Ga je de challenge aan om de ogen van je hart (opnieuw) te openen voor wat God je wil laten zien?

“De Heer laat voortdurend Zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp, die Hem met heel Zijn hart is toegedaan.”

Deze prachtige tekst komt uit 2 Kronieken 16:9 en is ooit door het aanbiddingskoor Forever Worship op muziek gezet. Het lied en behoort tot mijn favoriete nummers. Waarom? Omdat het zo’n krachtige belofte is van God aan ons en de muziek het weer in een nieuw jasje steekt.

Beloften

Dit soort beloften kan ik in het dagelijks leven goed gebruiken. Jij vast ook! Als we zoeken in de Bijbel komen we talloze beloften en bemoedigingen tegen die God naar ons uitspreekt. Ik merk dat ik daar soms heel makkelijk en snel overheen stap, want ik heb de woorden al zo vaak gehoord. Dat is jammer, want daarmee sluit ik de ogen van mijn hart en zie ik mezelf en God niet meer. Een manier om de ogen van mijn hart opnieuw te openen is door muziek te luisteren. Dan raken de beloften en bemoedigingen van God mij wél.

Challenge

Deze maand wil ik je de challenge meegeven om de ogen van je hart (opnieuw) te openen voor wat God je wil laten zien. Je gaat als volgt te werk: Kies een Bijbeltekst, het liefst eentje waarmee je erg bekend bent geraakt of die veel voor je betekent. Welke tekst schiet je als eerste te binnen? Deze tekst ga je opnieuw ontdekken. Ik geef je een aantal ideeën over hoe je dat kunt doen.

  • Creatief: schrijf de tekst bovenaan een vel papier en zet de tekst vervolgens om in beeld. Teken, schilder, knip en plak of gebruik materialen uit de natuur…. het maakt niet uit. Al dankend en vol verwondering mag je de ogen van je hart openen en mag je God en jezelf weer gaan zien.
  • Muzikaal: zoek een lied dat gaat over de tekst die je gekozen hebt of schrijf zelf een liefdeslied/gedicht voor Jezus op basis van jouw Bijbeltekst. Hiermee open je de ogen van je hart en zie je God weer op een nieuwe manier.
  • Beweging: Dans voor God. Terwijl je de Bijbeltekst in gedachten of hardop uitspreekt of zingt, gebruik je je lijf om God te aanbidden. In die aanbidding mag je God ontmoeten.
  • Lezen: Ben je echt van de boeken en van onderzoeken? Zoek de Bijbeltekst dan in tenminste zes andere vertalingen op. Onderzoek de verschillen en laat je verrassen.

Ik ben benieuwd wat het je deze maand gaat brengen. Deel je het met ons? Post je bevindingen via de socials met #bethelight.