al doe?’. En hoe fijn is het om er dan achter te komen dat je al zo vaak licht bent!! Prachtig om tijdens de avond te zien hoe de vrouwen elkaar hierin bemoedigden!

vrouw, geel, lume, agenda, tijd, lessen

"Hij ging naar de gewonde man toe en verbond zijn wonden..."

4) Om te stralen, moet je ook tijd nemen voor rust

De derde avond ging over tijd maken voor rust. We spraken over rusten en hoe/of we hier tijd voor maken. Ook lazen we in de Bijbel dat wij gestimuleerd worden om te rusten en ook waar je die rust vindt: bij de Goede Herder. Wij mogen opladen bij de Bron van licht! Dit kun je doen door stille tijd. We hebben verschillende werkvormen hiervoor met elke besproken. Via een filmpje van Joline Zuidema (bekijk ‘em hier) werden we ook bemoedigd om stil te worden met Jezus, zo inspirerend!

Natuurlijk

Ik kan wel zeggen dat ik ontzettend trots ben op deze groep vrouwen! We hebben zulke mooie avonden gehad. De deelneemsters bemoedigden en inspireerden elkaar zo natuurlijk! Ook deelden zij op de avonden zelf prachtige creatieve uitingen, zoals gedichten en biblejournaling, die je misschien wel hebt gezien op Instagram. Wauw, wat een hoop mooie talenten heb ik mogen zien bij deze vrouwen!

Wordt vervolgd?

De deelneemsters gaven aan dat deze avonden in kleine groepjes een veilige sfeer hadden, waarin openheid en verbinding veel ruimte kreeg. Verdieping, verbinding, delen en bemoedigen zijn elementen die de deelneemsters uit deze thema-avonden waardeerden! Wauw, wat gaaf om dat terug te krijgen! Wij kunnen niet wachten op een vervolg… Heb je hier leuke ideeën voor? Laat het dan hieronder weten of via de social media kanalen van Lume!

PS. De prachtige Bible Journaling op de foto bij dit artikel is gemaakt door deelneemster Joukje!