"Dus, wat nu?! Maakt het een verschil, werken bij een christelijke organisatie? Heeft je werk dan meer betekenis?"

Ik reed in mijn autterug naar huis. Een hele dag werken zat er weer op. Maar man, wat wilde ik graag dat mijn werk meer impact hadIk werkte toch niet voor niets bij een christelijke organisatie? Ik bad dat ik een keer wat groters te vertellen had dan weer een saaie dag verslagen tikken. 

Open armen 

Toen ik net begon met werken had ik het met vrienden veel over wel of niet solliciteren bij een christelijke organisatie. Wij waren idealistisch. Ons werk ging van betekenis zijn! Dusmelden wij ons bij alle grote christelijke non-profits. De OM’s, EO en IJMs in de wereld! Met open armen werden wij als nieuwe generatie ontvangen. 

Vertrek 

Een paar jaar later werken sommige van mijn vrienden nog steeds met plezier bij deze organisaties. Anderen zijn heel snel vertrokken. Waarom? Gewoon, om dezelfde redenen die je overal tegen komt, slecht management bijvoorbeeld. 

Risico 

Zegt hun snelle vertrek iets over deze christelijke non-profitsOver de impact dat zij maken?Nee, natuurlijk niet! Het zegt meer iets over mensen. Waar twee tot drie mensen samenkomen … daar is altijd risico op gedoe. In elke organisatie. 

Label maakt geen verschil 

Dus, wat nu?! Maakt het een verschil, werken bij een christelijke organisatie? Heeft je werk dan meer betekenis? Tegen mijn jongere zelf wil ik zeggenJezus bepaalt de impact van je werk! Nooit het label op de voorgevel van het kantoorgebouw.  

Samen bidden 

In christelijke organisaties ontmoet je collega’s die jouw geloof delen. Met wie je kan bidden.En het kan goed zijn dat die cultuur je beter past. Een vriend is om die reden heel gelukkig met zijn carrière switch. Hij voelt zich meer op zijn gemak in een christelijke organisatie, doet zijn werk beter en is gewoon een leuker mens. Tegelijk is het risico dat meer dingen onuitgesproken blijven. Giftig, voor jou en de organisatie! 

"Jezus bepaalt de impact van je werk!

Getuigen 

In een niet-christelijke organisatie ben je al snel de enige christen. Dat brengt andere uitdagingen mee! Misschien voel je al snel het buitenbeentjeOmdat jij de enige christen bent die je collegas, klanten of cliënten dagelijks ontmoeten. Zoals die vriendin van mij, die werkt bij een afkickkliniek. Die een licht mocht zijn in de donkere wereld van verslaving toen een cliënte vroeg of God wel van haar houdt.  

Dump de vraag!  

Ik wil je uitdagen om de vraag, wel of niet werken bij een christelijke organisatie, te dumpen.Veroordeel jezelf en je vrienden niet te snel. Kijk naar werk in seizoenen! Misschien werk jij10 jaar bij een niet-christelijke organisatie en daarna 10 jaar welIn beide organisaties kan jij een licht zijn. Want Jezus maakt het verschil, niet het label!  

Corinne is 27 jaar, HR adviseur voor kerken en loopbaancoach (@bubblywork). Ze is ondernemend, creatief en scheurt het liefst te paard of in haar autootje door Nederland of ver daarbuiten.  

Sta jij op het punt om te starten met jouw loopbaan? En vind je dat behoorlijk ‘overwhelming’? Of twijfel je; heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Speciaal voor starters heeft Corinne een toffe cursus! Speciaal voor Lume biedt Corinne deze aan met 15% korting!Ook geldig in januari 2020.  

Meer weten? Check http://www.bubblywork.nl/student-naar-baan